Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (277)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hele, a nějaká komedie, kde by chlap (vlastně všichni chlapi) nebyl za permanentního blba, by se nenašel? Je vidět, že scénář psaly dvě holky, ale pojetím to nepřesahuje sloupky v Betynce. Ze svého okolí znám spoustu chlapů, co se vydrží o děti postarat, jeden je dokonce podruhé na mateřské, neb jeho manželka je workoholička - o tom jsem třeba film ještě neviděl. Celé je to jeden velký stereotyp, všechny baby se těší, jak to děti tatínkovi nadají, a v závěru se všichni slzopudně zase setkají. Přes jednoduchost scénáře (a docela slušných pár režisérských a kameramanských špílců) je však příběh podáván divákovi divně - třeba ty kecy bratr - sestra malíře, jako byli příbuzní, nebo ne? Chvílemi to vypadá, že ano, ale logicky by se asi nemohli vzít. Nebo postřehl někdo, jakou práci Taclík má dělat a proč má jet imrvére do Ruska? Pár povšechných postřehů ze života dětmi zaměstnaných matek zde je, ale nijak do hloubky to nejde, veselé to pro znalé taky moc není, a děti lezou neskutečně na nervy. Když to srovnám s filmem S tebou mne baví svět, kde se chlapi o ta děcka postarat dokázali a chovali se uvěřitelně, tohle je prostě klišé na klišé a ze světa nereálného, podivného, uječeného a hloupého, skrz naskrz povrchního. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Student Agency (fun relax) - Výběr filmů v autobuse od žlutého dopravce není obecně moc velký, ale přece jen jsem si dnes vybral. A čeče, ono to bylo fakt dobrý a vtipný. Zde jsou sice vesměs záporné reakce, 57% je toho důkazem, ale i tak si stojím za svým. Taclík, Lišková, Budař, Hanák i Matonoha mě bavili. 75% // (26.1.2020) Na podruhé mě to tolik nebavilo, dívali jsme se na to s rodinou, takže jsem v tom spatřoval některé absurdity, které do rodinného filmu nepatří. Trochu ubírám, ale tak tak ty 4* nechám. 70% (with J+A) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Seznámili se náhodou, zamilovali se okamžitě, děti přišly záhy. Jak plynul čas, a na předním skle milovaného mercedesu se přelepovaly dálniční známky, vztah uvadal. Teď mají Martin a Vendula dvě dcery předškolního věku a jednoho mrňouse. Konflikt cítíme pouze v tom, že on jí u televize bez talíře a před spaním si nechce povídat. Ona byla kdysi nadějnou malířkou, teď však nemá čas na nic. Uvízla v péči o děti, malířské ambice zahodila do kouta, svůj život vnímá nevyužitým. Vše navíc eskaluje nabídkou, že by Martin i s rodinou odjel za lepším výdělkem do Ruska. Co kdyby ale v době „před výbuchem“ děti nějakou dobu hlídal jenom on? Stačí pár vypitých panáků a dohoda je ujednaná. A naprosto jalová zápletka jakbysmet. Pohled na trable moderních mezilidských vztahů je to ryze povrchní. Tvůrci se zaměřují na publikum, které má rozesmát, když se tatík na pár minut stane balerínou, případně zažívá ony rozjuchané chvíle se zlobivými dětmi. Má popíchnout také divačky, kterým ujíždí vlak, a přesto mají šanci ještě naskočit do posledního vagonu, byť v něm sedí nadutý majitel galerie s tváří Jana Budaře. Postavy ovšem nikam nesměřují, dělají prazvláštní kroky, překonávání vztahových překážek svěže rozhodně nevypadá, divák se s ním pramálo ztotožní, hlavně pak ten, který už nějakou tu rodinu má. Cesta k tomu, že se dva začnou znovu respektovat, je skutečně mdlá. Přitom úvodních dvacet minut tomu prakticky vůbec nenasvědčovalo. Jenže pak se půvabná Kristýna Boková vrhá do podivných dobrodružství a Marek Taclík se jen omezuje na kroucení očima, co zase ty děti vyvedly. Bitva pohlaví se nekoná, cynická komedie o tom, jak je dnes obtížné udržet si fungující domácnost, také ne. Ve finále navíc tvůrci honí hned několik podzápletek a divák si oddychne, že závěr nakonec přeci jenom přijde. Dvě až tři hvězdy, ať jsem fér. A teď si pojďme zkrotit nějakého toho krokodýla. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií z české produkce za poslední 3 roky. Ale ani tak nepřesáhne 3,5*. Musím ale uznat, že Taclík i Boková-Lišková jsou skvělí herci, jen kdyby neměli tak strašné ty dvě dcerky. No a zbytek hereckého obsazení ušel, někteří teda nevím, co tam dělali - třeba to "mihnutí se" Terezy Chlebovské, nebo minirolička typické štětkoidní sekretářky Nikol Moravcové a co teprve ta Krausova role tam? Jinak to byla příjemná a miloučká oddechovka. Hrozně moc se mi líbil ten nápad na začátku s dálničními známkami - aneb jak běžel čas. Taclík: "Lucie, co ty tady celé dny děláš?" - Moravcová: "Styk s veřejností." - Děrgel: "Fotr se nikdy nezmínil, že jeho druhý jméno je veřejnost." Taclík na svého asi dvouletého syna "Mě není úplně nesympatické, že ještě nemluvíš plynně česky." ()

cyberhawk 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne prijemne prekvapeni, ktere jsem si uzil o to vic, protoze - preci jen - clovek, ktery vi, o cem takovehle problemy v rodinnych kruzich jsou (vyhasly vztah, neposlusne a vzpurne deti, rozdelene role matka vs. zivitel), se do deje vzije mnohem vice, nez "laik." Ale nepochybuji o tom, ze sve priznivce si film najde! Vsechno mi prislo uveritelne a vcelku i realne, az na par dejovych nejasnosti a obcas umele vytvorenych prvoplanovych vtipu. Jinak se ovsem jedna o kvalitni komedii. 75%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Na jeden z veselých okamžiků z průběhu natáčení vzpomíná Adam Dvořák se slovy: „Jednou ráno byla k snídani v cateringu spousta nutely. Bylo to přesně den poté, co ji rekvizitáři velmi nutně potřebovali ve velikém množství. Točila se scéna, ve které se náš filmový táta Martin (Marek Taclík) učil přebalovat…" [Zdroj: Turner] (oje)
  • Při natáčení jedné scény si drobné role vyzkoušeli čtyři výherci soutěže týdeníku „TV magazín“. Jednou z nich byla i pětadvacetiletá servírka píšící do internetových novin, která využila pauzy mezi natáčením pro rozhovor s Janem Budařem. (Olík)
  • V závěru filmu jede Vendula (Kristýna Boková) bílým mercedesem k TJ Sokol Vršovice, ale fakticky je neprve na Francouzké ulici (prakticky za rohem u sokolovny), pak je na magistrále u Hlavního nádraží a pak nad Florencí. Tedy jede celou cestu od sokolovny. V následujícím stříhu ale stojí u ní. (Lvísrdce)

Reklama

Reklama