Reklama

Reklama

Bláznivé mládí

(festivalový název)
  • Indie Yeh Jawaani Hai Deewani (více)
Trailer

Obsahy(1)

Naina je pilná studentka medicíny, do jejího usedlého života vnese změnu výlet do Himalájí, kde potká svého bývalého spolužáka Bunnyho. Ten naučí Nainu užívat si radostí života a Naina se do něj zamiluje. Konec výletu však znamená i jejich odloučení na dlouhých osm let. Poté se opět setkávají, stále přitahováni jeden ke druhému. Bude ctižádostivý Bunny ochotný vzdát se svých snů, aby mohl být s Nainou? (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (18)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,3miliónaTržby USA $3,827,466Tržby Celosvetovo $50,827,466▐ Prvá hodinka taká dosť bláznivá, dobieračky, komické vsuvky v podaní Ranbira Kapoora, ten tu je miestami zas v klasickej otravnej polohe. V druhej polovice sa to našťastie vyvinie do celkom príjemnej romantickej drámy, kde ladia aj rytmické tance. Hlavnou hviezdou tu ale je utiahnutá vedátorka v okuliaroch Deepika Padukone, ktorá to tu ale postupne pekne roztočí a stiahne na seba veľkú pozornosť, je tu na zakúsnutie. /70%/ ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

nejspíš je to mnou, ale všechny (totiž oba) bollywoodské filmy, které se mi opravdu svým způsobem líbily (nepočítaje v to sci-fi, které mě do Bollywoodu přivedlo), působí velmi konzervativně. pravda, jsou na nich znát nejrůznější vlivy, které nemají s indickou tradicí co do činění (především na té světácké póze), ale podstatné je, že se všechny zdají být nerušivě transformovány a adaptovány do celku, jaký ve mně budí dojmy konzervativního snímku co do stylu (pokud mohu soudit ze své relativně velmi limitované zkušenosti s bollywoodskou kinematografií) a zvláště pak co do hodnotového systému, přičemž jsou zároveň typicky expresivní, ale atypicky minimálně excesivní a to já velice vítám. pravda, v očích nezkušeného Evropana to může působit jako barevně, střihově a vlastně obecně vizuálním pojetím až pohlednicově kýčovité, ale já věřím, že všechny volby tohoto druhu mají své opodstatnění právě z hlediska domácí tradice, nejen tedy filmové, ale i v širším smyslu slova kulturní. oba filmy, které mám přitom na mysli, se navíc částečně překrývají i tématicky, což se domnívám, že nebude náhoda. třetí pravdou je, že Rab Ne Bana Di Jodi pojímá své téma hodnoty manželství pro duchovní život člověka daleko seriózněji a v ještě tužším sevření tradiční estetiky a že se mi líbil o poznání více, než Yeh Jawaani Hai Deewani, kde se po celý čas řeší v podstatě jen jeden až příliš nafouknutý pseudoproblém. mám silný pocit, že z obliby bollywoodských filmů vykazujících podobné znaky se u mě stane trend. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Yeh Jawaani Hai Deewani zpočátku naznačuje, že se bude věnovat tématům, která jsou mi blízká. Ať je to například protiklad introvertního/extrovertního přístupu k životu či posuny v životních prioritách (a z toho plynoucí kontrast mezi aktuálním užíváním si života a časovou investicí do budoucnosti). Bohužel se to všechno poměrně zvrtne do zcela klasického příběhu, který by sice nemusel být sám o sobě špatný (v rámci indické kinematografie mě strhlo ledacos), ale to by mu nesměla chybět přirozenost. Zejména vývoj vztahů mezi jednotlivými postavami je příliš skokový, což je ještě zesíleno násilnou změnou jejich charakterů (zejména Naina). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S Ranbirem Kapoorem a Deepikou Padukone byla moje cesta poměrně dlouhá, oba začínali ve stejnou dobu jako okrasní porcelánoví panáčci ve filmech někoho jiného. Ale co se nestalo, v současné době si nedokážu představit po boku svých *ollywoodských hvězd nikoho jiného. Stejně, jako se to zlomilo s Katrinou Kaif nebo Priyankou Choprou, toto je mládí, které si zaslouží vaši pozornost. Hrají film od filmu lépe, Ranbir herecky přesvědčil zejména v Barfim a Deepika v Cocktailu, proto nyní divák už může jen spokojeně konzumovat jejich zkušenosti v novém a lepším hávu. Yeh Jawaani Hai Deewani je přesně takový film, který dělá Festivalu jeho nejlepší jméno. Nádherná barevná bollywoodská romance, se spoustou atraktivních exteriérů z celého světa, komplexním příběhem o poznání pravých hodnot, které jdou paradoxně ruku v ruce s těmi nejmodernějšími výkřiky nového století. A nad itemkem navrátivší se Madhuri Dixit zkrátka musí povolit čelist každému, protože toto je diva, které líbáme ruce i nohy jen za to, že existuje. A ona pokynula svou skvostnou hlavinkou a svolila k nadoblačnému songu Ghagra Yeh Jawaani Hai Deewani. Kdybych připočetla veškerou radost, kterou vyvolali všechny drobné radosti vedle těch hlavních, tak bych byla zase až někde na deseti hvězdách. A proto si společně zanotujme to nejlepší z Dostany nebo The Dirty Picture a zajděme si už konečně do toho starého kina na DDLJ... #festivalbollywoodskehofilmu ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková standardní komedie s romantickými prvky, jen to závěrečné rozhodování mladého muže, jestli dá přednost dívce nebo celoživotnímu snu bylo otravně dlouhé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě na horském treku to vypadalo na zajímavou a zábavnou romantickou komedii reflektující a konfliktující kulturní tradice, zažité stereotypy a přístupy k životu. jenže pak někde kolem svaty se to celé nějak rozplizlo a rozsypalo v tradiční romantický kýč. je ale fakt, že v bollywoodském podání a stylu to baví pořád. Už pro ty barvy a exotiku. Hodně dělá i obsazení. Obzvláště Kalki Koechlin (kvůli které jsem do filmu šel) předvádí klasicky skvělý výkon. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film o snoch, priateľstve, rodine, láske, dospievaní a hudbe. Môže byť lepšia kombinácia pre Bollywoodsky film? Ranbir Kapoor už Barfim! ukázal, že jeho herecký potenciál značne prevyšuje ostatných mladých indických hercov. A Deepika Padukone nebola hádam ešte v žiadnom filme tak krásna ako tu. Áno a rátam do toho aj Coctail a Om Shanti Om! Mukherjee natočil živý film, plný krásnych rozhovorov, podmanivých prostredí, rytmickej hudby a presne dávkovaných emócií. Katarzia sa dostaví v správnych momentoch takmer okamžite a ja sa priznám, že po 3 idiotoch, znova ten hodnotový film alá India, čo mi učaroval a ku ktorému sa budem vracať tak často ako to len bude možné. Viac takýchto filmov. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě skvělým shrnutím všeho, co od bollywoodských filmů očekávám (a vlastně i vyžaduji). Dějová linie je dostatečně pohádková, stejně jako velkolepá scénografie. Všichni představitelé hlavních rolí jsou krásní, hodně se tam tančí, zpívá, film obsahuje průběh minimálně jedné svatby a jedné Holi slavnosti a nastavuje divákovi nespočet momentů k dojmutí se. Přesto, že film nepřináší nic nového, naopak může působit jako miliónkrát viděné klišé, naplňuje žánrovou formu. Právě třeba z tohoto důvodu si ho lze také cenit a s tím vědomím si ho nekriticky vychutnat. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Slová sú len začiatok... A čo bude potom? Pekný film, len keby tá romantika nepôsobila až tak veľmi klišovito. Naina mi zo začiatku bola veľmi sympatická, no tá jej premena na odvážnu a nebojácnu dievčinu mi prišla skôr na škodu ako na úžitok. Zato Bunny mi bol nesympatický viacmenej takmer celý film - proste ten typ egocentrického frajera, ktorého väčšina viet začína slovom JA. Ale našťastie mal aj viacero svetlých chvíľ. Výlet do Himalájí bol super (aj keď mi pri niektorých postavách vadil prílišný excentrizmus), potom prišla trochu slabšia fáza filmu, no ako náhle prišla svadba v Udaipure, opäť to nabralo na atraktivite. Takže celkovo mám z filmu skôr pozitívne dojmy, aj keď osobne by som uvítal inší koniec. Podstata by mi až tak nevadila, ale ten štýl akým to bolo zakončené sa mi nepozdával. Ale ústredná myšlienka pekná. Nie je dôležité ako si plníme svoje sny, ale S KÝM... Niekedy aj tie najmenšie okolnosti privolávajú spomienky. Také podivné, ale zároveň krásne, že nás to oddelí od našej reality. Spomienky sú naozaj zvláštne. Malý kúsok z našej minulosti, ktorý je navždy v bezpečí našej pamäte. Spomienky sú ako bonboniéra. Ako náhle ju otvoríme, dostaneme chuť na všetky... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Čím viac filmov s Ranbirom vidím, tým viac som presvedčená, že je to geniálny herec :-), áno niekto môže namietať... môže, ale na tieto typy postáv je proste dokonalý, tie smutné "psie" oči sú jednoducho geniálne a keďže presne tento typ filmov mám rada, čo dodať.... Deepika, hlavne v postave nesmelej a tichej Nainy sa s Ranbirom pekne dopĺňali, tanečné a hudobné čísla skvele pozdvihli tento film, hlavne hudba je jednoducho úžasná.... Kalki vo vedľajšej ženskej úlohe ozvláštnila tento film, nie je typickou kráskou, ale ako živel bola skvelá a veľmi sa mi páčila.... no čo dodať, zase jeden krásny zážitok a pár sĺz... akurát mi chýbali preložené piesne... škoda :-( ()

zette 

všechny recenze uživatele

Neni to obvykle, ale tato indicka romantika me neoslovila svym pribehem, postavami... Tak alespon ty neobycejne barevne tanecky, ty me bavi porad:-). ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica za.... 100 hviezd! Dokonalá satisfakcia hlavne po atmosferickej stránke a faktu, že sa tam nič prevratne dôležitého nedeje (u indy filmov je tento spôsob "rozprávania" príbehu veľkou raritou (bollywood sa občas až nezdravo rád rochní v retrospektívach).). Potom chvíľu na neutrále a záver zase dokonalo rezonuje. Všetci štyria hlavní herci na tom majú nepopierateľnú zásluhu. Krása... i keď bez citeľného posolstva, stále sa na to sakra dobre pozerá. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Ten koncept, ten nápad, to ztvárnění, není nic, čím by mě tenhle film nedostal. Proto mi asi nezbude nic jiného než napsat snad nejkratší hodnocení, jaké jsem tady kdy napsala, a film rozhodně doporučit. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Něžné, pěkné, příjemné. Klišé příběh, ale zpracovaný velmi pěkně. Hvězdami filmu jsou obě dámy - Deepika a Kalki. Hlavně Deepika se rapidně zlepšila, což je vidět už od loňska. Hezký soundtrack. Takový "typický" bollywoodský film, který nikoho neurazí, a perfektní s čokoládou a kocourem v neděli odpoledne. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jaký jiný film umí tak nádherně vyjádřit pocity? Když jsem pátrala v paměti, tak jediné přirovnání, které mě napadlo, byla Láska přes internet. To v tom, když se před vašími zraky dlouze tvoří velká láska. Tam kde lásku ale prožívají spíše každý zvlášť a vy s napětím čekáte, zda se dají dohromady, v případě tohoto filmu vzniká láska přímo před vámi. Vidíte ji, cítíte ji, z drobných náznaků, slov, gest a očí, vyvstává před vámi při vzájemnmém kontaktu hlavních hrdinů. A projevuje se i ve vztahu k ostatním, v citech k rodině, ke kamarádům, k nejlepšímu příteli. Být svědky lásky a sledovat, jak krásnými gesty spolu všechny postavy komunikají, to je dar tohoto filmu (a možná i indické kultury) světu. ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý film o cestování, mládí, snech i o tom, jak se tyto sny mění. A jak se mění i pohled na lásku a to, co nám kdysi přišlo jako nudné a „zabité“, se najednou může jevit jako to nejkrásnější dobrodružství. Skvělí Ranbir, Deepika a Kalki. ()

rubimori 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Přesně tohle od filmu očekávám. Dobří herci, krásné prostředí, chytlavé písničky a zajímavý děj. Mam ráda tyhle typy filmu, kde si hlavní hrdinové jdou za svými sny a ještě, když jejich snem je cestovat. To je i můj sen. ()

tehol 

všechny recenze uživatele

Deepika Padukone jako nerdni outsider holka... impozantne absurdni predstava, ale presne to se v tomhle filmu odehrava. a kupodivu to funguje, deepice asi uverim vsechno, at bude hrat kohokoli... prvni polovina je jak indicky walter mitty, takze dobre. ta druha je indicka svatba, kde me nejvic pobavilo, jak deepika nechtela pripustit prohru v nejake tanecnim wtf klani. no, nepripustila ;). ale tento film, jakoze neni uplne o komedialnosti, klasicky jsou vyborne vazne sceny, ktere vlastne dominuji v celem prubehu. no ale proste deepika, to je jasnych pet hvezd a basta... special ps. za tuto scenu tuto scenu, vzdyt to je nadhera. ()

Reklama

Reklama