Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 1

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

zette 

všechny recenze uživatele

Ja znal Angry Birds diky Billy a jejim plysakum, ktere menili za nalepky. A tak nam taky jeden domu priletel. Myslel jsem si, ze je to zname kvuli tomuto filmu a ne, ze to byla puvodne pocitacova hra. Humor a dialogy jsou i pres jednodussi dej spise pro dospelejsi publikum. Nektere situace velmi zabavne. Dobre vykreslene ptaci postavy. Urcite jsem to cekal slabsi! ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení neberte v potaz od poloviny filmu jsem prakticky spala. Každopádně humorné mi to nepřišlo, ale rodina co seděla za mnou se řehtala od začátku do konce, takže pro cílovku asi dobrý. A bohužel mi nějak ušlo, proč že to ti ptáci neumějí létat. Když tak mi to napište do zprávy, dík. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pixar a DreamWorks jsou s těmi animáky přeci jen pořád nejlepší. Bohužel ani Angry Birds nedosahují jejich kvality. Animace je dobrá, barevná, ale humor je obyčejný, s málo vtipnými momenty. Možná to udělal i ten český dabing, obecně však vzteklé ptáky řadím k průměru se světlými i tmavými momenty. Je to škoda, z námětu se dalo určitě vytřískat víc. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Prvních patnáct minut skvělá satira, ale pak už se jede v zajetých infantilních kolejích - "from zero to hero" - ale zato v rychlém tempu, s několika dobrými vtípky, a efektní závěrečnou destrukcí. A Sean Penn si svou roli určitě užil - mrrrm. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

V klidu koukatelný animák. Překvapivě docela v pohodě, technicky jednoduché, ale akce mě tu bavila víc než v kdejakých mnohem dražších kusech a proto jsem byl ve výsledku spokojený. Ve filmu je několik dobrý a zajímavých nápadů a pár vtípků, u kterých se pousmějete. Musím říct, že se mi líbili postavy i především prostředí, které vypadalo opravdu promyšleně, hezká nenásilná animace. Ničení města prasat na konci bylo taky super. Ale rozhodně nebudu mít problém se někdy náhodou na tento snímek znovu podívat. A hlavní hrdina, Ruďák, se mi velmi líbil. Ano, má to být hlavně pro malé. Ale soundtrack se povedl dost! Vypadá to i na pokračování a u této série by to nemuselo být na škodu a vlastně konec může být stále takový otevřený. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Společně se Zootopií definitivně nejlepší animák roku 2016, který si na nic nehraje. Nutno ocenit fakt, že film se nesnaží získat si ty nejmenší diváky, což animáky primárně dělají (což má za následek obtížnou stravitelnost pro populaci starší deseti let). Kouzelné je zejména to, že ústřední postava se chová jako čtyřicetiletý cynický chlap, který pro ostré slovo nejde daleko. Sic je to o ptácích a prasatech, ale lze v tom spatřit tu nám dobře známou pěnu dní. Více takových animáků! 80% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší, než by kdokoli od mobilní hry čekal. Popkulturních narážek plno, jak očividných, tak i těch skrytějších, to mám rád :-). Navíc hlavní hrdina charakterově k sežrání. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Občas osud proste chce, aby som si aj ja pozrel animák. Tento krát to bolo toto. Hra išla mimo mňa, takže som nebol ničím ovplivnený. A dobre som sa zabavil. Pekný vizuál, vtipné postavy, rozumná minutáž a skvelá narážka na Quicksilvera. Oddychovka pre celú rodinu, ktorá nevybočuje zo žánru, ale je podaná svižne a má dobrý základ na dvojku. 3 z 5 ( Testovacia projekcia 4DX, CinemaCity Aupark, BA ) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Do půlky jsem nevěděl, co si o tom myslet. Docela dobré dospělé vtípky střídala lehká trapnost a neurčitost, kudy se příběh ubere. Ačkoliv to bylo již tedy dopředu jasné, jen obohacené o nějaký ten nastavený, leč ne úplně tak špatný příběh. Škoda jen, že se na něj nekladl trochu větší důraz a vše se drželo až v moc velké mírumiluvnosti. Ano, má to být hlavně pro malé, ale přece jen, jiné filmy to zvládají o mnoho lépe, že se pobaví každá věková kategorie. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Kašlu na politickou nekorektnost, farma zvířat se bohužel nekoná, ale pár vtípů stojí za vidění. Evropani stejně nemají šanci a už vůbec ne, pokud by je vedl rudej s černým hustým obočím. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Důstojně zvládnutá adaptace nenáročné hry z mobilů a internetových prohlížečů. Nevím, jak moc by se u filmu bavily děti celých těch 90 minut, ale pro dospělejší diváky je ve filmu schováno slušné množství vtípků, náznaků a odkazů na jiné popkulturní záležitosti. A to nejen ty novodobé (já v tlusťochovi po jedné zpívající scéně jasně viděl Buda Spencera). A podle zajímavostí je toho spousta skryta i pro další zkouknutí, tak uvidíme. ()

Tynyton 

všechny recenze uživatele

Průměrné až lehce podprůměrné. V polovině filmu jsem se přistihla, jak koukám na hodinky s pocitem, že by to mohlo již skončit. Vizuálně je film jistojistě povedený, ale samotný příběh mi přišel nezajímavý. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Finskému hereckému vůdci novodobých mobilních her jsem nikdy extrémně nefandil, ale podle grafiky, kterou nám předvedly trailery, jsem se začal na fimovou adaptaci i celkem těšit. Vtipné momenty nám byly nabídnuty, trochu dojemné téma na pozadí, které má za úkol tlačit primárně na mladší obecenstvo, se tady našlo také, takže film splnil to, co od něho bylo v průměrných mírách očekáváno. Za mě spokojenost, ale pouze ta prvotní. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

I když se zaručeně nejedná a nějak extra skvělý animák nebo komedii, tak se musí ocenit snaha. Vymyslet, jak zakomponovat různé prvky a postavy ze hry do filmu, aniž by to působilo moc trapně nebo nastavovaně, nemohlo být jednoduché. Do toho se tam najde i pár opravdu vtipných scén nebo odkazů. Například Calvin Swine nebo The Shining. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Hře jsem nikdy nepropadla, cca před dvěma lety jsem si ji stáhla, hrála ji 2 minuty a zase smazala. A to je taky největší problém tohoto filmu. Jaksi měl přijít, když tato hra byla fenoménem a ne nějaké 2 roky potom, co ji už nikdo nehraje - a všichni blázní s Pokémon GO. Prasata ukradnou nelétavým ptákům vejce, takže se vystřelují z praku a ničí jim město, protože každý pták zjišťuje, že má nějakou zvláštní schopnost, která mu umožňuje město ničit (střílí ze zadku hořící koule nebo sám vybuchuje atd.), zápletka jak sviňa no. Děti to ale pobaví a dospělé taky, protože jsou tam dost dobré hlášky (viděno s českým dabingem) a odkazy na filmy jako Osvícení :D PS: Pro všechny, co tu drmolí o tématu invaze imigrantů (prasat) do Evropy (na ostrov Angry Birds) a jak je to velice letošní téma... záměr tvůrců nebyl narážet na politickou problematiku posledních pár měsíců, o tom ta hra je... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem si pod značkou "Angry Birds" představovala kapku jiný level.. Vůbec se mi nelíbilo grafické ztvárnění ptáků.. Svět ptáků taky za moc nestál.. Příběh byl primitivní stejně jako použité vtípky.. Děti se tomu v určitém období hlavně kvůli vulgárničkám zasmějí, ale kreativní zábava, kterou mám na animácích ráda tomu absolutně chybí.. ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Klasické schéma outsiderů, kteří zachrání situaci. Co se týče příběhu, tak je to v animákách pořád dokola. Cožpak to alespoň jednou nemůže dopadnout blbě? Každopádně má film velký spád a jen tak nudit nezačne. K tomu je mi postava naštvaného červeného ptáka dost sympatická. ()

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama