Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když před vámi přistane pytel plný peněz, jde o štěstí? O vyslyšení vašich vroucných přání? O část promyšleného plánu? A nebo o všechno dohromady? Snímek 40 je příběhem tří cizinců, kteří si razí cestu chaotickými ulicemi 12milionového Istanbulu v honbě za... jedním pytlem. Film se natáčel přímo v Istanbulu a kombinuje napínavě vystavěný příběh s až dokumentaristickým stylem s cílem zachytit bláznivou pouť, ve které se prolíná láska, víra, osud, obchod s lidmi... a pytel plný peněz, který spadl z nebe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

snared 

všechny recenze uživatele

Sám o sobě průměr ale zas dobře natočenej. Na rozdíl od podobných dramat, kde se jedná o jednu věc, kolem níž události spojují všecky hlavní hrdiny (v minulých letech podojil tenhle typ filmů hlavně seňor Iñárritu) nemá tenhle filmeček totálně přepálenou stopáž, citově nevydírá, je svižný, místy vtipný a odlehčený. Pro mě na večerní odfrknutí absolutně dostačující. 3,5* ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se dá jen těžko uvěřit, ale skvěle se na to kouká! Příběh tří naprosto odlišných lidí, které propojuje jedna černá taška plná peněz a číslo 40. Film je plný skutečně neuvěřitelných situací, které dokáže napsat buď dobrý scénárista, nebo sám život. Vybraná destinace, kde se snímek odehrává, tedy Istanbul, se pro toto dílo více než hodí. Vybraní herci jsou perfektní a mají dobře napsané role, film nikde moc neklopýtá a než se nadějete, je konec. Emre Sahin sice nemá s filmovou tvorbou mnoho zkušeností, spíše dělá dokumenty, ale tohle se mu opravdu povedlo, klobouk dolů! Pokud si chcete odpočinout od Hollywoodu, máte ideální příležitost. Mix dramatu a černé komedie je tu jen pro vás! Za mě velký palec nahoru! ()

wick 

všechny recenze uživatele

Doporučuji...ale jen těm, co se chystají do Istanbulu jako rychlou seznamovací pohlednici. Jinak film působí hodně naivně. ()

Reklama

Reklama