Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 3

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Animovaná jednohubka, akých sa dnes točí na tony. Pekné, milé, farebné, ale bez akéhokoľvek prekvapenia a niečoho navyše. Len žmýkanina obľúbenej hry určená hlavne pre detské publikum, ktorá dospeláka len ťažko nadchne. Už len čakám, kedy budú Happy Tree Friends vo filme, možno sa raz dočkám. Toto je u mňa len čisto priemerný animák. 50 % ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

[spoilery] Tak ako v prípade iných herných adaptácií, ani v tomto prípade som mobilnú hru Angry Birds nikdy nehral, a zrejme ani hrať nebudem. Viem akurát len to, že sa tam z praku vystreľujú vtáčiky na budovy, v ktorých sú prasiatka. Takže ako u iných adaptácií, hodnotenie u mňa závisí výhradne len na kvalite/nekvalite filmu, a nie na tom, o koľko je hra lepšia ako film. Mimochodom, tieto porovnávacie recenzie nemám rád, pretože o kvalite filmu vám to de facto nepovie nič. Z podobného dôvodu nemám rád “Pixar má lepšie animácie” (nikto nemá lepšie animácie ako Pixar). A aký je príbeh? Je jednoduchý, ale až na scénu s močením som sa bavil. Nie som ten typ, čo by pozeral v kuse iba vážne filmové drámy typu Prelet nad Kukučím Hniezdom ako “odborník”, ani by ma to nebavilo. A myslím si, že tento animák o naštvaných vtákoch, ktorým prasatá ukradli nevyliahnuté deti pobaví aj dospelých, a to pomocou žartíkov typu “I love cholesterol” či “Hamnesty International”, aj keď prevažujú vtipy pre deti. A čo sa týka postavičiek, tie som si celkom obľúbil. Či už naštvaného Reda / Ruďáka, troška podozrievavého samotárskeho vtáčika, alebo netrpezlivého, rýchleho a kamaratského Chuckyho / Žluťase. Hlavnú štvorku uzatvárajú Bombas a Terence. Celkovo, až na orla, ktorého som moc nemusel, postavy zabávali. Animácia nie je zlá, len tu sú ľudia oblbnutí dokonalou animáciou tentokrát nie z dielne Pixaru, ale zo Zootropolisu. A v tom, že prasatá kradnú vtákom vajcia by som nič skrytého nehľadal, leda ak by sa náhodou citovali EU politici, čo bol problém vyššie spomenutého Zootropolisu, ale tu sa nič také nedeje. Vo výsledku som spokojný, bez problémov plná paľba. ()

ZaFi. 

všechny recenze uživatele

Krásně průměrný animák. Upřímně jsem čekal víc a moc jsem se těšil. Výsledek mě tedy trochu zklamal. Vtip tam je, není ho málo, ale žádný zázrak to není. Zato soundtrack je moc fajn a film dost oživuje. Sdělení prasečího krále na konci filmu, které předznamenává další pokračování mne však vážně příliš nepotěšilo. No uvidíme, ale obávám se, že pokračování na sebe nenechá moc dlouho čekat. ()

Mozenrat 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo skutečně o snahu o politicky nekorektní proti-přistěhovalecký/muslimský animovaný film, bylo by to alespoň nějak zajimávé. Mohli bysme se buď pohoršovat nad jeho zvráceností nebo naopak tleskat jeho odvaze (každý dle nátury). Bohužel tyhle náznaky pouze vyplývají z původního herního scénáře "přijdou prasata a ukradnou vejce" a žádný zjevný záměr tvůrců za nimi není. Takže ve výsledku se jedná pouze o nudný a nevtipný animovaný film, který se jen snaží přiživit na popularitě hry Angy birds. Pokud by to přišlo nezáživé jen mě coby dospělému, pořád by šlo ještě namítnout že jde přece o dětský film. Ale když se u něj nesmějí a usínají (vlastní zkušenost) i děti, tak => celkový palec dolů. ()

Deathwing 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná pohádka pro děti s pěkný a plynulým příběhem. Akorát mohlo být trochu víc akce, přece těch ptáku je tam celkem dost a tak se mohly trochu předvést se svými schopnostmi. ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Fanúšikovia a znalci hry sú vo výhode. Keby som hru nepoznal a vo filme nebol ujo Orol, tak ešte o hviezdu menej. No Orol fakt že pobavil a film neurazil. ()

Rhod 

všechny recenze uživatele

Veľa som od toho nečakal, pretože väčšinou ma takéto filmy zvyknú sklamať. Pomaly si začínam zvykať, že pri známych postavičkách (Angry Birds, Mimons) ukáže všetko to najlepšie v trailery. Tu to bolo presne o tom - najvtipnejšie scény už poznáte, čiže vás až tak nerozosmejú, a aj tak sú vlastne tie, ktoré vás rozosmejú najviac, pretože nič viac vtipnejšie už vo filme neuvidíte. A zvyšok je len priemerné dopozeraníčko. 3* som dal asi len kvôli tomu, že Angry Birds som nie tak dávno poriadne mastil. A tam to vlastne mohlo skončiť. Ak som hral hru a videl trailer, to by pokojne stačilo a vôbec som nemusel vidieť film, lebo nič nové nepriniesol. Čo sa týka politického kontextu, ktorý som si prečítal, myslím, že ide o bájne konšpiračné teórie. Preto, že je prasa zelené, to už nemusí znamenať, že ide o farbu islamu atď atď. Ale celkovo nuda. ()

FEAR99 

všechny recenze uživatele

Líp to vlastně ani nešlo. Opeřená parta naštvaných ptáků nezklamala a uhrála si to své. Je to prostě solidní zábava, která má to, co taková animovaná jednohubka může a hlavně co má (!) obsahovat - hodně barviček, tropický ostrov, pohodovou hudbu (soundtrack je našláplej!) a několik sympaťáků v hlavních rolích. Ruďák je parádní postavou tohoto ptačího světa a ostatní, až na Žluťáka, ani moc neotravují. Rozhodně by šla zrychlit první půlka (ta vykecávavější). Jít to v takovém tempu jako závěrečná, řekněme půl hodinka, pálím rovnou 4 hvězdy, protože od jisté události věci naberou ten správný spád a Angry Birds opravdu začnou útočit ve zběsilém tempu a to nejen na prasata, ale i na diváka. Navíc je to poměrně šílené, věrné herní předloze a k tomu některé vtipy parádní (zasmějí se myslím i dospělejší). Je to taková ta oddechovka pro dospělé po práci a pro děti, protože je to hodně barvitý, veselý animák. A navíc na to, že patří rozpočtem do "animáků druhé cenové", vše až moc dobře vypadá a je to prostě prča. Dvojku bych bral za dva roky v kině zas a znovu. Já za takové 3,5*, ale pozor (!) - přítelkyně za 5*. Já se v kině bavil, ona byla nadšená = no prostě dokonalá kombinace. 7/10 ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Pokud by byli lidi opravdu schopni hodnotit v rozsahu 0-5 hvězdiček, tak si film skutečně zaslouží těch 60%. Faktem ale je, že tady se rozdávají hvězdičky kdejaké vyhypované sračce, takže si dovolím dát čtyři, protože toto není na úrovni Batman vs Superman ani omylem. Animace dobrá, hlasy super, děj je primitivní, ale tak je to pohádka, pokud tu někdo čekal shakespearovské drama tak je mimo. Vtipných i roztomilých momentů bylo mraky, stačí jen nebýt morous a umět se bavit. Poměrně překvapivá je pro mě i narážka na problém migrace. V rámci shlédnutelných komedií je to dobré a rozhodně míň debilní než komedie typu Pařba kdekoliv. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Asi jsem koukala na jiný film než ostatní. Já Angry Birds ve filmu řadím k velice povedeným animáčkům. Obrazově super, krásné barvičky, animaci nemám co vytknout, hudba zajímavě vybraná, rytmy to byly chytlavé. A se scénářem jsem neměla sebemenší problém. Výborně jsem se bavila. Byla to jedna bezva hláška za druhou, v několika okamžicích jsem se od plic zasmála. Přirovnání k uprchlické krizi, co jsem se tady dočetla, mi přijde absurdní, nic takového bych v tom nehledala. Někteří si prostě věci moc berou a vidí ve všem nějaký skrytý politický nebo společenský význam. Angry Birds si mě získali a rozhodně zůstanou mezi mými oblíbenými animovanými snímky. Prostě byli srandovní a tečka. ()

andrewXx 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie v podobe krásnej animácie, vtipných momentov a kreatívnych scén v súvislosti s hrami- to je Angry Birds vo filme. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, zábavný, nápaditý a krátký film. Slušná, ale taky hodně osobitá animace. Hodněkrát jsem se zasmál. Hlavní hrdina je bezproblémů uvěřitelný a fandil jsem mu. Ostatní "postavy" taky dobrý, zvláště tři kámoši a orel. Dobrý písničkový soundtrack a podařené gagy. Celkem spokojenost, jen by to mohlo trochu rychleji ubíhat a samotné podstatě filmu (přestřelce s prasaty) věnovat více minut, protože akční scény se zpomalenými záběry jsou super. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vtipná adaptácia kultovej hry. Pár krát som sa aj zo srdca zasmial. Treba však povedať, že je to animák, ktorý primárne nie je určený pre nejakú cieľovú skupinu. Oproti Ice age 5 je to však top animák... ()

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama