Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

berusche 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda opravdu velká plejáda zoufalství, které nám mohlo být nabídnuto. Dětské herecké obsazení skřípe od první věty, kterou tam někdo z nich vypustí, skoro to budí dojem, že se hledalo mezi neherci či amatéry, poněvadž tam není nikdo, koho byste mohli vystát. Mezi dospělými se také najdou tragédi, hrající zpěvačky nikdy nemají hrát, to je takové již stokrát ověřené pravidlo, ostatní herci by se zas neměli pouze na základě své ekonomické situace vrhat po hlavě do bezduchých scénářů. Upřímně, není vám pak hanba, když propůjčujete své poměrně zdatné herecké umění braku? Scénář si snad zaslouží jediné: no comment. Jedna hvězda je za dokonalého Karla Heřmánka, který coby alkoholický ředitel neztratil humor, a za Lucku Benešovou, jejíž role je tam snad jediná, která má grády. Nebudu ani říkat, že jsem to zkoušela s více seriály, jež nám na podzim nabídly české televize, poněvadž tam je situace totožná a mohla bych příspěvek přelít i tam. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První série ještě byla docela slušná, ale druhá už je bohužel docela dost trapná. Postavy se zbláznili a občas se chovají fakt dementně. Najednou je v každým díle spousty reklamy (alza, Xperia, W8, Pinko zmrzlina, nějaky nanuky o kterých jsem v životě neslyšel a samozřejmě ty drahé (myslím že z Německa dovezené) oplatky v růžovém obalu). Děj se prakticky opakuje, díky sloučení škol přibude pár nových postav tak je to přeci jen trošku živější. Už to není tak zábavné, ale občas se ještě najde nějaký vtípek a většinou se jen směju jak tvrdě poukazujou na reklamu. Po druhé sérii snižuji o 1*. Pořád to ale patří k těm lepším Nováckým seriálům a líbí se mi to víc než Základka od konkurence. K třetí sérii se asi vrátím, neboť seriál používám jako zvukovou kulisu k práci aby mi to rychleji utíkalo :-) ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak jako ale hodnotíme PŮVODNÍ, ČESKÝ, NOVÝ A hlavně NOVÁCKÝ seriál. Tudíž jsou měřítky nejrůznější Ordinace a Pojišťovny, co stojí někde v nejmenované Ulici... Bohužel herecké výkony většiny dětských "herců" a scénář tomu hodně odpovídají.... To je u mě největší problém - některé dětské (ne)výkony (ne všechny - některé naopak klobouček) a to, co musí herci plácat za nesmysly (jsem učitelka, takže tak trochu vím, jak to na školách chodí v reálu a tahle utopie? haha:-). Mimochodem - ten odkaz na Posledního skauta "nebe modrý, voda mokrá, ženská má tajemství" ??? WTF??? To mělo být jako co? Ale právě jinak, když to srovnám s tou šílenou břečkou a bahnem Ordinací a spol... mě tohle nepříjde zase tak shitozní a sračkoidní. Jasně...telenovelácká zápletka...svině zástupkyně ředitele a tak... Žádný hluboký umění to samozřejmě není - to by to jinak nevysílala Nova v primetimu... takže pokud od toho člověk nic nečeká, nemůže být zklamán... Prostě čistý průměr - nenadchne, neurazí, ale v porovnání s jinými novodobými hrůzami české televizní produkce je tohle opravdu "dobré" - za 3. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Gympl s mučením neomezeným. Co ty naše tvůrce napadá, to se ani nedá ta sebranka nazvat tvůrci, je fakt neskutečný. Co ty jejich debilní hlavy dokážou vypatlat z mozku na kus papíru ze záchodu, a nazvat to scénářem, nemá obdoby. Pak se to odehrává na chlup ve stejných kašírovaných kulisách, jako všechny jejich seriály. Tenhle ovšem svojí zhovadilostí sahá po nejvyšší metě. A Heřmánek je s tím ještě spokojený. No co má říct, že jo, když mu z vedení nařídí, co má říkat před konsternovaným divákem, jako jsem já. To se přece soudnýmu člověku nemůže líbit tahle břečka. Samé zápory a nemá to jediný klad. 0% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Já to pořád zkouším a zkouším...Sleduju snad každej pilotní díl těch s**ček na nově a primě a nestíhám valit oči...Mladý Brzobohatý mi do role začínajícího kantora absolutně nesedí a když mi do ní nesedí tak ji pravděpodobně dobře nehraje....Popelka alias Libuše Šafránková je také dosti nepřesvědčivá a hra na city v podobě malých fakančat je rovněž zavádějící.Škoda jen,že potenciálu tohoto názvu se někdo neujal lépe...No na to jak je nova zazobaná a tuneluje kde se dá by mohla maličko zvýšit kvalitu vlastního produktu v podobě podobného a trochu odlišného seriálu jako byl comeback - p.s. angažování začínajících nových herců - čerstvě vystudovaných by vůbec nebyla špatná investice.// Po delší době změna komentáře---> Za svým vyloženě protestním obdobím a vzdoru vůči české kinematografii jsem už dávno udělala tlustou čáru. Čas od času si totiž tento seriál pouštím, a používám ho jako naprosto skvělou příležitost, jak si odpočinout. Občas mě docela štvou hudební scény, které jsou jako vystřižené z High School Musical, ale občas člověk něco musí překousnout. Příjemně mě překvapila herečka Marta Jandová (teda spíše zpěvačka), kterou jsem nikdy dříve neměla ráda. Za mě teda se seriál po zhlédnutí od prvního po poslední díl zlepšil z odpadu na 3/5. :-) ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V 75. epizodě, kdy jde Majka (Daniela Šinkorová) k Miladě (Zuzana Bydžovská), má Majka jiný účes, než ve scéně později, kdy přichází domů. (TheStitch630)

Reklama

Reklama