Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 2

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Megaúspěch hry vyústil v průměrný film z profláknutým dějem.... Při sledování snímku jsem se dost silně nudil, jelikož kampaň hry byla přímo oprásknutá do filmu a na mě, jakožto diváka už nezbylo žádné viditelné překvapení. Naopak se mi libilo, že každá ptačí postavička ze hry uplatnila ve filmu nejen svou vlastnost, ale i dovednost při střelbě.... Celkově hodnotím angry birds pouhými dvěmi hvězdami.... ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Film, který přišel o několik let později, než měl. Není to žádná sláva, příběh blbý, sem tam dobrý vtípek, ale jezírko moudrosti je vážně hodně povedené ;-) Celkově tedy spíše takový průměr. ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Příběhově velice podprůměrnej animák, kterej na solidní trojku vytáhly hlavně ty malý vtípky a skrytý narážky na ostatní filmy a hry. Už se nemůžu dočkat filmový verze Tetris. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jedna povedená filmová adpatace herní předlohy. Pro fanoušky Angry Birds her rozhodně povinnost, pro ostatní touto tématikou nepolíbené příjemný a svěží animák, který dokáže zaujmout i pobavit. Red jakožto hlavní postava je velmi charismatický, ale ani ostatní ptáci resp. prasátka se neschovávali v jeho stínu. Tvůrci si rozhodně dávají záležet na detailech a tak propojení filmu s herní předlohou funguje na jedničku. Plusem je také vynikající český dabing, zejména bych vyzdvihnul výkon Petra Rychlého (Red) a Vlastimila Zavřela (King Pig). Mythologie kolem Mighty Eagle je budována skvěle - podobně jako ve hře (uznávaný bůh, kterého spatříte jen zřídka nebo vůbec), ale jen do chvíle než události naberou lehce parodický směr... :-) Trochu škoda, že prak prasknul dříve, než si stihnul Terence pořádně zademolovat. 85% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

85% - komentář 20ti slovy: Krásná animace, pěkné 3D, vtipné hlášky, zábavní ptáci a samozřejmě, finální bitva byla skvělá. Nečekal bych to, ale bavil jsem se výborně! ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vtáky nelietajú, nie je to prirodzené. Nikdy predtým som Angry Birds nevidel. Bolo to vcelku milé. Malo to pár slušných gagov a naozaj vydarenú animáciu. Keby to má o 10 minút menej, tak by to bola presvedčivejšia trojka. Ale dobre. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ani nenadchne. I s krátkou stopáží jsou filmoví Angry Birds pocitově dost zdlouhaví, povedených vtipů je po skromnu, animace takový lepší průměr, ale zase to není přehnaně otravné, jak to u animáků v dnešní době někdy bývá. Dokonce i ten komentář se mi o nich píše tak ledabyle. :D Nu což, možná i ty 3 hvězdy jsou dost milosrdné. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Snímek je tak příjemně plynoucí taškařicí, místy nadprůměrnou, ale vlastně i celkem vzato průměrnou, jež se v moři podobných animáků sice neutopí, ale ani zase nijak nevyční. Žádný velký zázrak se tak nekoná. Film má navíc jasně otevřené dveře do dalšího pokračování, což byl ostatně nejspíš záměr; rozšířit už tak známou a populární značku o další médium, tedy filmové. Přesto se jedná o zdařilou oddychovku, kterou nelze nedoporučit. Angry Birds jsou zkrátka místy originálním filmem, který neurazí a pobaví skutečně celou rodinu. Pokud však ve filmu o přátelství, morálních a rodinných hodnotách a o ptácích, kteří se nechávají vystřelovat z praku na budovy obývané zelenými prasaty ve snaze získat zpět svá vejce čekáte něco víc, není to film pro vás. Ale něco víc by snad od Angry Birds ani nikdo nechtěl. Více zde: http://nafilmu.cz/2016/05/recenze-angry-birds-ve-filmu-2016-zurivi-operenci-svisti-kin/ ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Priemerný animák, ktorý nejako extra nenadchne. Animácia je priemerná a príbeh tuctový. Ale humor tomu nechýba. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Mňa to celkom bavilo. Videl som už asi 5x a nenudil som sa ani raz. Žltý je smiešny a červený riadne nasratý, Orol nemá chyby, niektoré joke-y boli skvelé, až mi skoro cvrklo. Grafika pekná, nemám veľmi čo vytknúť, možno v príbehu viac lietania a búrania, ale to možno príde časom. 75% ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Snaha o zfilmování nezfilmovatelného. Většina videoher se dříve nebo později dočká nějaké filmové adaptace. A přestože to může vypadat (a poslední roky to i ukazují), že hry bez pořádného příběhu jsou na to ideálními adepty, Agry Birds ukazují, že ne vždy je to dobrý nápad. V druhé polovině filmu zkrátka tvůrci dělají, co se dá. Je to fajn, je to vtipné, ale na víc to zkrátka nesahá. Co šlo zvládnout trochu lépe, je první polovina filmu. Je zbytečně dlouhá a každému je asi jasné, jak se to vše vyvine. Film si je toho navíc vědom a obsahuje i pár vtipů, které to potvrzují. O to více nechápu, proč celá pasáž nemá alespoň o 5 (ideálně o 10) minut méně. Pro mě jako diváka by to pak bylo v kombinaci s vtípky možná i svěží a příjemně sebe parodické. Celý film je ale takhle ve výsledku fajn tak na jedno zkouknutí, protože už napoprvé jde vše předvídat. Asi nejrozporuplnějším prvkem je ale humor, který z 50 % obsahuje slapstick vtípky pro nejmenší, zatímco z té druhé poloviny vtipy s více či méně sexuálním a jinak nekorektním podtextem. Pro někoho to může být dost velký bizár, pro jiné relativně neotřelá kombinace. Já sám jsem někde na pomezí. Angry Birds tak ve výsledku neurazí, celou dobu však z hlavy nedostanete pocit, že tuto značku asi nebylo potřeba adaptovat. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Neřešit, nepřemýšlet a bavit se, nejlepší je první polovina, pak to ztrácí grády, konec tomu zas pomůže, není to nic, co musíte vidět, ale jo, po několikerém nedobrovolném shlédnutí člověk některé věci více docení :) Tedy kupodivu než bych to nesnášel, spíše mi pohádky pak více přirostou k srdci :) ()

DavidUrbanCZ 

všechny recenze uživatele

Ať si řiká kdo chce co chce - tohle neni film pro děcka! Tolik narážek na sex snad nebylo ani v South Parku! Jinak poměrně oddychovka, která neurazí ani vás nijak nevytrhne. Peněz nelituju, ale prostě je to klasickej béčkovej animák. Co ale jinýho čekat od filmu podle hry na mobil, že? ()

HaiWithLove 

všechny recenze uživatele

dávám pět hlavně proto, že 64% je málo....byly tam super vtípky...hlavně v tom prasečím království :D ať už jde o billboard na spodní prádlo :DDDDD *Calvin Swine* :DDDDD nebo Hamnesty International.... nemohla jsem se přestat smát dobrých pět minut. Je to spíš na 4*, není to uplně dokonalý...ale docela to předčilo moje očekávání.... a pět dávám, protože vy ostatní jste vůči angry birds nefér :D ()

Bartex 

všechny recenze uživatele

Já teda nečekal mnoho. Z komentářů mi bylo smutno. A ve finále jsem se teda zasmál mnohokrát. Asi mi někdo něco nasypal do pití... Mi se to líbilo, mě to pobavilo... Řekl bych, že z toho vymáčkli maximum. U mě za 4*. ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut jsem se díky slušným dávkám sarkasmu a labilnímu Redovi opravdu bavil, ale příliš brzo a na příliš dlouho (vlastně až úplně do konce) film sklouzl k šílené slátanině. Koukatelnost pak stála v podstatě jenom na ztřeštěnosti celého příběhu, který diváka hypnotizoval a nedovolil mu odejít dřív, než se objeví "THE END". Největší nedostatek, hraničící až s pohromou, spatřuji v přílišné snaze tvůrců využít co nejvíc prvků ze hry (skoro jak kdyby se jí chtěli zavděčit), ale už moc nepřemýšleli nad tím, jaký to bude mít dopad na výsledek. Přitom se stačilo jenom zdravě inspirovat. Angry Birds ten potenciál mají, a zrovna hlavní zápletku vymysleli dobře. I u dalších věcí si šlo všimnout hned několika skvělých nápadů, ale těch "orlích" můstků a omáčky na zaplácnutí nedomyšleného zbytku bylo bohužel tolik, že to celek jako takový zabilo a pohřbilo. Jsem zvědavý, jestli se někdo odváží natočit i druhý díl... ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Je těžký vytvořit film ze hry, která má hrozně málo děje. A to mi připomnělo, že bych si je mohla opět zahrát. Jinak jsem se v tom Ruďákovi viděla, pár hlášek mi tam připomínalo sebe. Ten žlutý se jmenoval Chuck, ale nevím, proč mu tam říkali Žluťas. Ty prasata se mi nelíbila, nesympatické stvoření, ale dobře, že je ptáci dostali a zachránili vejce. Myslím, že to mohlo být i lepší, ale já jsem byla spokojena. ()

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama