Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Djoker

všechny recenze uživatele

Stejně jako u 4teens brutálně nevyužitý potenciál střední školy a trapná slovní hříčka v názvu. Nezaměřuje se to však tolik za žáky, což je vzhledem k neschopnosti vytvořit zajímavý a složitý charakter vlastně dobře. Mnoho prostoru dostává učitelský sbor a také rodiny žáků. S tím přichází oblíbená témata jako šikana a domácí násilí. Jejich provedení je ovšem tak směšné, že si člověk říká, kolik desítek seriálů ještě musí ty tisíce nespokojených diváků potopit, aby scenáristé začali konečně pořádně makat a režiséři nebrali hned první klapku. S realitou to samozřejmě nemá nic společného. Půlka školy chodí dobrovolně do sboru, vrcholem rebelství je cigareta a maturanti se bojí svých rodičů. Víte vůbec, jaký je rok? Doba tatíčka Masaryka už je bohužel za námi, tak se kurva vzpamatujte a začněte točit něco s koulema, vy klauni! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je, když nova obsazuje tolik hereček s těma krásnýma, velkýma očima :-D ... A asi je to kacířská myšlenka letošního seriálového podzimu II, ale díky hercům (nyní už) bardům se na to dívalo mnohem snesitelněji, než bez nich. Karel Heřmánek a Libuše Šafránková svým charismatem zastínili dialogy a zvraty šustící papírem a časem (alkoholik i šikanovaná žena byli příliš dlouhou dobu pasivní, chápu, v reálu to tak často bývá, leč tady to mohlo sloužit tvůrcům jako berlička, která se dost hodila), osvěžením bylo, když do scénáristického tandemu přibyl Jan Prušinovský. A natažená žvýkačka, co pomalu ztrácí chuť, bude zřejmě delší, páč v ukázce z posledního dílu (třicet a něco!), vyšilovala už totál zkarikovaná zástupkyně, že je zase něco špatně. Přesně tak! ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Jděte s těmahle seriály bez nápadů už do prdele. Kdo na to pořád má čumět. Jenom, aby se zaplnilo prázdno českých televizních stanic. Když by se ti herci radši pustili do nějakého solidního tématu. I když chápu, lehce vydělaný prachy jsou lehce vydělaný prachy. Rozdíl mezi tímhle a Obchoďákem a bůhvím čím ještě, co se vyrojilo podzim 2012 je absolutně nulový. Všichni se chovají jak debilové a my se tomu máme smát...Takhle vlastně dopadl i tehdá docela úspěšný Comeback. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kvalitu českých unifikovaných televizních vztahových jakoseriálů lze pomalu srovnávat s úrovní českého školství - obé je v těžké krizi... Apropos scénáristé tohoto televizního nedodělku zjevně v životě na žádném skutečném gymnáziu nebyli...ani v žádné skutečné české škole... ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Další papundeklový shit a padesátá variace na Ulici od Novy, kde je scénář na úrovni lepšího porna a kvalita zfilmovaní podobná béčkovému erotickému filmu. Nova je vlastně taková raritka mezi komerčními televizemi, protože aby nějaká podobná stanice měla tak příšernou vlastní tvorbu a diváky pravidelně zásobovala tím nejlevnějším zbožím z celého světa a zároveň měla nejlepší sledovanost v zemi, to snad lze reálně provést jen v postkomunistické zemi plné důchodců a idiotů se stádovitým vkusem. Neuvěřitelné, že všechny pořady od Novy jsou odpad jak prase a přesto na ně čumí řádově miliony lidí. Český divák ale zřejmě nestojí o lepší kvalitu vysílání, ale o stojatý shnilý kanál, ve kterém se smradlavé hovno vydává za svíčkovou, a ve kterém pokaždé dostane to, co požaduje, tedy ochotnickou sračku, ke které není třeba mozku a vkusu. 0% ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

1. Celý svět slyšel tu zprávu z Novy, celý svět zchvátily mdloby, celý svět vyskočil od lahváčů a zapnul monitory. 2. Dobrý seriále Gymple, tak jsme se konečně dočkali, celý svět počůral se smíchy, Češi tomu z gauče tleskali. 3. Já to tak zazpívat nedovedu, trémou třese se mi dneska hlas, má to prý dílů třista dvacet sedum a lid je blbý podle vás... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ano, uvědomuju si, že se kvalitě západní seriálové tvorby nemůže Česká republika vyrovnat. Jenže já nic takového od Gymplu s (r)učením omezeným ani nečekala. Navíc si nehodlám na internetu vytvářet drsnou, intelektuálně-rebelskou image někoho, kdo kvůli tomu, že Gympl s.r.o. není úžasně inteligentní, že neposouvá hranice televizní tvorby někam dál, že nezmění náš pohled na svět a že nezobrazuje realisticky život studentů, musí minimálně okultně spálit logo televize Nova. A ani nevidím důvod hned kvůli tomu poslat tenhle seriál do černých čísel. Proč? Protože narozdíl od konkurenční Základky je to koukatelné a protože v kategorii českých seriálů posledních let se rozhodně jedná o nadprůměr. Taky proto, že je mi sympatický předem omezený počet dílů, díky kterému se z toho (snad) nestane další telenovela o sto dílech a dvaceti pokračováních. Proto, že to má celkem sympatické obsazení (Heřmánek, Šafránková). A ze zcela subjektivních důvodů i proto, že kvůli několikaletému pobytu v zahraničí občas vidím ráda pohybující se obrázky, ve kterých hlavní hrdinové používají můj rodný jazyk. Dodatek: Po dvou videných dílech druhé řady mám chuť srazit tomuhle seriálu hodnocení na odpad. Nevím, jestli došlo k přeobsazení scénáristů, ale tak masivní propad v kvalitě se jen tak nevidí. A zvlášť ne u seriálu, který byl od počátku pouze průměrným dílkem a který tak nemohl padat z velkých výšin. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Obsazení protekčních zmetečků není zárukou toho, že bude seriál disponovat sdostatkem kvalitních dětských herců. Jak to tak vypadá, je to spíše naopak. Nebudem tu hereckým prvničkám kurvit sebevědomí, vyhoněné rodičovskými kelebritkami. Spíše držme protistojné prsty, ať Brzovatař díky timurování zavčasu penetruje Krisťulce lítačky do ,,baru", Libuška po-pyje kvalitní výcuc z Heřmánku a stárnoucí Šinkorka odežene mužika, jemuž stojí za ránu. Staré páky dokáží prozatím pozvedat osmiletku z průměru, ovšem vodováha by se z toho zase neposrala, to ne. Uvidíme, za jak dlouho tvůrcům dojde (rozhodně ne přehnaná) invence a nasadí do zvoleného prostředí alespoň jednu ordinaci, ono českým hypochondrickým divákem tak milované zpestření. Konec kritické části komentu, přichází celkový dojem. Tak tohle nám teď chodí do škol, jo? Sráčové uvědomělí, narůžovělí....a ta hustokrutá děfčica, kouřící stařenu v trikotu Hello Kitty, ta to zase narovnala. Kostymérce posílám hubičku na celulitickou podstatu jejího umu. Dvě, za Týnu a Beneščin předklon. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já myslela, že to bude další z řady špatných a (dá-li Buch) možná i snesitelných sitkomů z domácí produkce. No, Buch nedal, Buch nasral, je to zase jen mizerná, nesnesitelná telehovnela. A třeba jí křivdím, vydržela jsem skutečně málo, než jsem zatroubila na ústup a stisknutím čudlíku se vrátila do normálního světa, ale opravdu nemám nejmenší chuť ověřovat, jestli jsem se náhodou nezmýlila. 25% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Njn. premiéra pilotu je dnes a 33 lidí už ho vidělo, stihlo mu dát odpad a zapsat se do kategorie Český Sráč. Pokud je seriál na odpad, s radostí mu ho dám zítra večer. Dodatek: Shlédnut pilot a na ČR to není beznadějné. Párkrát jsem se i upřímně zasmála. Koukám, že už se začínají objevovat i inteligetnní hodnocení. Děkuji Korbitchovi, který mi věnoval tolik času a projel podrobně můj profil. Chtěla jsem mu poděkovat do pošty, ale zablokoval mě. Tak aspon takhle. Děkuji, že jsi si přečetl mé komentáře, mám radost když zaujmu :-) Dodatek. Na truc blbečkům nadhodnocuji. tenhle seriál je super, bavím se u něho, dokážu se zžít s některými postavami, je tu vývoj i lehká psychologizace. To nejlepší co se v poslední době v čr objevilo Dodatek 10/2013 S přibývajícími sériemi bohužel kvalita rapidně klesá. první řada byla dobrá, zbytek už bohužel ne. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Já to komentuji? A sakra. Nho, každopádně hned první díl tohoto dalšího novodobého, trezorového seriálu, spatřilo oko národa. Trezorový myslím tak, že se to natočí, vyždímá se z toho co se dá a už to nikdy nikdo neuvidí. Nova bohužel vykopala hrob všem svým budoucím seriálům svými minulými počiny a tak se nikdo nemůže divit, že to lidé odsuzují, aniž by se na to podívali. Ono u těchto seriálů stačí sledovat ukázky a děj je v podstatě srozumitelný. Samotný seriál potom spíše funguje jako rozšířená verze. O scénáři se nemá cenu bavit, je to stejné jako všude předtím. Dnes se spíše hodnotí zpracování, což je tu docela dobré, ovšem víš jít rozhodně nemůžu. Umělá americká mládež, strojové dialogy a nesmyslný scénář, který se dříve nebo později projeví, je naprosto jasný. V prvním díle jsou okamžitě rozdány role. Hodný, zlý, nespravedlivý, sexistický, hlavně správně vymodelovaný a všichni jsou stráááášně v pohodě. Je jasné, že kvalitu už od českých seriálů čekat nemůžeme, je to výrobek, který se musí prodat za každou cenu. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk by si myslel, že když zná "Zahradu", "VéKáVéčka" a "Ulici" že už ho nic nepřekvapí... Ale zjevně se občas může zmýlit. Gympl je taková sračka, že ji v budoucnu málo co překoná! Za mě 1% ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Paní Libuško Šafránková, já Vás měla tak ráda! Já si Vás vážila a obdivovala ve Vás výbornou herečku, která si vybírá role. Kdeže loňské sněhy jsou? Proč lezete mezi tu šmíru? Jestli máte finanční problémy, nestyďte se, Vašich bývalých (po tomhle už jsme jen bývalí) fanoušků je zajisté hodně. Rádi na Vás uděláme sbírku. A bude to nepopsatelně menší ostuda, než když budete hrát v této stupidní sračce (omlouvám se, ale v češtině neexistuje výstižnější pojmenování). ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Volovina na ntenou. Vůbec žádné příběhy, žádný děj, hloupý amatérští herci, prostě propadák jak vyšitý. Hodnotím jen tak na 1% = odpad! ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Gympl s mučením neomezeným. Co ty naše tvůrce napadá, to se ani nedá ta sebranka nazvat tvůrci, je fakt neskutečný. Co ty jejich debilní hlavy dokážou vypatlat z mozku na kus papíru ze záchodu, a nazvat to scénářem, nemá obdoby. Pak se to odehrává na chlup ve stejných kašírovaných kulisách, jako všechny jejich seriály. Tenhle ovšem svojí zhovadilostí sahá po nejvyšší metě. A Heřmánek je s tím ještě spokojený. No co má říct, že jo, když mu z vedení nařídí, co má říkat před konsternovaným divákem, jako jsem já. To se přece soudnýmu člověku nemůže líbit tahle břečka. Samé zápory a nemá to jediný klad. 0% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co pořád všichni máte s tím odpadem? Si objednejte fekální vůz :-) Například mojí ženě se to líbí! Dokonce kvůli tomu po deseti letech přestávky zase začala sledovat něco v bedně pravidelně... A "díky" tomu jsem o pár dílů tohoto svěžího dílka nechtěně zakopnul i já. Například i o to rozviklané lešení - abych ukázal, že mám taky nakoukáno :-) Myslíte si, že si s tou manželkou, jak se jí to líbí, dělám kozy, co ? Bohužel ne :-( Takže aspoň jednoho nadšeného diváka to má - dávám jednu hvězdu... ()

Reklama

Reklama