Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Paní Libuško Šafránková, já Vás měla tak ráda! Já si Vás vážila a obdivovala ve Vás výbornou herečku, která si vybírá role. Kdeže loňské sněhy jsou? Proč lezete mezi tu šmíru? Jestli máte finanční problémy, nestyďte se, Vašich bývalých (po tomhle už jsme jen bývalí) fanoušků je zajisté hodně. Rádi na Vás uděláme sbírku. A bude to nepopsatelně menší ostuda, než když budete hrát v této stupidní sračce (omlouvám se, ale v češtině neexistuje výstižnější pojmenování). ()

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

Nevim jak se to bude rozjíždět dál, ale po pilotu je verdikt následovný. Taková klasika ze školních lavic. Klasický zápletky s klasickym happyendem. Ještě víc klasický jsou charaktery postav. No a děj je tak předvídatelnej, že si člověk může v klidu zdřímnout a stejně mu žádnej dějovej zvrat neunikne. Herci taky klasický výkony. Rád sem jen za Šafránkouvou, Leichtovou a musím to nerad přiznat Ondra Brzobohatý to hrozně drží nad vodou. No zatim dvě hvězdy za výše zmíněné herce a za ty malý spratky, ktery mě šíleně rozčilovali celej díl. Jenže oni asi rozčilovat maj, takže proto je oceňuju. Uvidíme jak si to povede dál, ale podle mě to na vrchol novácký seriálový tvorby (kriminálku Anděl) rozhodně nemá. P.S jestli se vám zdá, že moc používám slovo klasický, tak je to tím, že to prostě klasický je. Nic víc se od toho čekat nedá. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co pořád všichni máte s tím odpadem? Si objednejte fekální vůz :-) Například mojí ženě se to líbí! Dokonce kvůli tomu po deseti letech přestávky zase začala sledovat něco v bedně pravidelně... A "díky" tomu jsem o pár dílů tohoto svěžího dílka nechtěně zakopnul i já. Například i o to rozviklané lešení - abych ukázal, že mám taky nakoukáno :-) Myslíte si, že si s tou manželkou, jak se jí to líbí, dělám kozy, co ? Bohužel ne :-( Takže aspoň jednoho nadšeného diváka to má - dávám jednu hvězdu... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dá se to zvládnout díky častým záběrům mých rodných Pardubic a některým hercům. Koptův školník je bezkonkurenční. Heřmánek je výborný herec, leč v dílech, které jsem viděl, moc prostoru nedostal. Ondru Brzobohatého ještě budiž. Ten má ale tu nevýhodu, že většinou figuruje v částech seriálu, která má nova napsané jako reklamu na svou show superstar. Toho zpívání, udivených vyjukaných výrazů kolem klavíru je příšerně moc. A hlavně jsou takřka vždycky k poblití. Vyškrtat všechny scény okolo klavíru, dal bych o hvězdičku víc. Vyškrtat potom i scény s mizernýma hercema, byl by seriál půlhodinový, a klidně za 4 hvězdy. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

První série, čili 32 dílů, bylo celkem koukatelných (viděl jsem většinu dílů). Koho neuráží např. Ulice, tak s tím neměl nějaký zásadní existenciální problém. V následném pokračování (od 33.dílu) došlo v rámci děje na větší "škatulata, hejbejte se" a jede to ve více-méně obdobných kolejích. Co taky furt vymýšlet, že?! Ale začalo to být v nemálo scénách pěkně trapný! Rádobykomická figurka-Šteindler přehrává snad ještě více než v "první" sérii, rádobyhumor s učitelem chemie až se Jan Amos musí v Naardenu studem v hrobě obracet. Za první sérii jsem dal 2*, ale nyní zvažuji, zda jsem se moc nepředal... edit: Po dalších dílech vidím, že jsem se opravdu předal... U většiny seriálů bych přivítal možnost hodnotit každou sérii zvlášť, neboť některá seriálová pokračování táhnou celý seriál ke dnu. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Přípravy seriálu trvaly přes dva roky. Tvůrci si vysnili, s kým by na něm chtěli spolupracovat. A kohokoli měli v hlavě a oslovili ho, ten nabídku přijal. [Zdroj: tyden.cz] (hippyman)
  • Ondřej Brzobohatý, představitel Adama Kábrta, je rovněž autorem hudby, kterou komponoval s kamarádem Dominikem Renčem. Scénickou hudbu skládali ke každému dílu stále novou, přičemž většinou vychází z motivu ústřední písně. [Zdroj: denik.cz] (hippyman)
  • Mateřská tv Nova potvrdila, že nepočítala s tím, že seriál bude jeden z "nekonečných". 21. října 2013 oznámila tv Nova, že třetí série je poslední. Finálová epizoda byla odvysílána 11. prosince 2013. Zároveň bylo uveřejněno, že se televize nebrání případnému pokračování. Jedním z důvodu ukončení produkce byla klesající sledovanost. (kytka.patrik)

Reklama

Reklama