Reklama

Reklama

Obsahy(1)

30-ročná reportérka Leigh (Kristen Bell) opúšťa svoj doterajší život v New Yorku a vracia sa na miesto, kde naposledy prežívala pocity ozajstného šťastia – do svojho rodiska a domova v Connecticute. Tu dostane miesto záchranárky a zároveň začína nebezpečný vzťah s problematickým 16-ročným teenagerom... (Acrobat)

Recenze (37)

castor 

všechny recenze uživatele

Pokus o pocitové romantické drama, které zůstalo někde na půli cesty. Lépe řečeno, pocitový film s nevýraznou dějovou linkou. Není toho totiž mnoho, co tahle nezávislá vlaštovka může divákovi dát. Zahodila (na čas) život v New Yorku, aby v rodném městečku znovu nalezla životní cestu. Filmů o „koulích na noze“ i těch o hledání smyslu života už tu bylo nesčetně a zpravidla dopadly lépe. The Lifeguard se poměrně vleče, nejedna postava tu platí za nesympatickou, chybí víc silných a zapamatovatelných momentů. Alespoň je to podané civilně a bez patosu, a i Kristen Bell se svou nejednoznačnou postavou poměrně se ctí poprala. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímku sa nedá uprieť určitá dávka príjemnej melancholickej atmosféry, ktorá má potenciál si diváka podmaniť len keby... keby dejová linka nebola tak zúfalo banálna a nezáživná. Pár situácií okolo postáv bolo síce zaujímavých, ale to boli len také vytrhnuté ostrovčeky, ktoré boli utopené v mori vaty. O dráme alebo romantike, ktorá by diváka po emotívnej stránke aspoň minimálne zasiahla tak nemôže byť ani reči. Slabší priemer. 55/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Za prvé: skvelá muzika, za druhé: príjemný, nevtieravý film, ktorý Vás neotravuje, a ostatné ani netreba moc rozoberať. 16 ročného teenagera hrá David Lambert, ktorý v obsadení nie je uvedený ... nie že by to bolo dôležité. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie? Ale kdeže. The Lifeguard je typický zástupce indie dramatu - vcelku jednoduchý příběh avšak s důrazem na postavy a jejich psychologii. S tím se pojí i herecké výkony, které bývají u indie filmů trochu rozporuplné, ale v tomto případě jsem naprosto spokojen. Oceňuji snahu zachovat autenticitu - po celý film Kristen Bell chodí prakticky nenamalovaná a vůbec ničemu to nevadí. Samotná zápletka je pomalu až banální a tak trochu se udivuji, co na tom sakra bylo špatného. Amíci jsou fakt občas děsně puritánští. Každopádně natočené je to hodně televizně, ocenil bych více hrátek s kamerou, protože takhle je to dost lehko zapomenutelný film. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mi líbil námět, některé scény jsou velmi trefné (nejvíc, když Mamie sundá manželovi v koupelně trenýrky !), ale to, jak je to béčkově natočený, to strašně sráží dolů... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Za to, jak je to podáno celkem civilně, nepateticky, a za to, že je Kristen Bell výborná, si to minimálně ten průměr zaslouží. Jen je škoda, že je to takové unylé, místy strašně prázdné a vlastně i nudné. Je tu nějaká velká událost, ale najednou máte pocit, že je vlastně celkem obyčejná. Díky tomuhle si můžete snadno uvědomit, že smrt je prostě součástí života. Není to obyčejná událost v našich životech, ale prostě tam nesmazatelně patří. Celkem depresivní. Označovat tenhle film za komedii je skutečně hloupost. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Život má různé odbočky a někdy se člověk může zažít točit v kruhu a ani si to pořádně neuvědomí. Jak z toho ven se dá naštěstí natočit i citlivě a bez patosu a 100x viděných klišé. Lifeguard se zkrátka v tom co chce říct povedl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

obyčejný film ze života,nic víc nic míň.Leigh má krizi a myslím,že podonou krizí,kdy by člověk od všeho nejraději utekl měl někdy každý z nás.Bohužel v tomhle případě to drží jen klasicky roztomilá Kristen Bell...60% ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Fúú, čakala som oddychovú komédiu, ale toto bolo celkom silné. Hľadanie šťastia na úkor vlastných chýb. Brutálne sa mi páčilo, že herečky tu vôbec neboli namaľované a to len umocňovalo pocit reálna. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nedopadlo moc dobře. Pokus tam byl, ale hodnotit musím hodně špatně, protože to nemělo krom nudy vůbec nic. Dokonce ani "erotické" scény nebyli moc žhavé a přitém Kristen Bell je tak hezká holka. Zklamání jak prase ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Film zapůsobí jen na ty, co tuhle fázi života prožili nebo prožívájí. A já díky tomuhle filmu vím, že se to netýká jen mě a nejsem exot:). Chápu, že pro ostatní, je to nuda, ale musím mu dát pět, aby se mi připomínal. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Poměrně melancholický až pro mne vzpomínkový film. Zajímavé herecké obsazení, hudba a kamera. Děj se dotýká i ožehavých témat lidského bytí z jeho samotné podstaty, i když to jistě mnohým divákům nepřijde. Hodně se mi líbilo téma usmíření s rodiči, které valná většina z nás zažila na vlastní kůži a celkově sociální konflikt věkových skupin je tu vyobrazen velmi zdařile. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Bez akéhokoľvek klišé či patetickosti, len prirodzene a úprimne vyrozprávaný príbeh jednej ženy na životnom rázcestí. Koho zaujme tematicky, zaujme ho i celý film. A nesmiem zabudnúť zase na úžasný soundtrack :) 70-75% ()

venca163 

všechny recenze uživatele

To, že to není klišoidní romantická komedie (komedie to není vůbec), ještě rovnou neznamená, že je to "příjemný civilní opravdový" příběh. Je to fakt jen takový slabší indie drama. Nemám rád prohlášení typu, že film můžou pochopit, jen ti, kteří "prožili". Je to o krizi mladýho věku, což je termín pro precitlivělý jedince, který prožívají krizi středního věku už ve 30 letech ("I am 29, really"). Což by bylo ok (w/e), ale nesmí se v tom tak utápět. Dělal jsem taky v USA plavčíka, tak chápu pár věcí, jako třeba že sex s nezletilým může bejt docela problém, ale čekal jsem prostě, že to bude o víc tom lifeguardování. Místo toho se tam pořád motá parta třicátníků, který čekají až jim spadnou pečený holubi do huby. Když se to neděje, tak jsou nasraný a začnou se chovat jako děti, což jim kupodivu štěstí nepřinese. Většina z nich se naprosto bezdůvodně hrozně prožívá. Některý scény byly vyloženě absurdní. PS: Nevím, co je reálnýho na tom, že hrdinky chodí nenamalovaný. V mym světě (kterej mi připadá docela reálnej) chodí většina holek s makeupem. (50%) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hm tak tohle se nepovedlo, tyhle životní dramáčky mi většinou sednou ale tohle mě minulo snad všim včetně jinak hezký Kristen Bell která zde chodí nenamalovaná což má zřejmě vzbudit dojem toho že je to obyčejná holka ale mně spíš připomínala komparzistu z Úsvitu mrtvých. Podobnejch a hlavně lepších filmů než tohle bych vyjmenoval hned několik. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Leigh má krizi, tak nechá práce reportérky a uteče z města k rodičům. Tam začne pracovat jako plavčice. Společně s kamarády se začne družit s puberťáky, společne spolu hulí a chlastají. Nakonec Leigh svede jednoho chlapce a dá to sním dohromady. Mamie se mi líbila v Off the Map a tady taky není špatná. Kristen pořád vypadá jak malá holka. Příběh docela ušel, ale moc mě nezaujal a spíš mě nudil. Komedie to není ani náhodou. 50% ()

kedl 

všechny recenze uživatele

Co by za to člověk dal zašukat si v šestnácti s třicítkou, respektive devětadvacítkou, jak nám pořád Kristen připomínala. "není mi třicet, panebože , je mi jenom 29, 10 měsíců a nějakej ten den :D . Ale to by jsme nesměli být v té puritánské Americe, aby to někomu nevadilo jako třeba jedné staré ne a ne spermií oplodněné panně. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Jako správný skeptik (empirik?) jsem se navzdory varovným komentářům musela sama přesvědčit, co že to ta Kristen Bell přijala za roli tentokrát. Bohužel, jak již bylo řečeno, není film ani nechutný, ani kontroverzní, ani dojemný, je jen nesnesitelně nudný. Miliontá variace na americký nezávislý film s rádoby duchaplnými hrdiny a jejich rádoby traumatickými zážitky. 94 minut je v tomto podání doslova nekonečných. Ztráta času. ()

Reklama

Reklama