Reklama

Reklama

Sight

Krátkometrážní / Sci-Fi
Izrael, 2012, 8 min

Hudba:

Hanan Revivo

Obsahy(1)

Diplomové video z Bezaleal Academy of Arts představuje zrakový implantát z hi-tech budoucnosti. Život se náhle stává hrou a vše je úžasné. Ovšem jen do té doby, než hra začne zasahovat do života. (mr.filo)

Recenze (48)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nápadité, vizuálně úžasné, znepokojující a asi i tak trošku vizionářské. Nakolik je poslední přívlastek skutečně trefný si ovšem netroufám posoudit - pokud bychom tohle video teoreticky viděli za takových dejme tomu 20 let, byli bychom překvapeni předjímavostí jeho tvůrců, nebo bychom u něj spíše vyprskli smíchy, jako dnes třeba u starých dílů Star Treku? Kdo to ví, odpoví... Víc takových originálních kraťasů, inspirujících k plodnému zamyšlení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Povedené a aktuální zamyšlení nad tím, že není úplně domyšlené cpát tyhle moderní informační "hlavně abych byl vždycky a všude online" technologie do všeho, zejména ne do vlastní hlavy. Rozuzlení může překvapit jen ty, kdo tu zdravou míru skepse postrádají, ale s ohledem na do detailů vymazlený vizuální styl tohoto snímku a objektivně vzato slušně odvedenou práci na nějaké té myšlence nemám důvod jít pod 80%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moc povedenej sci-fi hightech kraťas. Zpočátku takový zábavný návod jak balit snadno a rychle, postupně nastupuju pocit "tohle ale není vůbec správné" a v závěru už vyloženě zamrazí. Perfektní využití osmi minut. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Já věděla, proč na čas smazat facebook a jak na to tak koukám, možná je lepší se nevracet :D Technologie nám až moc ulehčuje život a my se necháváme, takže jednou takhle dopadneme :D Dobře nám tak :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je pravda, že implementujete a manipulujete se zrakem ostatních lidí?" Tohle škádlení mezi Patrickem, Daphne a balící aplikací mě bavilo. Sice mne poněkud znervózňuje svět, ve kterém i "chytré" kuchyňské prkýnko vykazuje větší známky inteligence než já, ale na druhou stranu se jako bezfacebookový, bezaplikační a hloupým telefonem disponující obyvatel planety Země ještě cítím celkem svobodně. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Já chci taky takovej implantát, nevíte kde by se to dalo sehnat? Proti tomuhle bude jednou tablet blbost. :D ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k výbornému námětu i zpracování mi to ve výsledku přišlo takové nedotažené, ale myšlenka velmi dobrá. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Brilantní nápad, jen to chtělo malinko ukočírovat příval hi-tech informací, chvílemi je jich tolik, že by to nedal ani Kryton. Jinak ale kvalitka. 80% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sci-fi parádička, avšak dosť desivá a keďže k tomu smerujeme, ťažko povedať, či to nebude nasledovať po tabletoch a iných súčasných vecičkách. Čo je veľa, to je veľa a hlavne ak to bude používať, čo i len jeden človek, nevidím to dobre. Tento svet nesmeruje správne. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to bylo takové vylepšení The Sims - celý život je hra a dokončování nějakých levelů. Při krájení okurky přece potřebujete, aby vám někdo psal jak to byl krásný řez. Nebudete potřebovat žádnou výzdobu bytu, žádnou technologii, nepotřebujete peníze ani platební karty, na co jídelní lístek atd. všechno to budete mít v hlavě. Ale jako teď vážně, docela děsivá a bohužel i možná budoucnost. Každopádně vizuálně to funguje perfektně, myšlenka taky skvělá. 4-5*. K vidění zde: http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/zrak ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který vychází z toho, jak v současné době funguje společnost. To, jak se na lidi díváme, je někdy i podobnou optikou, jen to není tak dokonalé. Na jednu stranu si člověk řekne, že v tom určitá krása je. Krása v jednoduchosti. Celkem děsivé, kdyby to takto mělo fungovat. Na druhou stranu, možná se toho opravdu dočkáme. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jak by asi vypadal svět a lidé, kteří by měli místo normálních očí oči, které vám v jakékoliv situaci poradí a chovali by se jako počítače? Zde se autor zabývá aplikací na balení holek která mu vyjde tak, jako že mu nevyjde. Lež? Řízení mozkové činnosti? Ano. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Na studentský film je to velmi dobrý počin, který jako by vypadl z oka některému dílu z Černého zrcadla. Na poli osmi minut rozvinout slušný příběh a ještě k tomu kvalitně zpracovat s poučnou pointu, tomu říkám úspěch. Já si to užil a doporučuji ke shlédnutí třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Parádní krátkometrážní film, který mě opravdu zaujal, jelikož věřím, že tohle může být v nedaleké budoucnosti opravdu možné. Věřím, že by to hodně lidí nadchlo, začalo by to používat, ale řekl bych, že nás to od sebe oddálí. Lidi budou chatovat, volat, hrát hry, ale nebudou mít potřebu se stýkat. Už teď internet je dost velký manipulativní prostředek, který dělá z lidí debily a líný prasata. Tohle by bylo ještě horší a celkově kontraproduktivní. Jako krátkometrák skvělý, výborně zpracovaný krátký děj, nechybí mnoho detailů a zajímavostí "jak by to mohlo bejt". Za mě určitě plnej počet. 100% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Originální, povedené a hlavně aktuální zamyšlení nad všemi těmi technologiemi, které už dnes "ovládají" svět. Dokonalá vizuální stránka a skvělý samotný nápad. Bylo by skvělé to trochu rozvinout a udělat na tohle téma celovečerní film. A jen tak na závěr- nejsem si úplně jistá jestli by mi vadilo se dožít téhle budoucnosti, nebo ne. ()

Reklama

Reklama