Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

roswelll 

všechny recenze uživatele

Na české poměry slušný krimi thriller. Jen mi chyběl trochu ucelenější závěr, bylo tam pro mě dost otazníků. Ale velice mile mě překvapil O.Sokol, který podal výborný herecký výkon. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, takový ze života, kvalitní o tom, jak je nesmírně důležité nebýt v nesprávný čas na nesprávném místě. "Pane podplukovníku, já se vám  na ty tlustý čáry mohu zvysoka vysrat. Nashledanou." ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Herci výborní, hlavně teda trojice Stivínová, Sokol a Lichý. Norberta Lichého bych chtěla vidět ve větší roli. Myslím, že těch epizodních už má na svém triku dost. Myšlenka filmu výborná. Akorát to vyšlo tak nějak naprázdno. Expozitura byla o mnoho lepší. Mohl to být parádní thriller, ale není. Bez toho konce bych se klidně obešla. Mohli to useknout, alespoň by ta bezmoc lidí řádně vykrystalizovala a byla naprosto hmatatelná i přes obrazovku. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekala jsem víc od projektu, který po dlouhé době ukazuje talentovaného Ondřeje Sokola v jiné rovině než v té partičkovské. Jeho výkon ("Já se vám na vaše tlusté čáry můžu zvysoka vysrat. Nashledanou." :D :D) drží celý poněkud nelogický příběh nad vodou. A paní Stivínová vypadala tak otřesně, že celá naše rodina nechápala, jak se tomu mafiánovi může líbit. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na televizní film nadprůměrný počin, a to především díky práci scénáristově. Paradoxně je v této rovině i největší slabina filmu. Příběh má zajímavý nápad, slibně se rozjíždí, ale od určitého okamžiku, kterému jsem se jako nejeden zdejší komentující podivil, mi připadal prostě neuvěřitelný. Naštěstí s dalším vývojem se uvěřitelnost vracela a film směřoval s jedním pěkným zvratem k snesitelnému finále. Psychologie funguje celkem dobře, i když thrillerovosti příběh mnoho nenabídl. Obsazení je slušné, i když ústřední dvojice mi není díky něžnějšímu pohlaví příliš sympatická. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

To je tak, když vám ženská začne kecat do řízení. Nechat tomu volný průběh, tak se nemuseli dostat do takové šlamastiky. Jenže korupce kvete v každém věku i státním zřízení. Takže pak si běžte stěžovat na policii. 50% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet me zaujal, zpracovani taky na dobre urovni, kdy potemnela atmosfera a napeti nechybelo. Mozna se mohlo vice zapracovat na chovani hlavnich postav, pribeh nezni moc uveritelne. Norbert Lichy ozdobou celeho filmu, fakt borec. Neztratil se ani Franek, ktery se mi uz libil v Herzove filmu T.M.A. a Stivinova s Cermakem. Samozrejme kladne musim hodnotit i misto nataceni-Ostravu. Po namlsani pripadu 1. oddeleni, ale musim dat jen prumerne hodnoceni. Ale napad dobry. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Česká zápletka "ze života"... no, spíše thrillerový potenciál ubržděný pod možnosti žánru napětí. Trochu samoúčelná vycpávka dramaturgie tv vysílání ve formátu studentského filmu, které zde chybí uvěřitelné drama. I herci by pak věděli, co hrát, takto jsou často postaveni do statických scén. Příjemný Norbert Lichý, jehož s lehkostí načrtnutá postava živí marné naděje, a pár dalších (spíše těch u vedlejších rolí) hereckých výkonů. 1-2*. Stand by me ! ()

Charms 

všechny recenze uživatele

Může to potkat každého, to je asi hlavní myšlenka. Každý se s tím taky jinak vypořádá. Nedovedu si dost dobře představit, že by se někdo v reálu zachoval tak pošetile, jako hlavní hrdinové, a to opakovaně a se stoupající tendencí. Nicméně herecky se mi to líbilo moc, Zuzka Stivínová je prostě dobrá a Sokol si taky pomalu získává můj respekt navzdory všem těm přihlouplým mydlinkovým operám. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Postavit k sobě dvě vyklepané hysterky (muže a ženu) je unavující a nepravděpodobné...Druhá půlka výrazně lepší... ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Na české TV filmy nekoukám, takže jsem byl mile překvapen, že něco takhle dobrého mohlo vzejít jen z televizní tvorby. Občas to bylo samozřejmě trochu přitažené za vlasy, ale viděl jsem i dokument, kdy se opravdu rukojmí se svým únoscem spřátelil, takže proč ne. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Zajímavě rozjetý thriller poněkud pokazilo nelogické chování hlavních postav. Ale budiž, atmosféru to mělo a nebylo to špatně natočené. Slušný televizní průměr. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

ať si kdo chce co chce říká a brblá na českou televizní tvorbu,mně se to líbilo....na rozdíl od předešlého hororu jsem aspoň byla každou chvíli v napětí....přiznám se,že závěr jsem nečekala,ale film o body u mne neochudil ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Occamova břitva má pomerne zaujímavý námet, ale akonáhle sa dostáva do fázy kedy divák očakáva postupnú gradáciu deja, začne dej stagnovať a prešľapovať na mieste. Ide však o solídny TV film. **/*** ()

venison 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou na plátně moji oblíbení, talentovaní a velmi nadějní herci Ondřej Sokol, Hynek Čermák a Martin Stránský mohlo by to být dobré.. Bohužel nebylo.. Nesmyslně vedený příběh takřka o ničem.. Žádná akce ani napětí, jen hromada nudy a protivných postav.. Tak to se teda nepovedlo :-( ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Ondřej Sokol mě neustále přesvědčuje, jak dobrý je herec. Tady ovšem nešlo ani tak o herce jako údajně o břitký thriller. Bohužel nepřináší vůbec nic nového, táhlé scény nudí a rychlé matou. Ve výsledku nezajímavý počin, který hraje omletou písničku. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Na České televizní poměry vcelku dobrý a atmosferickký snímek... alespoň ze začátku, ovšem po 30té minutě se to zvrhne tak nějak do ničeho a nakonec to vše vyšumí .. i tak je to slušně natočečné, dobře herecky zahrané a vcelku slušná past na lidi, ale jak říkám po 30té minutě je to blbost... I tak zajímavá záležtost. 2* 41% ()

Reklama

Reklama