Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

berusche 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda opravdu velká plejáda zoufalství, které nám mohlo být nabídnuto. Dětské herecké obsazení skřípe od první věty, kterou tam někdo z nich vypustí, skoro to budí dojem, že se hledalo mezi neherci či amatéry, poněvadž tam není nikdo, koho byste mohli vystát. Mezi dospělými se také najdou tragédi, hrající zpěvačky nikdy nemají hrát, to je takové již stokrát ověřené pravidlo, ostatní herci by se zas neměli pouze na základě své ekonomické situace vrhat po hlavě do bezduchých scénářů. Upřímně, není vám pak hanba, když propůjčujete své poměrně zdatné herecké umění braku? Scénář si snad zaslouží jediné: no comment. Jedna hvězda je za dokonalého Karla Heřmánka, který coby alkoholický ředitel neztratil humor, a za Lucku Benešovou, jejíž role je tam snad jediná, která má grády. Nebudu ani říkat, že jsem to zkoušela s více seriály, jež nám na podzim nabídly české televize, poněvadž tam je situace totožná a mohla bych příspěvek přelít i tam. ()

BitlDjus odpad!

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že může být ještě něco více odpornějšího než video, které koluje po internetu s názvem "když kokot mrdá kokota". Přesvědčil jsem se, že playback písničky v podání Ondřeje Brzobohatého, Martičky Jandové a spolužáků Julči s Matesem feat. bítboxující cikán na lavici, se nedají s tímto trezorovým výkalem srovnávat. Nejenže jsem po tolika žhavé romantiky, která koluje mezi spolusráči na gymplu dostal třídenní krvavý průjem, ale schytal jsem opravdu bolavou pěstičku, když si mé oko povšimlo, že si tento klenot hoví na 272. nejoblíbenějším místě mezi seriály na CSFD. Dojetím jsem se poblil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od Ulice, VKV, Ordinacii a podobnych fekalii je Gympl s rucenym omezenym aspon trochu na akejsi pofidernej urovni. Serial sa pomerne uspesne trafil do toho, co chce sucasny divak vidiet. 32 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pitomost skoro o ničem, s archaickými klišoidními archetypy (sympaťák mladý učitel, blbí zlí starší učitelé, kteří nerozumí mládí a zašlapávají talenty, byť na cokoli), studenty, kteří mluví a chovají se takto jen na papíře. Jediným pozitivem je slušné obsazení, jehož představitelé ale nemají moc co hrát. ()

nick003 

všechny recenze uživatele

Po pilotním filmu 2-3/5. Není to úplná ubohost, ale chování mladejch krutopřísnejch týpků je hodně přehnaný. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Takže další nekonečná sračka.Skupina sračkovitejch herců pendluje mezi dvěma televizema,obšťastňuje nás svym neumětelstvím,a do toho montujou ještě různý zpěváky,z kterejch je normálnímu člověku blivno.Ze začátku seriál docela v poho,na horší průměr to dosáhlo,ale postupně to klouzalo do žumpy,a teď už to nesleduju,ztráta času.Jakej divák nutí televize točit pořád jedno a to samý hovno zamotaný v hovně pořád dokola.0%. ()

Attta

všechny recenze uživatele

Komentuju asi po 10 dílěch a musím uznat a za tím si stojím, že tohle jeden z těch nadprůměrnějších seriálů, které TV nova vysílá nebo vysílala. Co se týče scénáře, na tom je seriál dost "novácky", ale na druhou stranu oceňuju příjemný výběr herců (oproti Ulici zde alespoň něco hrajou). Dialogy se dají poslouchat a divák si u toho nepřipadá jako u porna. Postavy mají obyčejné charaktery a režisér se z toho nepokouší udělat drbárnu pro duchodkyně. Každopádně plusové body přidávám za příjemný výběr písniček, které se v seriálu objevily (Pink Floyd, Queeni atd.). PS: Jediná herečka, která mě tam vyloženě štve je Lucie Benešová, která mi jak svým hereckým výkonem tak i její seriálovou postavou (postavu fyzickou má jinak pěknou :) ) připomíná každý ostatní debilní Novácký seriál - škoda. Dodatek: Hodnotit nechci, protože jsem neviděl spoustu dílů. ()

