Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem nějakej tuctovej nudnej biják a místo toho jsem dostal velice kvalitní detektívku:) Silně nadprůměrnej příběh s velice zajímavou zápletkou, kde září jak Sokol tak Stivínová. Česká Tv se poslední dobou nějak rozmohla a pneustále překvapuje. Dost reálnej příběh a je zajímavé si představit tuto situaci, jak by se člověk zachoval. Prachy řeší všechno... bohužel. 80 % ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze neni nejmensi duvod, proc tento nezvykle dobre natoceny cesky triler po pravu dobre neohodnit. Paradoxne vse konci u GIBS, coz je asi ta nejvetsi leva u nas. ()

hiding 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý snímek. Já thrillery moc nemusím ale tenhle byl kupodivu dobré a kupodivu české. K tomu konci můžu říct jen to že je dobře že není druhý díl. Co sem jsem tak díval na hodnocení nejvíce se vyskotovaly * * a nebo * * * * takže si myslím že film je průměrn a pak už jde jen o člověka jak má rád thrillery a jak moc má rád české filmy. ()

dragosta 

všechny recenze uživatele

Nejprve musím podotknout, že mi uniklo prvních pár minut. Hádám, že tam byl vysvětlen důvod, proč se hrdinové rozhodli mlčet a věc nenahlásit. Příležitostí pak měli dost a tak mi ta nelogičnost v jejich celkovém jednání prostě nešla přes srdce. A i tak to bylo celé takové lehce divné...no, opáčko si nastopro nedam.. 3* ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Na TV film slušný počin. Ano, umím si představit, že tak nějak by se to mohlo v životě i stát. Scénář má v sobě i kus nadsázky, ale není to na škodu věci. Výkony herců jsou v pohodě. Ondřej Sokol i Norbert Lichý hrají velmi dobře. Dávám 3 hvězdy. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Film s otevřeným koncem, který byl ale vlastně rozuzlením. Pěkné. Ale co dál? V Sokolovi jsem neviděl vážnou postavu, ale toho blbnoucího Ondru Sokola z Partičky, a to v mnohých scénách. Celkově ten námět je ohraný, ale mnohé věci ve scénáři jsou značně přitažené za vlasy, možná jsou až absurdní (poté, co je Stivínová znásilněna jedním z vrahů, začne mu tykat a odejde kvůli něj od Sokola). Jinak, ta hra, kdy jsou manželé podezřelí z vraždy díky chytrým tahům obou vrahů-vyděračů, to je opravdu jediný klad scénáře, který je jinak úplně na nic. Čekal jsem, že to bude dotaženo do bezmocného konce, zvlášt´, když se v roli vyšetřovatele případu objevil Stránský. Ale stejně nás tvůrci "překvapili" hepáčem, všichni se k sobě vrátili, nalezli to, co je pro ně nejlepší a dopadlo to tedy tak, jak to dopadlo. Ne úplně zle (na televizní poměry), ale hitparáda to není. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Pokud si odmyslíme tu velmi spornou (spíš až nesmyslnou) výchozí premisu celého příběhu / filmu, dostaneme rozhodně ne výborný, ale jakž takž slušný televizní film - a v rámci televizní tvorby si to s odřenýma ušima průměrné hodnocení zaslouží - a to především za trojici Sokol, Stivínová, Lichý. 60% ()

jirin_cz 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení. Byl jsem opravdu většinu filmu napnutý. Slabá byla pasáž od té doby, co se dala dohromady manželka s tím viníkem, tam to nějak ztratilo na spádu. Nějak jsem si jen nemohl zvyknout na vážnou roli O. Sokola, znám ho jen z komediálních výstupu a filmů. Být to zahraniční film, dám spíše 4*, ale rád podpořím alespoň kvalitní český trihler a ke všemu ještě televizní. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jako nápad dobré, navíc točené v Ostravě, což mě musí potěšit, ale nepřesvědčivé, strašně nepřesvědčivé. Za prvé ať jedou manželé nebo každý sám kamkoli, všude jsou prázdné ulice. A to i když se městem pohybují ve dne. Navíc se film pohybuje na hranici absurdna. Bral bych všechno. Že si manželé vybírají peníze z karty, že je mafiáni nezastřelí, zkrátka má to svou logiku, když nad tím uvažujete. Jenže pak se snímek pohybuje na hranici absurdna. Aby se ona vyspala s pachatelem? Respektive on ji zpočátku prakticky znásilní, ale pak spolu v klídku mluví, jako by se nic nestalo. A že by Ondřej Sokol našel nábojnici, kterou policie přehlédla? Nejsem si jistý, zda tuto hranici tvůrci lehce nepřekročili. A pak ten otevřený konec. Ovšem divák si může představit asi deset dalších konců, tady už nechávají tvůrci na fantazii divákům. Já bych se ale přikláněl k tomu dvacet, třicet minut přidat a napětí ještě zesílit. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Takovej dobrej českej televizní thrillerek.Ondra Sokol překvapil svou"vážnou"rolí.Jasně,někdo si řekne,že takhle to v reálu nefunguje,ale proč to řešit.Policie má pomáhat a chránit a třeba i tahat z bláta,no a to přeci splnila.Já myslím,že ČT se za tohle stydět určitě nemusí.60%. ()

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Atmosféra strachu a beznaděje byla vykreslena dobře. Téma bohužel aktuální a uvěřitelné. Norbert Lichý skvělý, velmi dobrý Ondřej Sokol a uvěřitelný Vladímír Polívka. V mých očích to však srazila zápletka s manželkou a padouchem. Avšak ako studie, jak si (byť s pomocí vnějších okolností) lidé dokážou způsobit soukromé peklo je to na produkci ČT překvapivě dobré. ()

Vivian 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvopočátku jsem měla problém s málo uvěřitelným a těžko pochopitelným (byť herecky skvěle zvládnutým) chováním hlavních aktérů, kteří mě nezřídka vyloženě rozčilovali, a to tak, že jsem se za celou dobu nedokázala vžít do jejich pocitů a myšlenek a nebyla jsem schopná si představit, jak je možné, že se člověk v takové situaci chová tak neuvěřitelně nesmyslně. Divák, který v takové situaci nikdy nebyl, si pochopitelně těžko dokáže představit, co takový zážitek a následný tlak s člověkem udělá, ale mně to zkrátka připadalo neskutečně nesmyslné a čekala jsem, že mi ten film pomůže to pochopit, leč nestalo se... (Polo)otevřený konec mě trochu uklidnil (pan Vondruška konečně udělal něco racionálního), nicméně vzhledem k tomu, jak se ti dva chovali po celou dobu filmu, si dovedu představit, že případné pokračování by stejně dopadlo blbě... ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Na české poměry (a nejen na ně) vynikající psychologické krimi drama, zabývající se těžkou situací náhodných svědků popravy nepohodlné persony. Je to vážně dilema a ať si každý sáhne do svědomí, jak by se zachoval. Škoda jen, že stopáž byla tak krátká, ale je to holt "jen" TV film. Myslím, že při delší stopáži a větší propracovanosti by uspěl i na velkých plátnech kin. Obsazení parádní. Pro mě hlavně trojice pánů Hynek Čermák, Norbert Lichý a Ondřej Sokol. Ti fakt excelovali. Vše bylo reálné a uvěřitelné a pěkně to odsýpalo. Žádná hluchá místa. Trochu tu occamovu břitvu ještě nabrousit a dosáhla by až na vrchol. Takhle je to za vynikající čtyři hvězdy. Už jsem tento film viděl 2x a klidně se podívám zase... ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Obyčejný manželský pár se stane svědkem vraždy. V nesprávný čas jsou díky nefunkční GPS na nesprávném místě. Jak se pak zachovat? Oznámit to policii, nebo se do toho neplést? Mají riskovat svůj život? Velmi zajímavý scénář. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Occamova břitva nie je moc povedený (TV film),kedže scenár bol úplne pritiahnutý za vlasy.Nemalo to hlavu ani pätu-celé to bolo veľmi nedôveryhodné a nelogické.Tu si so scenárom nedal nikto žiadnu námahu,a k tomu celému keď sa pridajú nepovedené herecké výkony-vznikne s toho sra*ka.HOD:28%.Škoda času!PS:úryvok z filmu/sme ľudia,čo keby sme zatým všetkým urobili tlstú čiaru-Pán podplukovník JA sa vám môžem na tie tlsté čiary zvysoka vysrať!/. ()

Reklama

Reklama