Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Generické, plagiátorské hovno. Inak už by mohli vyrobiť nové kulisy, všetky české seriály sa odohrávajú v asi troch interiéroch a nikto nemá doma ani magnetku. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála nováckých seriálů, jejichž sledování fyzicky vyloženě nebolí. Přece jen to má občas svoje světlé chvilky a i celkem sympatické herecké obsazení (nejpříjemnějším překvapením je Václav Kopta). Bohužel od katastrof typu ORDINACE nebo CESTY DOMŮ se to liší pouze nepatrně, takže o nadprůměru se ani při nejlepší vůli prostě mluvit nedá... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo nad slunce jasné, že se bude jednat o další z mnoha českých sraček. Abych měl klidné spaní, tak jsem se samozřejmě musel kouknout čemu ten odpad vlastně za chvíli dám. Co vám budu povídat. Dodívat se na první díl bylo nad moje síly. Jedná se skutečně o těžko uvěřitelnou sračku napsanou asi nějakým silně mentálně zaostalým pacientem Chocholouškova ústavu. Když k tomu přičtete ty nesympatické idioty, co se tam snaží hrát, tak už se není o čem bavit. Na druhou stranu obdivuji Novu. Dobře ví, že se na ni dívají důchodci a lidé s výrazně sníženým IQ, tudíž tomu dokonale uzpůsobuje svůj program. A světe div se. Zatím stále vydělává. Já a lidé, jejichž IQ alespoň atakovalo hodnotu 100 dáváme samozřejmě odpad. Nelze předpokládat nějaký rapidní vzestup inteligence, tudíž pravidelným divákům asi pouze popřeji do nadcházejích stovek dílů hodně sil. ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

V televizi v hospodě jsem viděl nesouvisle asi pět minut. I tak se cítím být kvalifikovaný dát odpad. Toto si nic jiného nezaslouží. Opravdu, současná televizní produkce je k pláči. Nebo k zeblití? 0% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Je mi šumák, že to tu spousta lidí odsoudila dřív, než se to v televizi objevilo. Mě to prostě baví, skvěle se mi při Gymplu vyšívá a já vypínám mozek. Paní Šafránková je úžasná a i kdyby to bylo jenom kvůli ní, tak mi stojí za to to 2x týdně zapnout. No a vovovotomtoje. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jestliže hudební čísla v pilotním čísle mají nahradit vatu v nudném a kameňákovsky vtipném scénáři, tak v dalším pokračování hudba už vadí. Zaručeně neoriginální, ale na rozdíl od Základky aspoň pár hereckých pokusů... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že někdo viděl Sestru v akci 1 a Sestru v akci 2, film Gympl, Bastardy 1 a ten seriál na Nově o taneční škole, smrskl to do jednoho fochu a vylezlo tohle. Chudál Libuška, už asi nemá do čeho píchnout a holt z něčeho člověk žít musí. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Neustále ožralý ředitel. Trochu obtloustlá Šafránková. Hezoun Brzobohatý. Mladé dívky řešící vztahy. Puberťáci vymýšlející různé dobrodružství. Kamery ve škole. A vono to fakt funguje. Pro mě překvapivě celkem koukatelný seriál, který mohu doporučit vlastně všem. Dávám luxusní čtyři hvězdy. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Príspevok do seriálovej rodiny, na ktorej príslušníkov sa pozeráte najprv bez životaschopnejšej reakcie, neskôr s uštipačným chechotom a nakoniec s dlaňou na tvári. ()

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

A mě to doslova uráží. Jako lesba Šteindlera nemíním přijmout, nechutné, špatně. FUJ! A pak se divíte všemu co se děje. ()

Bowser 

všechny recenze uživatele

Páni, čekal jsem o hodně větší zábavu. Třeba se to rozjede, ale moc šancí tomu nedávám. Jak jsem rychle začal seriál sledovat, tak i rychle skončím. Doplňuji komentář. Tak nic se nerozjelo, spíše zhoršilo. Tak trapný český seriál jsem jakživ neviděl. Už i ty děti nemají žádné svoje nespisovné vložky. nejvíc se bavím, když mluví ve třídě jen jeden jedinec. Nova by občas měla nějákou tu hodinu navštívit a zjistit, jak to ve skutečnosti je. Trávení dětí o přestávkách a o jiném volném času je taková prkotina. Radši už nic psát nebudu a ruším ty dvě hvězdy, protože je tomuto seriálu nemám absolutně za co dát! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

První série, čili 32 dílů, bylo celkem koukatelných (viděl jsem většinu dílů). Koho neuráží např. Ulice, tak s tím neměl nějaký zásadní existenciální problém. V následném pokračování (od 33.dílu) došlo v rámci děje na větší "škatulata, hejbejte se" a jede to ve více-méně obdobných kolejích. Co taky furt vymýšlet, že?! Ale začalo to být v nemálo scénách pěkně trapný! Rádobykomická figurka-Šteindler přehrává snad ještě více než v "první" sérii, rádobyhumor s učitelem chemie až se Jan Amos musí v Naardenu studem v hrobě obracet. Za první sérii jsem dal 2*, ale nyní zvažuji, zda jsem se moc nepředal... edit: Po dalších dílech vidím, že jsem se opravdu předal... U většiny seriálů bych přivítal možnost hodnotit každou sérii zvlášť, neboť některá seriálová pokračování táhnou celý seriál ke dnu. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Projekt pomýlený a zoufalý jak coby variace amerického seriálového hitu Glee, ale tak i v souvislosti s tou diváckou cílovkou, když Nova předem marně míří do řad teenagerů, aby nakonec zbaběle a pohodlně se schovávajíc v Růžové zahradě oslovila tak možná padesátníky, což jasně dokazuje i ta nostalgická sázka na Libušku Šafránkovou.. Pawlowská, Hornová a duo El Barto ?? To jako vážně ?? ()

Reklama

Reklama