Reklama

Reklama

Lyžař

  • Česko Soukromá Olympiáda (více)
Trailer 1
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2016, 54 min

Režie:

Marek Bureš

Kamera:

Michael Gahut

Obsahy(1)

Soukromá olympiáda vykresluje labutí píseň jedné nadějné kariéry. Travní lyžování nikdy nepatřilo mezi medializované olympijské sporty, ale pro Jana Němce - nejlepšího travního lyžaře všech dob - se tento sport stal jeho životním posláním. Ve věku 33 let, bez jasného výhledu do budoucna, se rozhodl svůj osud naplnit - doslova - na jiném místě. Naději našel v lyžařsky rozvojové zemi, kterou by chtěl reprezentovat v alpském lyžování na zimních olympijských hrách. Proto opustil své vlastní medaile, které zatím doma zapadaly prachem. Soukromá olympiáda je vizuální meditací odkrývající limity lidských ambicí a lidské investice, ze které může někdy vzniknout i vítězství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý rozhovor, ktorý vznikol rok pred vydaním dokumentu: https://snow.cz/clanek/3504-jan-nemec-opet-na-vrcholu-exkluzivni-rozhovor ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postupně se odkrývá tento zajímavý svět lyžování na trávě. Závodník se rozhodl přemístit své závodní aktivity na Kostariku, k nimž se Němec moc nevyjadřuje. Ale pak přišel úspěšný come back za naše barvy a dítě. Jeho záývodní jízda ve dvacáté minutě se zda technicky dokonalá a uchvacující. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama