Reklama

Reklama

Sight

Krátkometrážní / Sci-Fi
Izrael, 2012, 8 min

Hudba:

Hanan Revivo

Obsahy(1)

Diplomové video z Bezaleal Academy of Arts představuje zrakový implantát z hi-tech budoucnosti. Život se náhle stává hrou a vše je úžasné. Ovšem jen do té doby, než hra začne zasahovat do života. (mr.filo)

Recenze (48)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nápadité, vizuálně úžasné, znepokojující a asi i tak trošku vizionářské. Nakolik je poslední přívlastek skutečně trefný si ovšem netroufám posoudit - pokud bychom tohle video teoreticky viděli za takových dejme tomu 20 let, byli bychom překvapeni předjímavostí jeho tvůrců, nebo bychom u něj spíše vyprskli smíchy, jako dnes třeba u starých dílů Star Treku? Kdo to ví, odpoví... Víc takových originálních kraťasů, inspirujících k plodnému zamyšlení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Povedené a aktuální zamyšlení nad tím, že není úplně domyšlené cpát tyhle moderní informační "hlavně abych byl vždycky a všude online" technologie do všeho, zejména ne do vlastní hlavy. Rozuzlení může překvapit jen ty, kdo tu zdravou míru skepse postrádají, ale s ohledem na do detailů vymazlený vizuální styl tohoto snímku a objektivně vzato slušně odvedenou práci na nějaké té myšlence nemám důvod jít pod 80%. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na mňa to dojem nespravilo takmer žiadny, za čo asi veľkou mierou môže aj moja averzia voči tej hyper-technologizácii, ktorá v tejto dobe postihla tento svet. Takže asi preto som si tento krátky film vôbec neužíval, skôr mi bolo z toho smutno ako už aj v dnešnej dobe je postupne všetko ľudské postupne nahrádzané kadejakými technológiami a tým pádom upadajú akékoľvek medziľudské vzťahy :( ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který vychází z toho, jak v současné době funguje společnost. To, jak se na lidi díváme, je někdy i podobnou optikou, jen to není tak dokonalé. Na jednu stranu si člověk řekne, že v tom určitá krása je. Krása v jednoduchosti. Celkem děsivé, kdyby to takto mělo fungovat. Na druhou stranu, možná se toho opravdu dočkáme. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je pravda, že implementujete a manipulujete se zrakem ostatních lidí?" Tohle škádlení mezi Patrickem, Daphne a balící aplikací mě bavilo. Sice mne poněkud znervózňuje svět, ve kterém i "chytré" kuchyňské prkýnko vykazuje větší známky inteligence než já, ale na druhou stranu se jako bezfacebookový, bezaplikační a hloupým telefonem disponující obyvatel planety Země ještě cítím celkem svobodně. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama