Reklama

Reklama

90 minut

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

90 minutter je znepokojujúca snímka poskladaná z troch navzájom nezávislých príbehov, v ktorých zúfalstvo alebo vlastné zlyhanie privedie hlavných aktérov k tragickému koncu. (sochoking)

Recenze (19)

emma53 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že je to všechno možné, někde v hlavě nastane zkrat a pak se může stát chování člověka naprosto neadekvátní a zvrhlé. Tady v těch třech příbězích, které spolu zdánlivě vzájemně nesouvisely, byly hnány až do extrému v explicitě násilí a já marně přemýšlím o tom, proč to hnala Eva až tak do krajnosti. Jinak po herecké stránce to bylo skvělé, tam nemám jediný problém a kamera, včetně sterilní studené atmosféry ve kterém se příběhy odehrávaly se taky povedla. Takže když to na závěr trochu odlehčím, dávejte pánové pozor na to, co ve vás dříme. Aksel zkrátka umí, jinak je to depka jak Brno. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Čo všetko sa dá ''stihnúť '' za hod'ku a pol... Tri príbehy, ktoré končia tragicky. Či už vinou vlastného zlyhania, alebo neoprávneným krivdením, v každom prípade to nie je žiadna príjemná oddychovka na nedeľné dopoludnie. Špeciálne príbeh, v ktorom Aksel Hennie hrá vypatlaného feťáka. Tam je až evidentné, že sa niečo nepríjemné stane. Veľmi znepokojujúca snímka! 100% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

90 minút plných násilia, zlých rozhodnutí a chorých hláv. Nič pozitívne, ale dalo by sa povedať, že zo života. Kamera, hudba a herci na výbornú. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Svírajících devadesát norských minut, temnějších než Mordor. I tak můžeme žít... i když v některých případech je slovo žít docela nadnesené. K jednotlivým příběhům se vyjádřím následovně - možná by se slušelo zeptat, zda partner sdílí stejné nadšení pro dobrovolný odchod... je třeba zabít tyrana aneb takových já nelituju... a konečně, rodina má být pohromadě - za všech okolností... Odtažitě podaná deprese s krutým zakončením, kterou nebudete chtít vidět dvakrát. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tři minipříběhy, které mají společné jen to, že skončí tragicky. Čekal jsem norskou variaci na Volný pád, ale to jsem se přepočítal. První story je o chlapíkovi, kterému se zřejmě profesně nedaří, v druhé manžel nedokáže vydýchat odchod od rodiny a třetí se zabývá násilníkem týrajícím svou manželku. Především zhrzený manžel a tyran měli něco do sebe sť už zneklidňující atmosférou, že se blíží něco špatného, nebo svojí naturalističností. První příběh mi přišel o ničem. Herecky slušné. Každopádně jsem čekal trochu víc. 60% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zcela otevřeně musím přiznat, že jsem se s tvůrkyní tohoto filmu nepotkala, netuším, co chtěla sdělit, jaký byl její záměr (evidentně nejsem cílovka).. Nelíbilo se mi, na co se koukám, tísnivý pocit ve mně sílil a závěr byl hodně smutný, snad až drásavě bolavý.. Pochvalu za herecké výkony zaslouží ti tři zlouni, velmi přesvědčiví, takříkajíc děsivě přesvědčiví.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je silně depresivní a mrazivé drama ze severu. Všechny tři ústřední mužské postavy jsou vlastně postiženy stejně: reagují neadekvátně, jsou mimo a řešení jejich životů jsou naprosto špatně. Zkrátka jsou, není o čem diskutovat. Za sebou musím říct, že z tohohle filmu je hodně cítit nenávist k mužům, kteří ženám jen ubližují a sami se situují do role hybatele životem, ačkoli dávno v životech těch žen už být nemají (tím myslím všechny ty tři vztahy a například i rozhovor nad pivem s distributorem a jeho neschopností rozejít se se svou přítelkyní). Za mě je film 90 minutten příliš depresivní a vedený do krajnosti, proto jen ty průměrné tři hvězdy. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Těžko ohodnotit. S depresivním laděním filmu a s násilím bych se dokázala vypořádat, vadí mi ale absence motivu režisérky k natočení podobného filmu. Pořád si myslím, že umění by mělo člověka povznášet a natočit film o depresivních 90 minutách ze života 3 lidí, o nichž nevím nic, co by vysvětlovalo jejich chování, mi připadá marné a zbytečné. ()

TonyM 

všechny recenze uživatele

O tom, že sú škandinávske drámy niekedy ťažké, som sa presvedčil už dávno, ale toto bolo až nepríjemné kruté. 90 minút pochmúrnej atmosféry, kde je z každej scénky cítiť, že sa stane niečo zlé. Neodporúčam pre slabšie povahy. ()

Cyberboy 

všechny recenze uživatele

Tři půlhodiny ze života třech můžu a jejich rodin. Seversky upřímné a surové. Nic se nevysvětluje, neobhajuje ani nevyvrací. Film pouze ukazuje temnou část reality. Vzkazuje, že v Norsku není život žádnej "med", a nejspíš ne jen tam. Kvalitní zpracování, dobří herci i slušná kamera. Přesto tomu chybí jasná pointa, člověk se na to může dívat jak z pohledu mužů, tak i žen. Díky absenci "minulosti" nemůže dojít k jednoznačnému závěru. Působí to proto trochu odtažitě a nevtahne to tak, jak by mohlo. Určeno pro lidi se silnějším žaludkem - na "zváženou". (6/10) ()

tutkaha 

všechny recenze uživatele

Ano, vskutku pro silné a otrlé povahy - několik diváků odešlo ze sálu...hlavně divaček. Na surovost skandinávské kinematografie jsem zvyklá, ale tohle bylo tentokrát asi už zbytečně moc explicitní. Linie starého pána spíš patetická a nevěrohodná. U dvou zbývajících příběhů je jasné, že tyhle věci se dějou a není to nic pěkného. Oceňuji autentický kontrast zdánlivě spořádané domácnosti (až sterilně, což pro Norsko sedí) a emocionální nevyrovnanosti až vyšinutosti postav. ()

Tess92 

všechny recenze uživatele

Tusila jsem, o co pujde, a byla jsem na to pripravena. To co jsem videla jsem vsak uplne necekala. Vim, ze na severu se na nasili evidentne divaji jinak, ale to, co bylo ve filmu ukazano mi prislo zbytecne moc. Cekala jsem neco vic na zaver, napriklad nejakou statistiku, nebo posledni zpravu, ktera by snad pusobila vyrazneji, nez explicitni nasili. Byla jsem z filmu dost zklamana, mohlo byt ukazano vic z minulosti pribehu. A zeverecna zmena z 90 na 91 minut pro me zustala nepochopena, dokud mi to nebylo vysvetleno. ()

Kylee 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jakoby mi v tom filmu pořád něco chybělo.... Tři příběhy, které se neprotnou, a jejichž nejen konec, ale i průběh je opravdu jen pro silné povahy... Ale i přes ten obsah mě za celou dobu film nedokázal vtáhnout tak, jak bych čekala.. Chyběla mi v tom ona dusně severská atmosféra - celé je to ztvárněné s nepatřičnou lehkostí, jakoby vlastně ani nešlo o nic až tak strašného... Na můj vkus je to předkládáno z příliš velké dálky.... A ono emoční, nedýchatelné dusno na mě padlo až poté, co jsem si film přehrávala v hlavě.... ()

Googooplexer odpad!

všechny recenze uživatele

Nie 90, ale dokonca 92 minutter nefalšovanej sufražetkovskej hrôzy. Nikdy by som si nepomyslel, že v nórsku sa natočí takýto odpad. Už len doplním obsah: 3 na prvý aj druhý pohľad nesúvisiace príbehy sa nikdy nezložia v napínavý celok, možno len akuráttak v znekľudňujúcu hnedú hromádku. Výtvarne pôsobivá kamera bola asi v inom filme a skvelý strih malo len zopár postáv. Je to obyčajný dokument o tom (dokonca by tomu sadlo aj označenie dokumentárna psychologická sonda), ako môže vnímať a zobrazovať násilie nórska bláznivá režisérka, ktorú vo veku 12 rokov vyťahal oco za uši, lebo natočila svoj prvý filmový klenot z narodeninovej oslavy. Dívať sa na to bolo naozaj čisté utrpenie, bol som už len zvedavý na koniec a ono to skončilo rovnako ako začalo. Zbytočne a tiež celé zbytočné. ()

Upswing 

všechny recenze uživatele

Pre mňa, strhujúci film. Tri tragické príbehy - jeden možno ani nie ... Viete, že sa dačo stane, že to nedopadne dobre, tušíte "průser" a napriek tomu vás film nepustí ! Ani na okamih ! Výborné herecké výkony. Čo viac si priať. Ale opäť je to ten z filmov, čo vám dá zabrať a druhú projekciu si rozmyslíte, ani do filmotéky ho asi nezahrniete, ale určite nebudete ľutovať. ()

Reklama

Reklama