Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele ABLABLABLA k tomuto seriálu (1)

Gympl s (r)učením omezeným (2012) 

Tak fajn, viděla jsem do dneška 8. dílů, tak už si to dovolím hodnotit. U každého českého seriálu mě dojímá jedna věc. Většina z těch, co tomu dali odpad nebo 1*, viděla možná tak ukázku mezi reklamami, nebo prvních 5 minut a sekli s tím (říkám většina, protože i výjimku tu doufám jsou). Já osobně si nedovolím hodnotit nic, pokud nevidím aspoň 4 díly, protože ani po prvním díle nemůžete vědět, jestli to bude stát za hovno furt, nebo to bude furt vtipné. Takže já říkám, že po delší době vcelku povedený seriál na české standarty. Je to bohužel fakt, že za posledních 15 -20 let respektive asi od té revoluce to tak bude, se česká produkce, jak filmová, tak seriálová hluboce propadla a většinou točí buď sračky nebo průměrné věci. Najde se pár výjimek, jako ostatně všude, ale obecně vzato děs a hrůza. Tenhle seriál mě prostě pobavil. Rozhodně je nadprůměrný, jako žádná sláva to není, ale za poslední dobu asi druhý český seriál, který se mi líbí a hodlám ho sledovat. Ten další výborný byl Dokonalý svět. Na ten se taky výborně koukalo. Není to samozřejmě dokonalé, a souhlasím s tvrzením, že scénáristé v životě nebyli na českém gymnáziu, protože takhle to tam fakt nevypadá. K tomu ty strašné herecké výkony dětí, kde jsou ty časy, kdy byli dětští herci jako Tomáš Holý ? Asi v nenávratnu. Ale je to i vtipné, na Brzobohatého se parádně kouká a ještě to trochu zkombinovali s muzikálem (to se mi na tom zas až tak nelíbí, asi se snažili připomínat trochu Glee ale snaha se cení). Takže já se budu těšit na další díly a vy odpaďáci si užijte ten opojný pocit alá..jooo jsem největší borec, protože jsem zas jedné české "kravině" dal odpad! a mám další zářez. 18.4.2013: Jak se mi první série líbila, druhá už stojí za prd a začíná mě to pomaličku nudit. Snižuju o 1* a jestli to tak půjde dál, tak mě seriál velmi zklame bo skončí na 2* a to bych nechtěla. ()

Reklama

Reklama