Reklama

Reklama

Le Cochon de Gaza

  • Německo Das Schwein von Gaza (více)
Trailer

V pásme Gazy žije rybár Abbas Jafaar so svojou ženou, ktorému sa usídlila izraelská hliadka na streche jeho schátraného domu a ktorému sa nič nedarí uloviť, pretože Izraelci dovolia Palestínčanom loviť maximálne štyri kilometre od pobrežia. Jedného dňa však z jeho rybárskej siete, ktorú práve vytiahol z mora, vybehne prasa. Avšak prasa je v  považované za nečistý tvor tak v islame, ako aj u Židov. Každý, kto s ním akýmkoľvek spôsobom prišiel do styku, je označený za hriešnika. Jafaar sa čo najrýchlejšie musí nechceného tvora zo strachu pred zabitím zbaviť. Avšak to nebude také ľahké... (sochoking)

(více)

Recenze (14)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ BY MI ALLÁH POSÍLAL PRASE Z VIETNAMU?“...... /// Fór postavenej na skutečnosti, že judaismus i islám zakazujou konzumaci (a zřejmě i všechno ostatní) vepřovýho masa je – když už nic jinýho – pro našince (minimálně) zajímavej. Ftipný by taky mohlo bejt, že Jafaar je ,,trubka“, teda člověk, se kterým Palestinu nikdy nevosvoboděj. Pásmo Gazy, tomu odpovídající humor plnej politickejch narážek a absurdní situace, jenž život mezi ideově nesmiřitelnejma národama přináší. Závěrečný ,,mírový“ vyznění nefunguje, a stejně tak by bylo chybou čekat ,,jen“ komedii či snad dokonce drama. Taková blbost pro fandy politickejch snímků. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Až vyrostu, chcu bejt MARTÝREM. 2.) Na rybníku jsem ze sítě vylovil atomovou bombu (proč by ti Bůh posílal takovou píčovinu?....). 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Komedie, absurdní drama i politická satira v jednom. Alespoň ve filmu, a z pohledů Evropanů, kteří ho natočili, je možné, se předsudkům, pověrám a vzájemné nenávisti vysmát. A trochu si i snít  o  mírovém vyřešení. Rybář i jeho žena byli takoví sympaťáci, že jim nešlo nefandit a prase, v kůži beránčí, nemělo chybu. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Příjemná, chvílemi dost vtipná a obrazově hezky natočená komedie o chudém palestinském rybáři, který netouží po ničem jiném, než se slušně najíst nebo koupit své manželce něco hezkého na sebe a přitom je nucen čelit všelijakým nenadálým a absurdním situacím, ve kterých figuruje jedno vietnamské prase, ruská židovka, horda vojáků střežících pásmo Gazy a navrch k tomu všemu ještě i islámští radikálové. A i když to místy nebyla zas taková sranda, to když sem tam vyplulo na povrch něco ze skutečných neutěšených poměrů v této věčně znesvářené oblasti, komická figurka svérázného Abbase a roztomilé prase v ovčí kůži to zas usměrnili do humorné polohy. Za mně spokojenost a silná čtyřka. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Pěkná a milá politická satira. Ani už nevím kde sem na ten film nrazail, ale stojí určitě za shlédnutí. Jediný podobný film mě napadl FOUR LIONS, ale to se jednalo jen o britskou taškařici. Tenhle film plyne pomaleji a má jemnejší humor. Závěr nemusel být až tak mírotvorný, každý snad do té doby pochopil poselství, aniž by mu to režisér musel otloukat o hlavu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Díky spřízněným uživatelům jsem narazil i na tento zajímavý film, který v televizi jen tak neuvidím. Surrealistické drama s humorným nádechem a politickým podtextem. Ještě před filmem jsem neměl tušení jaký problém by mohlo dělat takové hezké zvířátko jako prase na Blízkém východu pro jejich židovské i muslimské náboženství. 4hvězdičky si určitě zaslouží a můžu s klidem v srdci doporučit druhým, kterým tématika blízkovýchodních zemí a konfliktů zajímá. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Neviem, či by Izraelci alebo Arabi natočili (produkovali) takýto film. Film s prvkami židovsko - arabského "bristkného" humoru, s pohľadom na osadu v Gaze život v tej oblasti ohraničenej betónovými múrmi, plotmi vojenskými hliadkami na strechách príbytkov, chudobou a zvykmi komunít tam žijúcich. Asi aj preto bolo treba trochu európske oko a pozrieť sa cez humor a satiru na to, čo sa tam deje a ako to tam vyzerá. Záver filmu v podobe akejsi "modlitby" spoločne odriekanej ... je vyjadrením akéhosi "mierového posolstva" či "riešenia" ... Budúcnosť sa podobá noci, v ktorej zablúdiš, spolu sa vydajme do nového neba, ktoré vylieči naše rany, a prinesie nám vôňu novej zeme. Snívajme o novej zemi... spolu .. spolu .. spolu .. mier .. mier .. mier . Ale možno je to iba môj "laický" - pohľad a situácia je oveľa oveľa zložitejšia ... teda čo sa týka Gazy a tamojších vzťahov... nie tohto filmu. :) ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Parafráza na rozprávku o rybárovi a zlatej "rybke", s trpkým politickým podtónom. Kto je prejedený sladkých romantických komédií, je toto skvelá voľba. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch komedií postavených na absurdních situacích a životem pronásledovaném hrdinovi. Bohužel humor v ní je tak jemný, že je skoro neexistující. Možná ale jen nemám tu správnou perspektivu, protože hrůza z vlastnictví z prasete je pro evropana prakticky nepochopitelná a smát se vyhlídce na to, že bude tenhle sympatický smolař zabit kvůli islámým zákonům, se mi tak nějak lidsky příčí. Takže námět fajn, občas i nějaký ten zajímavý vtípek se vyskytne, ale scénář měl jít trochu jiným směrem a nebo se měl omezit na krátký film. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Prase v síti.Proč ten název není tady ??Jinak celý film táhl Sasson Gabai.Zahrál svoji roli naprosto famózně.Vše se točilo toho ,jak se zbavit toho prokletého prasete.Chudý rybář dostal osudem fakt naloženo.Nevyloví zlatou rybku ,ale vietnamské prase.Pro muslima něco nepředstavitelného.Ale něco špatné pro něco dobré.Aspoň ve filmu ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Prase v síti - to je český distribuční název tohoto filmu s tragikomickým příběhem o "nečistém" vietnamském (?) praseti na pozadí napjatých palestinsko - izraelských vztahů. Film táhne Sasson Gabai (ve trojce Ramba autor nezapomenutelné bezelstné otázky na light stick s chemickým modrým světlem: "Co je to?"... "Modrý světlo"... "A co to dělá?"... "Modře to svítí" :-) Ve filmu je celkem dost překvapivých i úsměvných momentů - a nebýt poněkud nevěrohodného happyendu, mohlo to být i za pět hvězd. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, pri ktorej som sa schuti zasmial, ale pritom to až taká veľká sranda nieje. Fakt nezávidím ani jednej strane a z duše nenávidím tých ktorý vykrikujú svätá vojna a popritom si žijú v blahobyte, jedného poznám, stále mele o svätej vojne a on si pritom sedí na slovensku a žije si nad pomery. Pekne bolo ukázané, ako sa riešili problémy normálnych ľudí, ktorý sa majú "akože" nenávidieť. Jaffar nič nemal a v podstate mu nič nechýbalo. Vrelo odporúčam každému. ()

Reklama

Reklama