Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (462)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že tenhle film nabídne jednu z nejpříjemnějších rolí, které jsem kdy vůbec viděl. Sam Rockwell si totiž zahrál tak pohodovou postavu, že se prozatím nejblíže přiblížil místnímu uživateli známého jako Enšpígl. Do toho prostředí aquaparku, voda, pohoda a krásné zvednutí nálady kluka, který má na začátku filmu sebevědomí na bodu mrazu, aby následně v závěrečné scéně ukázal, že po chvíli se Samem je vlastně strašně fajn a v pohodě. Příjemný film s pohodovou náladou. Škoda, že při sledování filmu nevylezlo sluníčko z dešťových mraků. Užil bych si to více. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Film, o jehož existenci jsem se dozvěděl pár hodin před tím, než jsem si ho pustil. Zkrátka blesk z čistého nebe. Nezapomenutelné prázdniny působí velmi životně, mají skvěle napsané postavy, bije jim srdíčko ... (:-D). Introvertnější diváci si do Duncana mohou bez problémů promítnout sami sebe (odzkoušeno). A jako bonus další super role pro Sama Rockwella. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh disponuje Owenem, jednou z nejpohodovějších postav v dějinách filmu. Především díky němu filmu naláduju tři hvězdovitý. Všechny scény ve kterých se Owen vyskytuje jsou neskutečně příjemný, pozitivní a zábavný. Owen je fakt velefrajer, mýho typu. Jak se Duncana ujme a tichýmu klukovi, kterej si nechá i od holek líbit prakticky cokoli postupně dolejvá do obličeje úsměv a do života radost je parádní. Ostře to kontrastuje s Duncanovým značně dementím okolím, vyjma Aničky, která má o něj zájem a hraje snad jedinou normální ženskou v celým filmu. Film se žánrově nedá zařadit při nekterých scénách mimo aquapark ti bude Duncana líto, ale jak přijde do Owenova vodního králoství valí se pohoda na všechny strany. Po včerejší (25..6) opakované projekci zvedám s nadšením na 5* ) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,6miliónaTržby USA $21,465,403Tržby Celosvetovo $25,997,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ na prvý pohľad zaujímavé obsadenie ale svoje tu urobí len postava Sama Rockwella ktorá dosť dobre nahráva hlavnej postave zadumčivého chlapca a AnnaSophia Robb je aspoň ako tak roztomilá, ostatný sú tak troška do počtu, trošku aj trvá dokiaľ človek príde na chuť z počiatku tohto monotónneho príbehu /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pohodový film o zaprdlém chlapečkovi, který v akvaparku najde sebevědomí. Já akvaparky miluju, takže jsem věděl téměř jistě, že mi tento film sedne. Sice mi trvalo dost dlouho, než jsem si hlavního hrdinu oblíbil, ale o to příjemnější pak bylo finální vyznění. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Letošní nejlepší "prázdninový", případně "coming of age" film. Lepší než Kings of Summer a nastejno, možná i lepší než Mud (s tím má společné temnější tóny). I slzička mi ukápla. Po tomhle nepochybuju, že Steve Carell vážnou polohu ve Foxcatcher zvládne. A Sam Rockwell je král. Král akvaparku. Jedna z nejpohodovějších postav filmového plátna. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE TO SKVĚLÉ LÉTO PRO VŠECHNY. PRO TEBE A TVOU MÁMU. PRO MĚ A STEPH. JEDNOHO DNE BYCHOM MOHLI BÝT RODINA. …“ /// Nová rodina potřebuje utužit a ukázat, že jsou tým. Budou tam všichni: Trent s dcerou (teď už skoro ségrou), máma, Betty s dcerou Susannou, Galeovi, Hutchinsonovi, Campbellovi (až na Bena, kvůli soudu), Smytheovi. Jo, a Keeganovi. Ale hlavní je Duncan, pubertální suchar neboli chlapec, zdající se bejt trochu v útlumu. Nebaví ho to tam, ble ble ble, ale pozná, že Steph je na tom podobně, ble ble ble, pak potká Sama Rockwella, kterej KONEČNĚ přinese trochu vzrůša, takže se z toho stává něco víc, než jen povídání o rodince, která je stejně odsouzená k zániku (TY DEBILE, tys to tady kurevsky vyspoileroval!). Kdyby si někdo myslel, že jsem to tady vyspoileroval, tak vážně nevím, protože ten film vypráví zbytečně složitě o spoustě věcech, aby se z toho nakonec vyklubal příběh o přátelství. Příběh pro mladý, kteří maj podobnou zkušenost (s dospělejma) a pro dospělý, kteří něco podobnýho prožívaj (s mladejma). Taky pro ty, kteří toužej vidět Carella hrát někoho jinýho než debila. A tak hraje sice debila, ale jinak. Při tom všem klišé je tu i nějaký to ponaučení, protože tam, kde něco končí, většinou i něco začíná…. . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč hrát s uchazečem na post fotra společenský hry. 2.) Zajímám se o problémy teenagerů. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný, upřímný, dojemný a zábavný film, který by měl vidět snad každý. Jedna facka mne, že jsem to viděl až dnes. Sam Rockwell role ušitá na míru a byl naprosto boží. Z ženského cástingu až na roztomilou sousedku všechny byly krávy. Hlavní introvertní hrdina to zahrál také bravůrně. Rozhodně jedna z nejlepších Coming of Age záležitostí, co je k vidění.80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Každý nesmělý kluk se jednou zmátoří a stane se z něj chlap. U někoho, třeba u mě, za to může konkrétní životní období, u někoho jedno místo, u někoho holka. A u Duncana za to mohli lidi, kteří v něm viděli víc než vlastní rodina. A když je jedním z těch lidí Sam Rockwell, opět dokazující, že jednou za pár let je schopen svojí přítomností rozbít jakýkoli film, je hotovo a z Way Way Back je najednou silná pocitovka. Ne snad dokonalá, protože dospělácké trable působí v teenagerovských očích nepatřičně a snad až krutě. Ale u příběhu z Water Wizz nejde o to, co se děje, ale jak se to děje. A tím si mě Naxon s Rashem získali na celé čáře. Napsat totiž scénář a poté, co plánovaní režiséři nemohou zaskočit, si ho i sami takhle jistě natočit jako režijní debut, je totiž frajeřina. Nezdá se mi to tak dávno, co jsem se na filmy o sotva rozpoznatelném vnitřním dospívání díval kvůli tomu, abych v nich našel odpovědi. Dnes na ně koukám a mám chuť hlavním hrdinům poradit, jak na to a říct jim, že jednou bude líp. Naštěstí to nejde a každý na to (snad) přijde sám. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jeden film a povedlo se do něj vměstnat nejotravnější a zároveň nejzábavnější dvě postavy z letošních snímků vůbec. Owen (Sam Rockwell) je borec na Ntou! zato Trent byl kokot až na půdu. Jinak relativně milý příběh, takový, jaký zvládne zahřát při chladné zimní noci. 4* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo jasně, pohodový a hezký film, srdečný, emotivní, akvaparky super, blablabla... Jsem sám koho otravoval ten kluk, koho nikdy neohromil Sam Rockwell, komu přijde škoda obsadit Carella do tak debilní role, a kdo úplně nesežral ten závěr? Ale dívat se na to v létě s nanukem v držce, kámošema a hezky ve stínu u bazénu, možná bych teď žádný řeči neměl. Nebo je to tím, že jsem posledních pár dní zkurvenej bručoun. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já sama nevím, co mám vlastně napsat k filmu, kde byl potenciál jinak hvězdného obsazení dokonale nevyužitý a scénář tak trochu jak ohraná americká deska. Je to strašná škoda, protože kdybych měla dát jednou repete, tak by to bylo jen a jen kvůli Samovi Rockwellovi, který byl jako vždycky neodolatelný, kouzelný a navíc to táhnul v podstatě sám. Minimální možnost se nějak projevit měla ještě Toni Collette a tím by to skončilo. Dokonce jsem měla v první polovině pokušení ten nesmyslný dialogový pinpong přerušit, ale naštěstí to druhá polovina trochu vybalancovala právě díky Owenovi, který byl středobodem mého zájmu až do závěrečného finále. Normálně bych asi dala trojku, ale za tu výbornou prázdninovou atmošku v parku Wizz a hlavně za Sama Rockwella zavřu obě oči a dám vyjimečně čtverec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem býval introvertním podivínem, takže mi problémy Duncanova mládí připadaly nepříjemně povědomě. Ovšem jen do chvíle, než vstoupil do hry neskutečně pohodový odstraňovač zvratků pod tobogánem Owen se svou partou. Svět se najednou změnil v hrozně pozitivní místo a mně bylo najednou celkem jedno, že se tady odehrává rodinné drámo průměrného kalibru. Asi zauvažuju o tom, že si v práci nechám vyplatit zlatého padáka, opráším svou zkostnatělou američtinu a odletím si užívat vytírání hajzlíků v nějakém tom zaplivaném aquaparku. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase další z mnoha filmů o lůzrovi, kterej se úplně změní a nakonec je za velkýho borce. Nic moc originálního, nic moc zajímavýho, ale ten film je takovej pohodovej, že se na to dá dívat. Překvapil Steve Carell v záporný roli. U něho jsem byl vždycky zvyklej, že hraje různý zoufalce a takový neškodný trouby, a těžko bych si ho dokázal představit, jak hraje nějakýho šmejda. A zahrál to naprosto přesvědčivě. Taky překvapil Sam Rockwell, kterýho si pamatuju hlavně jako toho zlýho vězně v Zelený míli. Tady pro změnu hraje největšího pohodáře široko daleko. Ostatní herci jsou taky celkem OK, ale chybí tomu nějakej zajímavější příběh nebo aspoň nějaký překvapení. Navíc to postrádá jakoukoliv pointu. 50% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře napsané a velmi dobře zahrané (James, Carell, Rockwell, Collette). Svým způsobem mi film připomněl o pár let starší Adventureland. Na 5* to sice není, ale s ohledem na emoční náboj posledních třiceti minut dávám plné hodnocení. Věřím, že mnoho lidí se s postavou Duncana více či méně dokáže identifikovat a nejde jen o jeho chování včetně komunikace, způsobu vyjadřování, ale i držení těla, chůze a vůbec celkové prezentace této postavy - prostě takovy prototyp silného introverta. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mezi dětstvím a dospělostí se klene provazový most, na kterém je sakra náročné při těch všech poryvech dospívání a ztrouchnivělých prknech osudu udržet stabilitu. Díky patří těm, kteří umí vítr utišit či ukázat, na které prkno stoupnout a taky těm, kteří se umí vrátit zpět ze světa na druhé straně, aby nám podali ruku. Nemyslete si, že to dělají výhradně z čistého altruismu, jen se vracejí do míst, kde se cítí dobře.. Pohodová coming-of-age šablonka, z které herecky vyčnívají lehkomyslný plavčík Rockwell a zlomyslný zmrd Carell. Konec zajímavě osciluje mezi opatrným optimismem a trudomyslností, že to byla zkušenost, která na status quo nebude mít vliv a zůstane po ní jen vzpomínka.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Prázdniny outsidera nie tak úplne komediálne ako by to podľa obsadenia mohlo vyzerať. Film skôr seriózne hoci s jemným úsmevom predkladá obraz štandardných denných starostí a problémov a možnosti uniku z tejto neveselej reality do sveta správnej bezstarostnosti. Nie je to nič špeciálne, ale vôbec to nie je zlý počin. Sam Rockwell tomu dáva ten šmrnc. I don't have a mom, I have two dads. In your face. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nat Faxon, Jim Rash | Hudba: Rob Simonsen | Produkcia: Tom Rice, Kevin J. Walsh | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: OddLot Entertainment | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 23,194,796 $ || Jeden z najrozpačitejších filmových štartovných 10 minút. Nič sa na plátne nedeje asi tak pól hodiny, a celková štruktúra deja je na 5 strán A4. A práve preto šialene prekvapí Liam James, ktorý ten film hodí do úplne inej dimenzie v priebehu druhej polovice. Len vďaka tomuto nečakanému zvratu, že aj z holého nič sa dá kúpiť papuča, za 3. 62% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

Reklama