Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Silně neamerické drama s prvky komedie těžící z tématiky, kterou mají severské státy vcelku v oblibě. Přestože byly obě holky sympatické, samotný film se místy až moc táhl, herecké výkony byly na dost kolísavé úrovni a tedy krom těch dvou hlavních rolí to byla vesměs bída. I to přílišné zoomování kamery se mi moc nelíbilo a působilo to dost amatérsky. Naopak konec překvapil, vyzařovala z něj radost a měl vtip. Být o pár let mladší a ještě k tomu opačného pohlaví, byl bych nejspíš i nadšen, ale takhle mi Fucking Amal přišel jen jako lehce nadprůměrná dramedy. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred desiatimi rokmi sa mi dostalo do uší, že tento film je niečím zaujímavý, ale vtedy som ešte nemal možnosť si filmy stiahnuť z internetu. Až teraz bola moja zvedavosť odmenená poldruhahodinovým filmom, s ktorým som sa minul o svetelné roky. Nielen, že ma teenagerská tematika už dávno nezaujíma, ale ona bola na môj vkus zobrazená aj dosť hlúpo. Jednoducho som rozhovorom a dianiu na obrazovke neveril, a ak by to náhodou bolo pravdou, tak už som, naozaj dosť starý, lebo nič také si nepamätám. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

O Svedsku je mi znamo ze to je evropska homosexualni mekka, a tak jsem cekal neco "queer oslavneho", ale neni to tak hrozne. Sice je i z tohoto snimku citit jakysi nadech homo-propagandy, dokonce i svedsti pubertaci tu jsou vykresleni jako omezenci zajimajici se jen o auta a vytahujici se jeden na druhecho, kdo ma mensi mobil a povazujici sminky za jedinou vec, kterym zenska rozumi. Ale je to cele neskutecne citlive natoceno, s originalnim a hlavne uveritelnym pribehem a s uzasnymi hereckymi vykony obou mladych herecek. A ta depresivni, sklicujici atmosfera bezvychodnosti, odlehcena zaverecnym happy-endem... Opravdu dobra podivana. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sám o sebe (napr. vyrobený v USA?:-) by bol pre mňa tento film tak za 3*, ale jednu hviezdičku pridávam Lukasovi Moodyssonovi za nádherne vnímavé a zároveň vierohodné vykreslenie chápania sveta očami adolescentov. Akokoľvek podobne alebo odlišne od hlavných hrdinov Fucking Amal vyzerala naša puberta, akokoľvek môžeme v niektorých situáciách ich správanie neschvaľovať, uvedomujeme si, že každý sme si to prežili... a tým istým prejdú ďalšie generácie detí. Výborná sonda do života násťročných, keď ich ovplyvňujú hormóny, kamaráti a revolta proti celému svetu. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Občas mám u podobných filmů pocit, že škatulka "příběh ze života" pouze maskuje to, že na filmu nepracovali žádní maskéři, ani osvětlovači a že úlohu kameramana dostal prostě ten, co si z domova přinesl vlastní kameru. Navíc tam, kde jsem čekala začátek a odvíjení hlavní zápletky, byl vlastně konec celého filmu a závěrečné titulky. I tak ale celkem příjemný film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • Ačkoli se film odehrává ve švédském městě Amal, nebyla tam natočena ani jediná scéna. Vše bylo natočeno v 150 kilometrů vzdáleném městě Trollhättan. (Kulmon)
  • Tvorcovia seriálu na Netflixe Everything Sucks! (2018) nazvali film "najväčším vplyvom" na tvorbu tejto komediálnej show. (Arsenal83)
  • Název filmu vznikl z fráze, kterou si poznamenal režisér Lukas Moodysson na první stránku scénáře. Někdo si všiml, že jako název nezní špatně a nakonec byla použita jako oficiální název. (IQ Tiqe)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama