Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vrátíme se !! Tak to otoč !!" - "Otoč to !! Kam asi ?? Tak jako na střechu jedině.." ;) No, škoda !! Veliká škoda, zejména po tom slibně rozehraném úvodu.. A tak se mi chce říct, že není svátek jako Svátek, ačkoliv naprosto jednoznačně tkví zásadní potíž Occamovy břitvy již v Sovjákově tradičně zbabraném skriptu, já totiž takový zbabělý snímek, co se diváka snaží ze všech svých sil, protože se nejspíš stydí stát klasickou detektivkou, přesvědčit, jakou že to vlastně sleduje úžasnou psychologicky zvládnutou moralitu, zkrátka nemůžu přijmout kladně, a to rozhodně velmi slušným hereckým výkonům navzdory, když třeba takový partičkář Ondřej Sokol, zde skutečně výborný, si mě jednoznačně získal.. A tak se zdá, že by v rámci myšlenky právě occamovy břitvy udělali tvůrci nejlépe, kdyby z toho natáčení sešlo.. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Na české poměry (a nejen na ně) vynikající psychologické krimi drama, zabývající se těžkou situací náhodných svědků popravy nepohodlné persony. Je to vážně dilema a ať si každý sáhne do svědomí, jak by se zachoval. Škoda jen, že stopáž byla tak krátká, ale je to holt "jen" TV film. Myslím, že při delší stopáži a větší propracovanosti by uspěl i na velkých plátnech kin. Obsazení parádní. Pro mě hlavně trojice pánů Hynek Čermák, Norbert Lichý a Ondřej Sokol. Ti fakt excelovali. Vše bylo reálné a uvěřitelné a pěkně to odsýpalo. Žádná hluchá místa. Trochu tu occamovu břitvu ještě nabrousit a dosáhla by až na vrchol. Takhle je to za vynikající čtyři hvězdy. Už jsem tento film viděl 2x a klidně se podívám zase... ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Namet me zaujal, zpracovani taky na dobre urovni, kdy potemnela atmosfera a napeti nechybelo. Mozna se mohlo vice zapracovat na chovani hlavnich postav, pribeh nezni moc uveritelne. Norbert Lichy ozdobou celeho filmu, fakt borec. Neztratil se ani Franek, ktery se mi uz libil v Herzove filmu T.M.A. a Stivinova s Cermakem. Samozrejme kladne musim hodnotit i misto nataceni-Ostravu. Po namlsani pripadu 1. oddeleni, ale musim dat jen prumerne hodnoceni. Ale napad dobry. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekala jsem víc od projektu, který po dlouhé době ukazuje talentovaného Ondřeje Sokola v jiné rovině než v té partičkovské. Jeho výkon ("Já se vám na vaše tlusté čáry můžu zvysoka vysrat. Nashledanou." :D :D) drží celý poněkud nelogický příběh nad vodou. A paní Stivínová vypadala tak otřesně, že celá naše rodina nechápala, jak se tomu mafiánovi může líbit. ()

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Atmosféra strachu a beznaděje byla vykreslena dobře. Téma bohužel aktuální a uvěřitelné. Norbert Lichý skvělý, velmi dobrý Ondřej Sokol a uvěřitelný Vladímír Polívka. V mých očích to však srazila zápletka s manželkou a padouchem. Avšak ako studie, jak si (byť s pomocí vnějších okolností) lidé dokážou způsobit soukromé peklo je to na produkci ČT překvapivě dobré. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)

Reklama

Reklama