Nach odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno už bylo řečeno jinde, jen daleko lépe a daleko lepšími herci. Hold ani tentokrát to Nově nevyšlo a rozhodně toto hodnocení neuděluji, protože jde o další tuzemský televizní seriál. Odpad uděluji proto, že jsem dal šanci asi deseti dílům a stále mi přijde, že nuda, nuda, hloupost, hloupost. A to, jak v příběhu, tak vykreslením i chováním postav. Až snad na jednu či dvě výjimky. 10% ()

wohna 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za mého kamaráda, který tam hraje, a další za Kristýnu Leichtovou, pro kterou mám slabost. Nic víc, nic míň. Jinak seriál úplně o ničem. ()

rogerkint odpad!

všechny recenze uživatele

Obyčejně po dvou náhodně zhlédnutých dílech nehodnotím, ale tohle je prostě übershit. Postavy jsou karikaturami jednoho povahového rysu (tělocvikář-nácek, chemikář-ňouma, zástupkyně-intrikánka), řešící ujeté situace pitomým způsobem (jak přelstíme dealera, který po nás chce výrobu drog? Přečteme si pohádku o chytré Horákyni, polovinu epizody se tajemně tváříme, že máme geniální nápad a vyfuckujeme napjaté diváky informací, že mu vyrobíme nenávykový energeťák. WTF?). Mimochodem, vážně se mám smát tomu, že se Benešová snaží vypadat opile a nazve Gregorovou zeleným sirečkem? Zatím asi nejhorší ze současných českých seriálů. Že telenovely typu Ordinace budou blbé, trapné a ubulené, to už tak nějak patří k žánru. Když to samé dostanu od seriálu, který by měl být vtipný a přitom reflektovat situaci ve školství a problémy jak dospívajících, tak učitelů, je něco (spíš teda všechno) špatně. ()

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a je to jasný... napřed jsem váhal jestli to má cenu sledovat, ale ta úroveň pořád klesá... teď už jsme někde v záporných číslech. Je to ztráta času! ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle debilní televizní seriály jsou snad pračky peněz! Jinak si jejich existenci nedovedu vysvětlit! Už z náhodně spatřených ukázek nebo fragmentů při přepínání na mě jdou mdloby pokud ovšem nezbrunátním vzteky. Tady už fakt není slušnost na místě a já píšu že jsou to nebetyčný SRRRAČKÝÝÝÝÝÝ!!! Ultra, mega, super - horší už je snad jenom Vtip za stovku a ty kačeny svlíkající se za kačku! Stopadesát rádobyherců, kteří by asi pochcípali hlady, kdyby jim někdo nezřídil podobné zaopatřovací ústavy bez ohledu na to, že se na ta SRRRAČKÝÝÝÝÝ nebude nikdo koukat (bohužel se ale kouká a já nechápu proč). Hráči hrající v těchto stupiditách se pro mě stávají pouhými vyžírkani neschopnými si vydělat na živobytí jinak než touto prostitucí. Ano, jsem si vědoma, že zde hraje i Libuše Šafránková, ale je mi líto. Jediným kladem této psychické pornografie je to, že tu zatím nehraje asi největší vopruz české televizní zábavy Tereza Kostková, ta fakt bydlí všude. A úplnou můrou jsou pro mě až zde na ČSFD spatřená jména "hereckých" nadějí - čti další generace neschopných vyžírků: Václav Vydra nejml. a Jáchym Kraus. To se má české komediantské prostředí na co těšit a diváci taky! Že bude hůř je jisté! Kdyby aspoň debilní televizní zábava podněcovala chuť číst nebo chodit za kultůrou, i když je drahá....Ach jo, škoda slov! ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí cca 3 dílů mám dost a pokračovat už nebudu. Seriál mě nijak nechytl a to je chyba. 2* za pár vtípků a některé lepší herce. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Naivně jsem si myslela, že seriál, ve kterém hraje Libuše Šafránková, Karel Heřmánek nebo Zuzana Bydžovská nemůže být špatný. A představte si – může. Za prvé: není to „komediální“ seriál. Anebo je problém ve mně, že se nedokážu smát řediteli školy, co má problémy s alkoholem nebo matce dvou dětí, která utíká před násilnickým manželem. Za druhé: není to zajímavý seriál. Děj je plytký jak rozteklé máslo, postavy jsou nezajímavé a až na výjimky (viz výše) i nepříliš dovedně zahrané. A za třetí: proč si hrome čeští tvůrci myslí, že slovní (h)říčky v názvech jsou ftipné a kůl?! ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Blbost bež špetky určitýho potenciálu nebo určitý orginality. Pro mě jenom další trapnej českej seriál. 1* za Karla Heřmánka kterej je muj oblíbenej českej herec. Divákům co nemaj účet na čsfd nebo na něj nechodí se to možná dost líbí, ale to nic nemění na zdejším hodnocení se kterým souhlasim. ()

Reklama

Reklama