Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pitomost skoro o ničem, s archaickými klišoidními archetypy (sympaťák mladý učitel, blbí zlí starší učitelé, kteří nerozumí mládí a zašlapávají talenty, byť na cokoli), studenty, kteří mluví a chovají se takto jen na papíře. Jediným pozitivem je slušné obsazení, jehož představitelé ale nemají moc co hrát. ()

Attta

všechny recenze uživatele

Komentuju asi po 10 dílěch a musím uznat a za tím si stojím, že tohle jeden z těch nadprůměrnějších seriálů, které TV nova vysílá nebo vysílala. Co se týče scénáře, na tom je seriál dost "novácky", ale na druhou stranu oceňuju příjemný výběr herců (oproti Ulici zde alespoň něco hrajou). Dialogy se dají poslouchat a divák si u toho nepřipadá jako u porna. Postavy mají obyčejné charaktery a režisér se z toho nepokouší udělat drbárnu pro duchodkyně. Každopádně plusové body přidávám za příjemný výběr písniček, které se v seriálu objevily (Pink Floyd, Queeni atd.). PS: Jediná herečka, která mě tam vyloženě štve je Lucie Benešová, která mi jak svým hereckým výkonem tak i její seriálovou postavou (postavu fyzickou má jinak pěknou :) ) připomíná každý ostatní debilní Novácký seriál - škoda. Dodatek: Hodnotit nechci, protože jsem neviděl spoustu dílů. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

První série, čili 32 dílů, bylo celkem koukatelných (viděl jsem většinu dílů). Koho neuráží např. Ulice, tak s tím neměl nějaký zásadní existenciální problém. V následném pokračování (od 33.dílu) došlo v rámci děje na větší "škatulata, hejbejte se" a jede to ve více-méně obdobných kolejích. Co taky furt vymýšlet, že?! Ale začalo to být v nemálo scénách pěkně trapný! Rádobykomická figurka-Šteindler přehrává snad ještě více než v "první" sérii, rádobyhumor s učitelem chemie až se Jan Amos musí v Naardenu studem v hrobě obracet. Za první sérii jsem dal 2*, ale nyní zvažuji, zda jsem se moc nepředal... edit: Po dalších dílech vidím, že jsem se opravdu předal... U většiny seriálů bych přivítal možnost hodnotit každou sérii zvlášť, neboť některá seriálová pokračování táhnou celý seriál ke dnu. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Já to pořád zkouším a zkouším...Sleduju snad každej pilotní díl těch s**ček na nově a primě a nestíhám valit oči...Mladý Brzobohatý mi do role začínajícího kantora absolutně nesedí a když mi do ní nesedí tak ji pravděpodobně dobře nehraje....Popelka alias Libuše Šafránková je také dosti nepřesvědčivá a hra na city v podobě malých fakančat je rovněž zavádějící.Škoda jen,že potenciálu tohoto názvu se někdo neujal lépe...No na to jak je nova zazobaná a tuneluje kde se dá by mohla maličko zvýšit kvalitu vlastního produktu v podobě podobného a trochu odlišného seriálu jako byl comeback - p.s. angažování začínajících nových herců - čerstvě vystudovaných by vůbec nebyla špatná investice.// Po delší době změna komentáře---> Za svým vyloženě protestním obdobím a vzdoru vůči české kinematografii jsem už dávno udělala tlustou čáru. Čas od času si totiž tento seriál pouštím, a používám ho jako naprosto skvělou příležitost, jak si odpočinout. Občas mě docela štvou hudební scény, které jsou jako vystřižené z High School Musical, ale občas člověk něco musí překousnout. Příjemně mě překvapila herečka Marta Jandová (teda spíše zpěvačka), kterou jsem nikdy dříve neměla ráda. Za mě teda se seriál po zhlédnutí od prvního po poslední díl zlepšil z odpadu na 3/5. :-) ()

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

Nevim jak se to bude rozjíždět dál, ale po pilotu je verdikt následovný. Taková klasika ze školních lavic. Klasický zápletky s klasickym happyendem. Ještě víc klasický jsou charaktery postav. No a děj je tak předvídatelnej, že si člověk může v klidu zdřímnout a stejně mu žádnej dějovej zvrat neunikne. Herci taky klasický výkony. Rád sem jen za Šafránkouvou, Leichtovou a musím to nerad přiznat Ondra Brzobohatý to hrozně drží nad vodou. No zatim dvě hvězdy za výše zmíněné herce a za ty malý spratky, ktery mě šíleně rozčilovali celej díl. Jenže oni asi rozčilovat maj, takže proto je oceňuju. Uvidíme jak si to povede dál, ale podle mě to na vrchol novácký seriálový tvorby (kriminálku Anděl) rozhodně nemá. P.S jestli se vám zdá, že moc používám slovo klasický, tak je to tím, že to prostě klasický je. Nic víc se od toho čekat nedá. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Když se Eliška (Libuše Šafránková) zlobí na Adama (Ondřej Gregor Brzobohatý), protože si myslí, že se ji snaží připravit o vedení sboru Zvonek, ptá se ho, jestli nechce rovnou její stůl a boty. Jde o odkaz na scénu z filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984), kdy rozčilený policejní inspektor Trachta křičí na svého kolegu inspektora Klečku, který mu z kanceláře sebral koberec, jestli se mu náhodou nelíbí i jeho stůl, klobouk, nebo boty. (ryccoly)
  • Přípravy seriálu trvaly přes dva roky. Tvůrci si vysnili, s kým by na něm chtěli spolupracovat. A kohokoli měli v hlavě a oslovili ho, ten nabídku přijal. [Zdroj: tyden.cz] (hippyman)
  • V 58. epizodě s názvem "Všechno jde" byla jako nemocniční chodba použita chodba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ze stejného seriály byly vypůjčeny i rekvizity pro scény z nemocničního prostředí. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama