Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 3

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Angry Birds ve filmu je jakýsi prequel k známým mobilním hrám Angry Birds které přerostli v globální fenomén. Studio Sony se tedy spojilo a natočili film o prvním útoku prasat. A já ten film musím pochválit. Natočit totiž film na hru podobného žánru je velmi těžké. Animace nakonec je celkem dobrá a celkově je film kvalitní. Avšak dojde i k pár bizárům. Nebudu tady spoilerovat o jednom vtipu o pedofilovi ale prasata v tomto filmu připomínají teroristy (Hlavně hlavní záporák Leonard má klasický islamský vous). Přesto mě to bavilo, pokračování by mi nevadilo a je to celkém roztomilé. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že z daného tématu by se dalo vyždímat víc. Vtipné, inteligentní (v rámci infantilnosti), roztomilé, skvělé postavy, nahláškované, skvělé odkazy a parodie na jiné (nejen) filmy a parádní soundtrack. Věřím, že kdybych to sledoval s kapkou (nebo flaškou) alkoholu v krvi a ve správné společnosti, byl by to neskutečně bránico-ničící zážitek a nebál bych se dát plnej počet. Tak možná časem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela v pohodě, technicky jednoduché, ale akce mě tu bavila víc než v kdejakých mnohem dražších kusech (hlavně slow-mo průlety kde všechno kolem vybuchuje, skoro jak od Baye). Jen humor čtvrté cenové mě občas štval, není toho moc, ale ty symbolicky nechutné vtípky jsou prostě debilní, a obzvlášť perverzní narážky překvapují u filmu pro děcka mladší deseti let. A pak jistá morální diskutabilnost subtilně schovaná pod tím příběhem. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Riadna vtákovina, ale musím priznať, že pár nápadov celkom zabavilo, pričom ani grafika nebola najhoršia. Celkovo to však zívalo veľkou nudou. Asi sa tento animák hodí len pre menšie deti, staršie a dospelých to moc nenadchne. Slabý priemer. 50/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hrou jsem si prošel. Žádný z mnoha titulů mě dlouho nebavil. Globální oblíbenost hry už nadobro vyhasla, tak se pokusilo na kdysi slavném titulu přiživit pár osob i ve filmovém světě. Pokus to byl podle mých imaginárních měřítek poměrně nezdařený. Humor se mi zdál situován opravdu výlučně na nejmladší publikum. Očekávejte hrozně "vtipné" legrácky ve stylu, že někdo někoho praští, někdo se o něco udeří, nebo někdo někam spadne. Na úžasné dospělé lidi se bohužel nedostalo vůbec. Mě osobně potěšil zřejmě pouze Tyrionův dabing. Samozřejmě, s faktem, že je to pohádka pro nejmenší publikum je spojena celá řada úskalí. Zápletka je totálně průhledná a vůbec za nic nestojí ani děj. Do očí mi dokonce nepadlo jediné ptáče. Nejvíce mě iritovalo to hlavní - červené. Kdo už nějaký film někdy viděl, tak velmi dobře ví, že irituje vás hlavní postava, tak je veškerý zážitek v ženském rozmnožovacím ústrojí na 4. Když opravdu intenzivně zatlačím, tak to vidím na dost hnusné dvě. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Od filmu som nečakal dokopy vôbec nič výnimočné. Všetci už v dnešnej dobe vieme, že je len veľmi málo dobrých filmov podľa hier. A čo sa týka "Angry BIrds", tak musím povedať, že to podľa mňa mohlo dopadnúť oveľa horšie. Je to typický priemerný animák, ktorý je miestami vtipný a miestami neskutočne trápny až na pár miestach aj nechutný. Ale ako divák som sa celkom zabavil. Animácie sú podľa mňa veľmi dobré a dokonca film nevyužíva len počítačové animácie, ale je tu aj pár ručných. A veľmi dobre vyniknú. Príbeh je síce stokrát omieľaný, ale nie je to nič absolútne iritujúce. Najväčším momentom filmu je podľa mňa záverečná tretina, kde konečne uvidíme Angry Birds v tom, v čom sú naozaj dobrí. Odpaľujú sa prakom a likvidujú prasatá presne tak, ako to poznáme z hier. A je to potom skutočne veľká dávka zábavy. Ak čakáte komédiu, ktorú si užijete s deťmi, tak sa toho asi dočkáte. Ale nie je to nič na viac videní. Plus je to obrovské množstvo referencií a mimo iného aj na "The Shining" od Stanleyho Kubricka. Už vidím všetky decká, čo to pochopia. Ale úprimne poviem, radšej by som odporúčal ísť si pozrieť Disneyho posledný animák "Zootopia". Je to oveľa inteligentnejšie a kreatívnejšie. Toto je pozerateľné, ale asi len ako jednorazovka. Hodnotenie: C+ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já sem té mánii okolo ptáků, co terorizují čuňata a čuňata, co terorizují ptáky, nikdy nepropadl a celé to všechno, hry, krátké filmy, deky, polštáře, hrníček na kafe, vibrátory a další věci, tedy vůbec nekupoval. Nicméně na tenhle film, sem se rád podíval a nelituji toho, humor zde mi přišel trošku dospělejší, soud, jezírko moudrosti, bitka s dřevěným pták a následně jeho oplakávání, bylo skvělý, a přehrál sem si je znova. S příjezdem prasat, to už začalo být i zajímavé a byl sem zvědavý co se z toho vůbec vyklube. No a pak jako by někdo vypnul, přístroj na výrobu legrace, a s příjezdem na prasečák, humor se vytratil, po akční stránce také nic moc, a konec dle očekávání. Já bych přešel i to že hlavní hrdina je všem ze začátku pro smích a skoro nikdo mu nevěří, už sem tohle viděl mockrát, ale prostě ta druhá polovina, je slabá. A je to škoda, první polovina byla hodně silná a uvažoval sem i pětce, takhle lepší tři. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, že film na rozdíl od hry potřebuje děj, je správná. Ale hodinová expozice? To už je opravdu nuda. Pak sice přijde epická bitva, ale z mého úhlu pohledu už bylo pozdě. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad nahnevaných vtákov mi príde bláznivý. Preto ma zarazilo, v akých vychodených šľapajách detského filmu Angry Birds kráčajú. Fakt zábavné to začalo byť až vtedy, keď sa z toho stalo prachsprosté ostreľovanie mesta prasiat. Tam sa tvorcovia konečne vybláznili... Inak, všimli ste si, že film je hlavne pre dnešnú dobu netypicky xenofóbny a antisemitský? Všetci, čo vyzerajú inak ako my, majú vlastné zvyky a živia sa iným jedlom ako my, sú určite svine... A najlepšie bude, keď im zbombardujeme domov... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pohodová animovaná jednohubka, od které člověk nemůže moc čekat, což nebyl můj případ, a proto jsem byl ve výsledku spokojený. Animace byla chvílemi zvláštní, nicméně mě nijak nerušila. Co se příběhu týká, tak ten byl jednoduchý, avšak neurazí - je to ta stará známá pohádka o tom, jak se z outsidera a bručouna stal na konci oblíbenec, (menší spoiler) který vše zachránil. Film neobsahoval sice moc vyloženě humorných scén, ale i tak jsem se párkrát pousmál (zejména u scény s Jezírkem moudrosti, jak už zmínili další). Zkrátka nenáročná oddychovka na hodinu a půl, u které se dá opravdu skvěle odreagovat ... and it doesn't make you ANGRY at all. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina. Hlavní postava Ruďák mi byl sympatický, fandil jsem mu. Zelená prasata mě nějak neoslnila, ale do příběhu pasovala. Akorát toho krále prasat daboval Vlastimil Zavřel, takže to bylo, jako kdybych slyšel Homera Simpsona. Líbil se mi soundtrack, byly tam dobré songy, až tedy na jeden, skladbu "Behind blue eyes" nesnáším, je to nejhorší píseň všech dob! Ale ostatní songy byly pecka. Celkově je film zábavný, dospělý i malý divák si film užije. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už mnohem lepší animované filmy,ale viděl jsem i horší.Od tohoto filmu jsem vlastně nic neočekával,šel jsem do toho s tím,že mě určitě nebude bavit a úvodní scéna mě v tom utvrdila,ale nakonec jsem se k vlastnímu překvapení docela pobavil a zasmál. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

V klidu koukatelný animák. Aniž bych byl nějaký fanda Angry Birds her aj., tak jsem se vcelku pobavil. Jedna vtipná scéna za všechny a výbuch smíchu asi na 2 minuty.....to stálo, se na to podívat :-D ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nebýt téměř hluché první poloviny, kterou občas prodchnul povedený humor či multikulturní narážka, asi bych šel s hodnocením výše. Angry Birds totiž začnou pořádně odsýpat ve chvíli, kdy se tvůrci zařídí podle konceptu hry. Přesně od té chvíle máte pocit, že hra, se kterou si krátíte dlouhé chvíle při čekání na autobus, se dočkala solidní filmové podoby. Bohužel, ta unylá první polovina tento počin posílá do hlubin filmové průměrnosti. Na závěr jen dodám, že jsem obdivoval snahu tvůrců implementovat do filmu problémy dnešního světa, jako například hrozbu islámu či nelegálních imigrantů. Tohle bych u filmu pro děti vážně nečekal. PS: Snad nejvtipnější scénu si pro sebe ukradl Mighty Eagle a jeho jezírko! „Greetings from the world of the pig!“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Začiatok je veľmi slušný a skvelo som sa bavil na referenciách a odkazoch. Ku koncu to stratí dych a je to namiesto inteligentnej zábavy ukážka deštrukčných schopností Angry Birds ako ich poznáme z hier ( hoci pri nich sa úprimne bavím viac). V zásade ale super jednohubka, ktorej pokračovanie neuškodí. Rozmýšľal som nad tou štvrtou hviezdou, ale to by sa na konci nemalo tancovať na nejakú starú vypaľovačku. Inak super. Odkaz na Shinning ma rozosmial k slzám. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pre dospelaka, ktory naviac nie je maniak do hry, to nema velmi co ponuknut. Pre deti asi OK, farebne a splasene. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to všetko farebné, infantilne vyzerajúce, turbulentné a non-stop akčné, nieje to veľmi snímok pre deti. Hru nepoznám, zrovnávať nebudem lebo neviem, ale tvorcovia sa možno snažili odvrátiť pozornosť jednej diváckej skupiny a chytiť tú druhú. Ani jedna z nich však nebude celkom spokojná. ()

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama