Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie nalezla u muže podezřelého z vraždy plány velkého sejfu. Během výslechu se ale nepodaří zjistit, kde sejf je, zda patří bance, nebo jiné společnosti. Jisté je jen to, že zadržený má komplice, se kterými plánuje loupež. Inspektor Pao je přesvědčený, že zadrženého Kwana se pokusí jeho komplicové osvobodit při převozu do věznice. Všechny policejní jednotky jsou v pohotovosti, připraveny na akci. Proti nim stojí skupina nelítostných zabijáků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade problém s tým filmom mám len v tempe. Ringo Lam takéto príbehy tvoril takmer stále. Takže o jeho zručnosti v rámci žánru nemôže byť veľmi reč. Vedenie hercov, využitie prostredia a dokonca aj náznaky emocionálneho presahu fungujú takmer všade. V tomto konkrétnom prípade jeho rukopis ale podráža nezáživné tempo. Zbytočné predlžovanie scén (sejf, naháňačka ulička - ulica), ktoré majú vizuálny a významový potenciál sú v tomto prípade nudné a nezáživné. Má to svoje svetlé scény. Dokonca aj to finále je v niečom zaujímavé, ale rozhodne sa to nechytá na Ringove najznámejšie filmy. Nič špecifické alebo invenčné sa tu nenachádza. Sú tu len náznaky potenciálu. Pre mňa v rámci jeho tvorby, ktorú som mal zatiaľ možnosť vidieť, je Full Alert jeho najslabším filmom. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jak je pro filmy Ringo Lama typické i zde je akce podřízena postavám a slouží jako expresivní vyjádření jejich střetů a konfliktů. Vyprávění o detektivovi a zločinci, kteří jsou si více podobní, než si oba jsou ochotní připustit, je vystavěné jako souboj dvou osobností vedený převážně v rovině napětí a ne přímé fyzické akce. Přesto zdejší de facto jediná akční sekvence co do formálního zpracování vykazuje až nečekaně vysokou úroveň a v kontextu hongkongské tvorby představuje takřka unikát. Automobilová honička točená v reálných ulicích přestřihává mezi záběry z ulice a záběry z vnitřku jedoucích aut, při čemž ty díky hloubce ostrosti zdůrazňují fakt, že se nenatáčely na odlehlém místě za městem či před zadní projekcí. Tento nekřiklavě užitý koncept vystihuje zastřešující dojem realismu a pocitu ohrožení, který dodává konfliktu detektiva a zločince vypjatou dynamiku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dost obyčejná, chvílem nudná a protahovaná kriminálka. Policajt honí zloděje, klasické téma, ze kterého se dá sice vymáčknout maximum, ale tady to bylo spíš minimum. Herecké výkony standardní, prostředí a vizual také ... prostě všechno takové fádní, nic extra. Vývoj postav zanedbatelný, to že se hlavní policajt časem trochu změnil v cholerika bylo ve vztahu k vývoji situace naprosto přirozené. Žádná psychologická dramata se nekonala. Naopak až "příliš hodný" záporák sedl do hongkongské kriminálky jako prdel na hrnec, prostě klasika, ohraná písnička ... Ale v pohodě koukatelná akční kriminálka, prostě průměr, který ničím neoslní, ale ani nezarmoutí ... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Akce 6/10/// PLUS: zajímavé je, jak za 25 let zastarala technika a způsoby vyšetřování, až se divím, že byli schopni pátrat a vypátrat, závěr je poměrně dramatičtější, a je možné, že budete fandit oběma stranám MÍNUS:  nevzalo mě to tolik, jako jiné hongkongské filmy, ty emoce jsem tu tolik také necítil, akce si nezadá se snímky jako Hard Boiled/// Shrnutí: Poctivá kriminálka, dnes už bych řekl, staré školy. Své diváky si najde. Já viděl lepší, akčnější, emotivnější, ale pořád je to slušné řemeslo a Ringo Lam prostě umí/// Celkem 61%/// ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam naturalista, chce se mi napsat po shlédnutí Full Alert. Detektiv kterého hraje Ching Wan Lau má za soupeře lupiče, kterého hraje Francis Ng, kromě svkělého výkonu hlavní dvojice uvidíte, zajímavě vykreslené postavy v tomhle realistickém detektivním thrilleru, který má velmi těžkou, hustou a temnou atmosféru. Vizuální stránka jak psala ladynka je taky zajímavá. Není zase tak časté mít tu film, kde psychologie postav, její vývoj tvoří a určuje směr filmu. Ringo Lam skutečně umí. Těším se na jeho další filmy jako The Suspect a Victim. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mezi asijskými tvůrci mi Lam sedí nejméně a jen vyjímečně se najde snímek, který by mě od něj zaujal. Tento k nim nepatří. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Civilne pojatý heist film o súperení jedného poldu (Lau Ching Wan) a zločinca (Francis Ng), ktorý chce prepadnúť banku. Akurát toho zločina na začiatku chytia a tak sa polda snaží prísť na jeho plán a popritom zabrániť tomu, aby ho jeho kumpáni dostali von z basy. Film sa viac sústredí na psychológiu postáv ako nejaký veľký prepracovaný plán lúpeže alebo akciu. Akcia je tiež pojatá civilnejšie a špinavejšie. Ale vo výsledku pôsobí nevýrazne. A ani postavy ma dvakrát nezaujali. Snáď je len pekné, že zloduchovi fakt záležalo na jeho milovanej až do poslednej chvíle. Ale celkovo film pôsobí tuctovo a chladne. V žiadnom ohľade neohúri. 5/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ringo Lam /Full Contact, Maximalni Riziko/ natocil celkom sympaticku hong kongsku gangsterku. Herci su sice sikmoocka, ale atmosfera slape dobre, film ma slusne tempo a aj akcne sceny sa najdu. pribeh dava zmysel, suboj dvoch osobnosti mal hodne do seba. Takze hoci som nikdy nebol funda hong kongskej a korejskej a cinskej kinematografie, musim uznat, ze film to bol sympaticky priemerny : 61 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Další snímek do koláže diskografie Ringo Lama,ale stejně jako snímek Pod policejní ochranou není ani tohle žádná pecka.Jak to tak po skouknutí několika jeho filmů vypadá,ani zdaleka nedosahuje kvalit Johna Woo.Ale abych mu nekřivdil,zase netočí uměleckejma ambicema pokrouceniny jako J.Too,tady některejma uživatelema vynášenej do nebes.Přitom točí sračky jak hovno.Tak do toho ještě naštěstí Lam nespadl.60% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Ringo mě opět zklamal. Film je spíš taková kriminálka, protože zrovna akcí neoplývá. Celkem jsem se u filmu nudil a za plus považuji jen závěrečné rozuzlení pod mostem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Je pěkné, jak slušný scénář policejního krimi nechává dlouho otevřené, jakou loupež (nebo něco víc?) partička kriminálníků vlastně chystá. Jenže psychologická osobní hra mezi hlavními protagonisty na opačných stranách zákona dvakrát nefunguje a umělý "stav nejvyšší pohotovosti" vybuzuje dost vychtěně (a celkem přemrštěně, vzhledem k okolnostem). Příliš mě nebavila [na druhou stranu, prvně jsem dal za 4*]. ()

serioga 

všechny recenze uživatele

Priemerný film o policajtovi,ktorý naháňa zlodeja ,ktorý má plán ako vykradnut trezor.Len policajný komisar nevie,ktorý.Všetko tu už bolo a aj v oveľa lepšom prevedení.Miestami mi hongkongský policajti pripadali ako banda amatérov. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam točíval adrenalinové nervy drásající pecky a byl akčními fanoušky hodně vyhledáván. S tímto snímkem však přinesl jisté zklamání. Akce je tu po skromnu a dějem hýbe pouze vcelku povedený scénář, který hodně klade důraz na osobnosti a psychologii postav. Vzniklo tak místy nudné krimi drama, které funguje pouze po dějové stránce. Ano, silný příběh má co říct, ale když se určité dějství neúměrně protahuje, snímek začne nudit a divák zívat. Jeden by nevěřil, že je to z produkce HG. Inu , časy se mění. ()

Reklama

Reklama