Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 1

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Recenze (296)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až do včerejška jsm Angryho neznal a to že je to nějaká pc hra jsem si přečetl až tady. Každopádně se mě líbilo několik věci z hlediska vtipnosti Angryho vyděděnost ze společnosti, Angryho nasranost, jak odkop toho fagana od míče to jsem teda zíral a některé ironické komentáře " to jsem si mohl sednout rovnou do první řady" . Na druhou stranu mě tohle nenapadlo spojovat s tématem imigramce kofol do Evropy, to až tady to papouškuje jeden po druhým, zřejmě už je to uplná posedlost za vším vidět kofoly. Myslím si, že animace má možnosti dosahovat větší kreativity než bylo zde, příběh jsem vnímal jako klasiku z nejklasikovatějších tedy kterak looser a společenský odpad nastoupí na cestu hrdinství, kdybych chtěl vidět za vším téma imigrace, tak ho vidím třeba i ve Třech veteránech, fakt si dej ledovej hadr na palici a trošku uber na mediálně-politickým výkrmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ta metafora zelené fousaté invaze je dobrá leda pro čtenáře Parlamentních listů, kterým už dál nedojde, že opravdová nekorektnost by spočívala ve vynechání fénixovského vyprošťováku ze závěrečné genocidy, protože kdyby tvůrci byli opravdu chytří, šli by dál, než k jednomu Kubrickovi a obtloustlému orlu, který by rád byl „great again“, nikoliv humoru z mateřské školky, jehož mentální úroveň se vleze do rozsahu displeje mobilu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $73miliónovTržby USA $74,045,385Tržby Celosvetovo $229,296,476Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ už to je na jedno kopyto tieto animáky, svoju nadštandardnú latku si drží len Disney/Pixar a DreamWorks, animácia je v podstate na dobrej úrovni ale ten príbeh, položení na strašnej jednoduchosti, následne aj tie gagy pôsobia ako pôsobia /videl v kine 3D verziu: 55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, vtipné a s mnoha pomrkáváními v pozadí (pro hráče i pro milovníky filmů, těch narážek na další filmy je tu slušná spousta). Co víc chtít od "adaptace" mobilní hry? Vložená kolonizační/invazní tématika doprovázená pár vtipy pro dospělé z toho dělá zábavu spíše pro dospívající, což mi stačilo. Mezi animáky z dlouhodobého pohledu nic výjimečného, ale v současné době více vtipné, než ostatní (o to méně filozofické:)). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rastrem dítěte asi průměrný animák, ovšem perspektivou dospělého západního diváka politicky nekorektní adaptace počítačové hry, v níž do Evropy vtrhne horda muslimských migrantů, tedy pardon na ostrov ptáků připlují ne/pozváni prasata, dekadentní party Evropu/ostrov infiltrují a ve výsledku jde jen o jedno - o vejce/budoucí potomky... Nečekal bych, že někdo něco takhle průhledně symbolického vůbec natočí... S obávanou politickou korektností to ještě naštěstí není tak špatné... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Sony / Columbia. (New Line) // Počet premietajúcich kín v USA: 3,932 // Otvárací Víkend v USA: $38,155,177 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Choď a dokáž im, aký desivý dokáže byť mím.“ Trocha ma sklamalo, že neurobili running gag z toho namysleného „páva“, ktorý Reda v úvode vo všetkom predbieha a potom záhadne a neospravedlniteľne mizne z deja. Inak je snímka obsadená výraznými postavičkami, každá sa dá ľahko charakterizovať, čo je občas osviežujúce. Na nejakú obrovskú megashow by som to nevidel, ale inak ma to celkom bavilo, až som bol prekvapený. Negatívne ma šokovala scéna vykradnutá z filmov X-Menov (pasáže s Quicksilverom). Potešila ma pekná, pestrofarebná výprava v čele s krásnym horským sídlom orla, kde by som určite chcel žiť. Dosť ťažkú úlohu musel mať Sean Penn, dabujúci Terencea. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Myslim, že film přesně přináší to, co musel každej čekat. Mánii kolem hry jsem sice nikdy nepochopil, ale filmu se zábavnost upřít nedá. Je samozřejmě jasný, že úvodní šaškování je jen příprava půdy k "bitvě", ale upřímně řečeno, začátek mě asi bavil nejvíc, obzvlášť cesta za orlem Vazounem je dokonalá, asi pět minut filmu, kdy jsem se fakt válel smíchy. Jinak film ale svižně odsejpá, hlavní hrdinové jsou fajn a celkově mě to narozdíl od hry bavilo, takže za mě spokojenost. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdo jste hrál libovolnou hru ze světa Angry Birds, případně jste viděli trailer, tak snad ani do kina nemusíte, vlastně to možná asi nemusíte vidět vůbec. Né, že by to byla nějaká prasečí sračka, ale přeci jenom to originalitou, nápady či zajímavým děním příliš nedisponuje. Vlastně nejinteresantnějším zážitkem první poloviny filmu bylo, že jsem vyzobal paprikový nachosy do posledního lupínku :) Od chvíle, co se Big Boss vylulá do jezírka to ale nabere poměrně spád a pak se konečně dočkáme i zakombinování podstaty hry do děje filmu. Slušný songy, pár (číslem 2) vtipných hlášek, jinak taková okoralá jednohubka, co rozhodně nedosahuje kvalit, které jsou nastolené posledními animáky (Zootropolis, Velká šestka, V hlavě), ale děti pravděpodobně pobaví. A studio bude chtít tuhle značku dojit, vzhledem k otevřenému konci. No nevím, druhé ptáky a prasata si rozhodně v kině ujít nechám. 50% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Angry Birds mají potenciál oslovit úplně všechny. Děti si ihned zamilují roztomilé postavičky, gejzír bláznivých nápadů bude bavit zastydlé puberťáky a nabubřelý intelektuálové můžou polemizovat nad scénami, které jim připomněly závažnost migrační krize. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná, ale pohodová blbina o válce mírumilovných nelétajících ptáků se záludnými, technologicky vyspělými zelenými prasaty. Mohlo by to být vtipnější a nemuselo by se tu tak mimoňovat, ale postavy jsou sympatické (hlavně Ruďák a Žluťas), líbilo se mi to bizarní destrukční finále a poselství, že člověk se má vždy spoléhat hlavně sám na sebe. A navrch dostanete podobenství o migrační krizi. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tajemství jezírka moudrosti je nejlepší scéna filmu. Příjemně nekorektní, nenáročná zábava, která rychle uteče a ještě vás donutí se zamyslet nad civilizačním úpadkem Evropy. Symbolika pro děti v praxi. Sakra, v kontextu filmu už i z toho plakátu běhá mráz po zádech. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nasraní ptáci, které už dnes snad nikdo nehraje se přiřítili do animáku, který měl přijít tak před 4-5 lety. Ale vlastně dopadl lépe než jsem si třeba já dokázal představit, ovšem ani tak to žádné terno není, ale jelikož jsou ptáci hrozně ukecaní, tak tam přecijen nějaký povedený gag spadne nebo i nějaká narážka na popkulturní dílo či osobu jako třeba Kevin Slanina nebo přímá vykrádačka zpomalovačky z X-menů. Když už nic jiného, tak alespoň dětem film podvědomě vštípí nervozitu k arabským plnovousům...6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Úplne nadšený zrejme divák nebude, no na vyplnenie voľného času, kedy viac menej očakáva odľahčenú formu zábavy, pri ktorej ani z polovice nemusí využiť svoj rozum, to "Angry Birds" zvládnu ľavou zadnou. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nevěřila jsem, že to napíšu. Ale je to tak.. Angry Birds jsou vážně moc prima ptáci! A Terence je od teď.. můj velkej mazel!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Supr odpočinková blbina, ve který se pořád něco děje a na který je vidět, že není zdaleko jenom pro malý děcka, nýbrž i pro statisticky početnější skupinu odrostlejších hráčů mobilních Angry Birds. Kéž by jen každý animák disponoval stejně štědrým množstvím gagů pro dospělé! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku prakticky nekoukatelné, po přístání prasat zábavně blbé. Vlastně taková malinko lepší alternativa Mimoňů. Nejvíce mě rozsekala scéna s jezírkem moudrosti. Druhý díl jako odechovka?Vlastně proč ne. I mnohem horší série mají pokračování. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Docela špatně hodnocený film, ale mně se docela líbil. Snaží se držet své herní verze a s hlavníma postavičkama je celkem sranda. Nejvíc se mi líbil Žluťas, ten byl fajnovej a dal bych větší prostor ostatním "ptákům". :-) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Pomůžete nám tedy zachránit naše vejce?" "Proč se ptáš? Jasně že ne." ___________ Očekával jsem infantilní blbinku, ale dostal jsem nehorázně ujetou a ukrutně zábavnou meta-komedii, která se fakt nebojí nekorektního humoru a udělat si prdel doslova ze všeho. Bezkonkurenčně nejlepší filmová adaptace podle hry. ()

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama