Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

witeek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první díl. Popravdě řečeno jsem čekal větší pitomost. Ale proč 4 hvězdy? Je to o mládeži a problémech, kterými žijí. V porovnání s 4teens na vyšší úrovni. Hudba výborná a to co předvedl sbor v závěru - třešnička na dortu. Ano, jsem zatížen na hudební stránku. Možná po dalších dílech změním, ale tady nebyly přehrané emoce, ale tak nějak to příjemně plynulo... ()

Ben111 

všechny recenze uživatele

Solidní průměr, rozhodně né odpad, není to sice vtipnější než Comeback, ale proč ne, nevypadá to vůbec špatně. Jak nemám rád Ondřeje Brzobohatého, tak tady je to celkem sympaťák. 5/10 ()

Nečák 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to zatím nějaká extra paráda (ale také neříkám, že třeba ještě nebude). Každopádně pět hvězd coby facku zdejším oduševnělým duším si opravdu neodpustím! Jo a Zecku, dej si mokrej hadr na čelo... ;) ()

jonnybe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sračku a byl jsem překvapen, že to nebylo tak hrozný. a tak slabší tři je podle mně dostačující. ()

Trumpetista 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že ta někteří dělají z ČSFD odpadiště aniž film viděli. Bylo by asi dobré takovým lidi okamžitě zablokovat účet, protože jejich hodnocení je velmi zavádějící. Ono kouknout na Ulici a na Růžovku a pak dávad všemu co Nova vyprodukuje automaticky odpad je hodně jednoduché, ale po shlédnutí prvního dílu rozhodně nemůžu říct, že by o odpad šlo. Myslím, že hodnocení je na 3*, ale já dávám 4* právě kvůli všem dementům tady na ČSFD, kteří se rozhodli kritizovat úplně vše! ()

Mr.Jokker odpad!

všechny recenze uživatele

Aneb pohádka o tom jak tyhle seriály zabily mou víru v něco cěmu se kdysi říkala zábava . SHIT VSECH SHITU OMG Ty dialogi a děj psala opice na psacim stroji ne ? Jednoznacnej ODPAD !!§ (J) ()

reccal 

všechny recenze uživatele

No... snaha je, vtipná místa také, občas i nějaký sympatický herec. Máma ráda Leichtovou i Brzobohatého, oba hrají příjemně a nenuceně, stejně jako Bydžovská, Benešová, Kopta nebo Heřmánek, ale očividně nalajnované vztahy už od prvních pěti minut je škodou. Co je však hrůza, tak je nejen mladý Kraus, který je škaredý stejně, jako tatínek, a ke všemu absolutně neumí hrát, ale i úděsná představa scénáristů, jak se dnešní děti na osmiletém gymplu chovají. Jistě, dnešní smradi jsou drzí a rozmazlení, ale toto už je fakt přehnané. Nahrané zpěvy a přehrávání při zkouškách sboru raději bez komentáře. Po příchodu kreatury Vondráčkové mám chuť ještě jednu hvězdu ubrat. ()

lele odpad!

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem na to koukala než začne futurama a přemýšlela, kolik dílů té prasárny už zase natočili. A pak jsem zjistila, že to není ulice. ()

bombastus odpad!

všechny recenze uživatele

Proč??? ..Proč?? ...Proč prostě někdo neumí vymyslet normální scénář, alespoň průměrně ho natočit s průměrnýma hercema? Vždyť mi přijde každej českej seriál (povětšinu z Novy) na stejný brdo...stejná blbost..stejný "vtípky" ..stejní přehrávající herci:-/ ..Proč?!! 5.9.2012 - mínus hvězdička za mršení Freddieho Mercuryho!!! ()

Thundler odpad!

všechny recenze uživatele

Nejde mi na rozum, proč se tak kvalitní herci nechali zlákat na něco umělecky bezcenného a kýčovitého. Stále jsem studentem gymnázia, ale prostředí a hlavně žáci se kterými je film točen odpovídá spíše učilišti. Nevím jak to chodí u Vás v metropoli, ale u nás na Moravě by žák, který je zkoušený u tabule a řekl, že mu stač když doma spočítá krávy a byl drzý na učitelku, tak letí ven. Konec. Nekoukat!! ()

vykyn 

všechny recenze uživatele

Moc nadějí tomu nedávám,ale Brzobohatý,Heřmánek a Šafránková to aspon drží na snesitelné úrovni.Bohužel však musím říci,že jinak je to pouze další zbytečný seriál,který bude pár lidí živit..Nic nového..debilní dialogy,předvídatelný scénář,většinou slabé herecké výkony..No nic, pár dílů možná shlídnu a pak?..Nic ()

Mort09 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o nic světoborného, ale svůj potenciál to má. Bude záležet hlavně na tom, kterým směrem se celý seriál bude ubírat, jestli tím komediálním, nebo dramatickým. Jako komedie to má aspoň nějakou naději na úspěch, v případě dramatu se obávám, že nikoliv. Zatím (po 2 epizodách) 30%. PS: Odsuzovat seriál, předtím, než člověk zhlédne byť jediný díl, je vrcholem pokrytectví. To, že seriál točí Nova, neznamená, že musí být špatný (i přesto, že je to pravděpodobné). ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Taková Ulice mě baví o dost víc, ale jsou i horší seriály, občas zajímavý scény, ale mám v tom nějak moc velký zmatek. Dávám 2*. ()

Monikastu 

všechny recenze uživatele

Bez předsudků dávám dvě hvězdy, takový odpad jako Ordinace nebo Ulice to zase není. Po těžkém dni kdy by se mi z psychodramatu udělalo zle to opravdu stačí- nadprůměrný Nova seriál. ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Recyklovany recyklat. Nevidim jediny duvod se na to divat. Stokrat omlete pribehy se stejnym resenim a zapletkou a rozuzlenim.Nejvic me zaujala role kterou hraje ta bloncka Benesova.Tak neduveryhodne ztvarneni s tak trapne pruhlednymi dialogy jsem uz dlouho nevidel.Ale jak rika stare prislovi: svuj k svemu, vrana k vrane seda, rovny rovneho si hleda.Divat se na to nemusim, je spousta jinych aktivit.Jde spis o to ze ceska tvorba neni schopna vyprodukovat solidni serial, to se pak odrazi ve vnimani reality a skutecnosti od tech nejmensich.Dojde to k pokrivenym charakterum a zkresleneho vnimani zivota.Drzim pesti deckam aby je rodice od techto sracek uchranili a drzim pesti rodicum aby se techto sracek vyvarovali!!:-] ()

Reklama

Reklama