Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

kolly13 

všechny recenze uživatele

Netradiční český "thriller", ale zaujal mne více, než jsem očekával. Sokol se zlepšil a Stivínová ml. si drží svou úroveň. ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Tak začátek byl solidní komedie když Sokol při otáčení v lese chytal nerva, ale potom šlo do tuhýho. Solidní dvojice bastardů Franěk/Stránský oddělali nějakýho typa a měli při tom dva nepohodlný svědky. To co se rozjelo potom nebylo uplně špatný ale prospělo by tomu kdyby to vzal do ruk někdo schopnější. Poupravit scénář a natočit to jako celovečerák, tak si myslím že by z toho byl parádní českej thriller protože potenciál ten příběh rozhodně má, takhle je to jen další z mnoha průměrných televizních filmů. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Manželé se díky náhodě stanou svědky vraždy a tato skutečnost a následné události silně poznamenají jejich život a vzájemný vztah. Na filmu Dana Svátka bych asi nic moc nekritizoval. Solidní scénář, solidní herecká představení v čele se Zuzanou Stivínovou a Norbertem Lichým, vcelku zajímavý příběh, který nenudil. Přece jen ale tomu cosi chybělo - nějaká nadstavba, něco navíc, co by film posunulo nad průměr. 60%. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Soustředění od prvních minut narušovala neodbytná otázka : Proč by si ženská, která není nějak handicapovaná nebo jí není osmdesát, začalo něco s tak debilním ocasem ? A když už by se třeba někde opila a vyspala se s tím, proč by nezdrhla nejpozději ihned po aktu nebo aspoň v momentě, kdy by se vedle toho probudila ? Je šílená ? Rupla jim guma, ona otěhotněla a doktor jí rezolutně zakázal abort, neboť jí hrozila smrt ? Jeho kreténské chování za volantem bylo TAK věrně zobrazeno, bože můůůj - která z nás přesně tyto tahanice nezažila mockrát, že ("nechci mapu, já vím, kam jedu, nepotřebuju rady, nikoho se nebudu ptát, jsem ten nejlepší řidič na všech silnicích, idioti jsou ti druzí" ... a když to všechno a jako obligátně dokonale posere tak: "no teď mi něco vyčítej, jako bych za to snad já mohl"). Zobrazení muže v různých podobách se zde blíží dokonalosti natolik, že jsem předpokládala, že za scénářem i režií se musí skrývat ženy. A vono nééé, šokující. Skvělá práce, duo Sovjak Svátek - úžasná druhová sebereflexe. ()

xhonza5 

všechny recenze uživatele

Snímek, který zachycuje situaci nejen v naším státě. Na české poměry opravdu kvalitní a těší mě i v hlavní roli hrající Ondra Sokol, který předvedl výborný výkon. ()

BlackMolla 

všechny recenze uživatele

na tv film a ještě k tomu český je to celkem fajn podívaná.. Ondra hrál výborně, ale přeci jenom mi k němu více sedí jiné role.. otevřený konec je sice zajímavý, ale tentokrát mě to spíš naštvalo.. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Film jen tesne unikl od 4*. Celkem jsem ho zhodnotil na 3,4*. Akce a napětí ve filmu bylo téměř po celou dobu, jen na konci s tím nějak špatně vybalancovali (což třeba někomu jinému nepřijde). V TV jde určitě o nadprůměrnou kriminálku na alespoň jedno pokoukání. ()

misuleee 

všechny recenze uživatele

Mě se to docela líbilo. Nechyběla zápletka, gradace, strach ani smích. A samozřejmě i vcelku kvalitní kamera. Nevím, narozdíl od zde přítomných jsem já byla příjemně překvapená :) ()

PetMcHegoat 

všechny recenze uživatele

Neotřelá zápletka, kvalitní scénář, potěšující herecké výkony. Teda, hned u popisu jsem se lehce zarazila nad tím thrillerem. Tenhle žánr je v českém prostředí dost výzva, která ne zřídka končí rozpačitým výsledkem. Jenže to naštěstí není případ Occamovy břitvy. Když se pak moje oči svezly směrem k obsazení, následoval další údiv... Stivínová, Sokol, Čermák, to asi bude nějaká mýlka, ne? No, že se nějakýho pořádnýho zlořáda opravdu dočkám, jsem uvěřila až u jména Ivan Franěk. :-) A kdyby jen zlořáda! O přirozeně udržované napětí nebyla nouze, peripetie střídala jedna druhou, vývoj by jeden jen těžko předvídal, závěr tak akorát. Prostě mě tenhle televizní snímek, který by bylo chybou srovnávat se zahraničními kino thrillery, bavil. Vyzdvihla bych výkon Norberta Lichého, jeho nenápadně se vyskytnuvší vyšetřovatel Bareš mi sednul. Naopak syn Pavel v podání Vladimíra Polívky bohužel příliš nepřesvědčil. ()

moorks 

všechny recenze uživatele

Svátek překvapil a natočil poměrně zajímavý thriller. Kvalitní herecké obsazení i výkony,kamera...jen ten závěr mě trochu zklamal...no co se dá dělat...třeba to bude příště lepší! ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Dost povedený a na produkci ČR vydařený psychologický snímek. Sokola sice nemusím, ale tady svoji roli zahrál (nezahrál:-)) dobře, stejně tak skvělá byla Zuzka Stivínová a jinak sympatický padouch Ivan Franěk. Ať chcete nebo ne, rozhodně vás při sledování napadnou srovnávací myšlenky a úvahy tak jako mě: co by bylo správnější řešení a co kdybych se v podobné situaci sama ocitla. Bavilo mě to. Režiséru Svátkovi tento styl naprosto sedí. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film i námět... Super otevřený konec, který sem určitě patří, i když trochu mě naštval... No určitě se člověk může zamyslet jak by se zachoval na jejich místech... Jinak lokace opravdu fajne vč obsazení.... ()

Edge_666 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, který je typicky česky zbabraný. Myslím, že na toto téma šel natočit slušný thriller, ale vznikla, jako u nás většinou, poněkud blbá slátanina. ()

yozka 

všechny recenze uživatele

Po ukázkách tak nadějné, po shlédnutí už o dost méně. Zbytečně hysterické, natažené a nedotažené a to ukončení.. ()

Reklama

Reklama