Reklama

Reklama

VOD (1)

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (234)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Fast and Furious meets Drive meets Phone Booth. Ačkoliv už námět a tvůrčí tým vypadá od pohledu béčkově, nikdy bych s těmito předsudky nehodnotil samotný film. Ten má totiž překvapivě kvalitní akční scény, které potěší poctivou kaskadéřinou a téměř live-action akcí. Příznivci legendy jménem Ford Mustang v provedení Shelby budou slintat blahem, ikdyž tak bytelné auto, jak je ve filmu několikrát demonstrováno, to opravdu není. Getaway není bezchybným filmem, ale díky perfektnímu Hawkeovi, neustálým přísunem akce a několika zajímavými režisérskými nápady (používání kamer, dlouhý záběr honičky ve finále) rozhodně nenudí. A v případě, že nemáte žádná počáteční očekávání, tak je dost možné, že budete z výsledku stejně mile překvapeni, jako jsem byl já. 70 % ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Najlepší výkon vo filme podáva Shelby Cobra. V End Credits sa dozviete, že je film je venovaný pánovi Shelbymu, ale takýto epitaf si určite nezaslúži. V logike a v "hereckých" výkonoch to riadne hapruje. Slečna Gomezová je pre mňa kanditátom č.1 na Razzie Awards, keď prevezme štafetu po Rihanne za Battleship. Puntík za deštrukciu v Sofii, aj to s odretými plechmi. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Páni, mě to sedlo skvěle. Skvělý úvod, který navnadil. Jedna automobilová, vesměs policejní, honička za druhou. Výborné záběry kamery na všechny ty kaskadérské kousky, které naprosto perfektně snímají každou bouračku těch nejlevnějších policejních aut z východní Evropy. A že je jich fakt hodně. Po delší úvaze dávám 85% jelikož mě film velice mile překvapil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přehlídka bulharských ulic a uliček a parků (některých i několikrát) za doprovodu nabušeného auta, nanicovatého chlápka jako řidiče, který se celou dobu mračí, protože si myslí, jak takto vypadá drsňácky, a holčiny, která je úžasnou hackerkou, jež se s pomocí tabletu dokáže hacknout na vládní a policejní servery. Samá automobilová honička od začátku do konce, tajemný hlasem, unesená manželka... V závěru jsem ale vážně čekal víc a větší odhalení, než co se nabídlo. Koncept není špatný, vtáhne to do děje, když člověk přestane přemýšlet nad logikou, ale po čase je to stále stejné, nudí, a konec nic nevylepší. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke se naprosto nesmyslně zaprodal týhle ultimátní sračce, která má příběh horší než libovolná hra Need for Speed vydaná po roce 2000. Celý je to o tom, že někdo unese jeho ženu a výměnou dostane nezničitelný Shelby Mustang s kamerama uvnitř i zvenku auta, takže ten zlej padouch (Voightova držka) z toho má vlastní reality show. No a nutí Hawka dělat nějaký píčoviny (jezdit plnou rychlostí o Vánocích v parku, honit se s policajtama ve stylu Kobry 11 atd.). Do toho všeho je tam ještě Selena Gomez jako hackerka s iPadem a černýma nehtama (protože černý nehty jsou známka punku), která tam prudí a pak Hawkovi pomáhá. Přestože padouch (Voightova držka) má na autě namontovaný kamery a mikrofony, tak si nevšimne, že Hawke se Selenou nakonec přestanou poslouchat a zmaří mu plán krádeže harddisků Pornhubu, čímž ho dostanou nečekaně do kouta. Ten film je samozřejmě naprosto debilní i mimo (neexistující) příběh, po technický i logický stránce jakbysmet. Hawke jezdí plnou rychlostí parkem, kluzištěm, po schodech a přesto nesrazí jedinýho člověka. S autem tam bourá stánky, kulisy a podia, skáče ze schodů a po schodech, bourá ostatní auta, jezdí výbuchama a v jedný konkrétní scéně si viditelně urazí zrcátko - přesto o dva záběry později je auto skoro jako nový, včetně novýho zrcátka. Nebo když padouch unese tlustou Selenu - tak ona mu telefonuje a prozrazuje pozici, natáčí to a mluví do kamery, a únosci s ní v autě o tom nevědí. No, ačkoliv se s Malarkeym obvykle +/- shodnu, tentokrát je to krok úplně vedle - adrenalinová honička mě bavila asi prvních 5 minut, potom už to bylo jen jako obrázková knížka s jednorožcem, kterou dostal Homer Simpson od svý dcery k narozeninám - je to hezký, Lízo, ale už jsem to viděl. Koho by bavilo 80 minut jíst furt dokola krupicovou kaši. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Filmaři používali 70 kamer VIOS, které umisťovali do prostřed silnice, odkud pořizovali dynamické záběry aut, které přes ně přejížděly. Několik těchto kamer natáčení nepřežilo. (Cheeker)
  • VIOS sú malé kamery, ktoré predstavovali väčšinu kamier namontovaných na autách a dostali prezývku "crash cams". Tím mal uprostred ulice namontovaných asi 70 VIOS kamier, aby získal dynamické zábery, keď po nich autá doslova prechádzali. Niekedy vydržali, no niekedy nie. (Tony DiNozzo)

Reklama

Reklama