Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Pathrose odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se někteří dobří divadelní herci upíšou k takový sračce. Tohle je vrchol stupidity. Opravdu, to nejde jinak říct... o nic tam nejde, jako ve všech nekonečných seriálech, ale ty dialogy, ten rádoby zpěv... jak to může někdo sledovat? Čecháčci však sedí u "TV" Nova a sledují další proudy průjmů valící se na ně z obrazovky. "Don't ask, consume." Hnus. ()

Wann odpad!

všechny recenze uživatele

A tohle sledujou dnešní teenageři? Možná i ta Ordinace v růžový zahradě je hodnotnější než tenhle populární u děcek, který maj v hlavě nasráno shit s nehercema. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslela, proboha ...co to je ? První postava co mě takž takž upoutala byl pan hospodář alias Milan Šteindler, kdy jsem se párkrát zasmála.Postupem mě to díky hercům jako je Karel Heřmánek a Lucie Benešová i jejich zahrané postavy docela chytla a tak jsem zkoukla všechny série a musím říct, že to zase tak hrozné nebylo. Zasmát se tam určitě dalo, ale nebýt těchto známých tváří, neřeklo by mi to vůbec nic ()

Zeldur odpad!

všechny recenze uživatele

No to je zas jednou blbost... Proč otravovat diváky vypatlanou, drzou mládeží, ovládanou hip hopem, beat boxem a street dancem, snažící se vypadat "cool"? Tenhle seriál je totální kravina. Do čeho to jenom Libuška Šafránková vlezla... ()

Milda003 odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnáším neherce, opravdu je nemohu vystát... Ano chápu, že nějak herec začít musí, ale musí to být talent, který alespoň trošku působí přesvědčivě. Ovšem tito mladí "talenti" stojí za prd a raději si pustím "Tak jde čas". Je pravda že i stejně stupidní seriál Ulice začínal s neherci a dnes o nich můžeme říct, že přesvědčivě působí (neberme v potazu to, že seriál je stále pro dlouhé chvíle důchodového věku), takže v budoucnu se výkony mohou zlepšit, ovšem zatím musím známkovat tak jak známkuji... ()

Jack333 

všechny recenze uživatele

Tak velice jsem čekal na premiéru obou seriálů - Základky na Primě a Gymplu s... na Nově...Ano, Česká republika je přesycena seriály a možná nám lezou seriály moc na mozek...ale upřímně řečeno pilot Gymplu mě překvapil a to mile .-). Souhlasím s Jacindou, také jsem se párkrát zasmál a vidím v tom určitý potenciál - rozehráno je to dobře, ano občas některé věci jsou na nic a snižují hodnocení seriálu (ne moc věrohodní představitelé současných dětí atd.), ale jinak bych mu dal šanci. Snad se z něj ale nestane nekonečný seriál... ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Pilot poměrně nadějný, avšak pokračování již plně standardní - novácky prefabrikovaný seriálový produkt. Přestože o třídu lepší než "totálně z vody vařící" Základka. Je smutné, jak snadné je napsat nijak objevný, nepříliš vtipný a totálně tuctový scénář, který se dočká televizní záře. Cožpak už neumíme úsměvný, přesvědčivý a přitom nenásilný seriál, který by plně využil rošťácké věku zúčastněných a vyždímal z toho školního plácku alespoň průměrnou dávku zábavy? Škoda herců jako Heřmáněk a Šafránková... Hrát umějí, ale tady jen přešlapují na místě. Brzobohatý je také sympaťák, ale zatímco ještě první epizodu utáhl, druhá už jej smočila v kýblu šedi. Uvidíme... Zatím 2,5* ()

Don82 odpad!

všechny recenze uživatele

Moje sadistické já se po delší době ozvalo a chtělo vědět, kam pokročila seriálová produkce televize Nova. A mé druhé, kritické já, se už začalo třást, před očekávaným přívalem utrpení. A dočkalo se. Dokonce jsem se kromě úvodního (pilotního) dílu podíval i na regulérní první díl, abych nebyl zdejšími Nova Fans označen za toho, kdo předem hodnotí něco, co neviděl. Shrnout se to dá takto: Tento takyseriál je založen na tupých dialozích, které dělají díry do mozku aby mohl veškerý intelekt a pud sebezáchovy vytéci zároveň. Dále je zde naprosto profláknutá, stereotypní, nezáživná a otravná sestava postaviček a postav, kterou vymyslí kdokoli, kdo v životě viděl nějaký jiný "novácký" seriál a je úplně na hlavu. Celé je to dokresleno tím, že zde NIC nefunguje: Dementní, předvídatelný a hlavně bez nápadu scénář, který, kdyby se převedl do slohové práce dostal známku 3-. Člověk by čekal, když je to označeno jako komedie, že se třeba i zasměje. Ano, za tu hodinu mi přišla v prvním díle vtipná jen jedna věc a to když student trolloval učitelku tím, že dnes se už hnůj nepřehrabuje ale rozmetá. WTF!!! Toto není komedie, kdo to proboha tak může nazývat? Kde jsou tedy ty vtipy, gagy, scény nebo prostě něco? Uf! Opravdu nevím, co někoho může ještě donutit se dívat dál na tento... ne, seriálem to nenazvu. Pokud si chtěla Nova zlepšit reputaci, tak zde došlo k naprostému fiasku. Never more! ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Mezi českou seriálovou žumpou jedna z těch koukatelnějších záležitostí. Bohužel seriál po několika celkem povedených dílech jakoby trochu ztrácel dech a řada nelogických situací a nepochopitelného chování některých postav mu také zrovna nepřidává. 45% ()

smajliss 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá slušně. Hlavně Libuše Šafránková o třídu přehrává všechny ostatní herce. Tragédie jsou výkony dětských rolí, ale to je takhle u všech českých seriálů. ()

dewil21 odpad!

všechny recenze uživatele

Není náhodou, že tento seriál přišel na obrazovky společně s methanolovou kauzou... Na to se totiž nedá koukat, ale své diváky to jistě mít bude ()

DK.Lukas 

všechny recenze uživatele

Tak dnešním dílem končím pilotní film dobré 3*** poté seriálová klasika úpadek 2** ale dnes to byl hřebíček do rakve snižuji na 1* a více nebudu sledovat ještě bych si zkazil zbytek mínění... ()

Lobotommy 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že tento režisér natočil Nedodržaný sľub ? Každopádně je mi líto naprosto nevyužitého potenciálu našich hereckých ikon a shitu, do kterého se seriál začal po pár prvních vcelku dobrých dílech ubírat. Jedna hvězda za výskyt herců a druhá za písničky. ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Když pobýváte na opačné straně zeměkoule a máte na výběr mezi takovými "klenoty" jako Young and Restless nebo Days of our Lives, a pak spatříte, že doma začíná nový seriál, řeknete si - no a co, horší to už stejně nebude, a pár dílů si stáhnete. Těch pár prvních dílů mě opravdu chytlo, zejména proto, že už jsem byla hladová po všem, co byť jen zavánělo domovem. Netrpělivě jsem čekala další díly a 9 hodin časového posunu mi vyhovovalo, protože už u snídaně bylo po premiéře a na netu se objevil další díl. Jo, až tak hladově jsem na tom byla. Bestii Lenerovou jsem si doslova užívala a některé cover verze písniček byly taky poslouchatelné (scénu z Královny plesu s Krylovým Veličenstvým Katem, to si pouštím i po několika týdnech). Pak se to přehuplo do druhé série, z Lenerky se stala přeafektovaná uječená hysterická kráva, která už víc přehrávat ani nemůže, přibylo pár karitatur kantorů - polodementní Ctirad Volejník a dokonalý esesák Bachař (to opravdu něco takového jako ti dva učí na našich školách???), trapných puberťaček (např. Eva Burešová, jejíž mimika je učebnicovým případem neuralgie trojklanného nervu) a poslední hřebík do rakve byl Ámosův duch. Asi až na Danu Batulkovou, která elegantně, decentně a velmi přirozeně vplula do rozjetých vod, nová garnitura seriálu vysloveně ublížila. Pořád jsem tomu tak nějak dávala šanci, přece jen ty americký bláboly tady... pořád vítězila národní hrdost, ale když do Lenerovic kuchyně v závěru 43. dílu jako zdejší proslulé větry Santa Anas vlítla Hana Gregorová, zbytky národní hrdosti definitivně vzaly do zaječích. Abych do sebe cpala tohle - až tak hladová po domově zase nejsem. ()

Zajija 

všechny recenze uživatele

První serii sem pozoroval s svou milovanou polovičko a nebylo to tak špatné, akorát mě doslova rozčilovali (Slušně řečeno) zpívané scény. Následně druhá serie to je prostě tragedie :-D Naprostá slátanina a zhovadilost. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Je to na tři, ale po množství odpadů jim hvězdičku přidám... Je to vtipný na seriálovou tvorbu si troufám říct adprůměrný a má to Libušku Šafránkovou, Karla Heřmánka a jako bonus roztomilýho Brzobohatýho... Jak je TV Noha dostala netuším, ale když oni nemají předsudky, tak já taky ne... Bohužel si to ale úroveň nedrží a po asi 20ti dílech přestávám sledovat... ()

Reklama

Reklama