Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Recenze (277)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy si asi myslíte, že jsem idiot, ale já jsem skvělej." Způsobů balení něžného pohlaví je spousta a ten Martinův dokonce zafungoval. Velká gratulace. Jenže s dětmi se svět začíná točit výrazně rychleji a to spousta jedinců, včetně mě a Martina, netušila. Takže já jsem se zhlédnutím tohoto snímku musel počkat do doby, kdy si mé ratolesti dokáží samy napsat domácí úkol, pustit počítač a někdy se i vyčůrat. A udělal jsem dobře, neboť s lehkým časovým odstupem, a částečnou ztrátou paměti, hodnotím kousky svých dětí jako roztomilé a na Martinovy pokusy nezešílet hledím s velkým pochopením. Dokonce jsem se u toho nejednou zasmál a to není tak špatné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Typická česká komedie posledního desetiletí... no, možná že už dvacetiletí. Pokud jste ve světě filmu "noví", možná vás něco překvapí. Ale nemělo by, protože americké rodinné seriály jste museli potkat téměř na sichr. Klišé na klišé na entou, do toho občas probleskne Marek Taclík, jehož výrazivo je v některých situacích odzbrojující, ale nad tím vším se klene ukrutná neschopnost vybudovat něco jako smysluplné chování lidských bytostí. Za mě naprostá ztráta času, a to jsem tomu naštěstí nemusel věnovat plnou pozornost. Ale vlastně mi to přineslo jedno užitečné poznání: jestli se u nějakého (nejen českého) filmu dočtete, že v něm "nastane kolotoč humorných a nečekaných událostí", je to jasné varování, že máte svůj čas strávit s jiným výtvorem. I v daném žánru si můžete vybrat mnohem, mnohem lépe... 40% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Stokrát omletej příběh se omlel po stoprvní, užasný a geniální. My kluci se můžeme alespon kochat pohledem na Kristýnku, ale aby si užily tenhle film i holky zbejvá jim jediná možnost, myslet při jeho sledování na mě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu nic moc extra není. Snad jenom skladba herců se tu sešla poměrně slušná. Jenže co je to na plat, když se tu například Honza Budař chová jak po lobotomii mozku. Ona to v některých filmech může být legrace, ale když už to pak působí, jak kdyby parodoval sám sebe, tak je něco špatně. A o tom je vlastně celý film. Nejdrsnější(pozitivní stránka filmu) na tom všem byly ty rozcapený holčičky, který, když mohly, tak řvaly…a řvaly opravdu festovně. To se jim upřít nedá. Celkově ale nic moc, takový slabší průměr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ, MARTIN VRÁŽIL, TVRDÍM, ŽE SE POSTARÁM O SVÉ DĚTI, PO DOBU JEDNOHO MĚSÍCE.…“ /// Rodinnej film pro dospěláky, ve kterým má mamka už po krk parchantů (i taťky), a tak se vsaděj, že taťka výměnu rolí neustojí. (furt lepší, než aby se k tomu postavila jako Romča) Taťka pak jede na plnej úvazek, parchanti zloběj, vlastně ne, chovaj se tím svým přirozeným způsobem a von je z toho … šak víte. Může to bejt i vtipný, ale přeci jen tyhle kousky má Poledňáková zmáklý líp. Přesto jsou tady věci, který pobavěj a jako vůbec největší plus vidím v sympatickým obsazení. Když už se mi zdá, že to všechno bere správnej směr, přichází syndrom vyhořelý matky, příběh se zase posouvá jinam a dojíždí do zdárnýho konce spíš setrvačností. Von tady vůbec tak nějak podivně funguje systém uvěřitelnosti. Ale co, rodinka je to sympatická a v českým filmu už bylo i hůř. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem schopná vydržet měsíc bez (svejch) třech malejch děcek. 2.) Individualitu dítěte buduju přes psí kostým. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Těžce sterilní. Chlumský je nula a jeho dvě pseudoscenáristky jakbysmet. Nebýt Hrůzy ve slušné formě a uhrančivého pohledu Kristýny Bokové, tak se jedná o jasný odpad. Doporučuji již nevylézat z televizní žumpy. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Trochu to vypadá, jako kdyby byl zfilmován scénář z nějaké středoškolské soutěže. Naprosté vytržení z reality je jedna věc, mnoho bizarních zápletek a šestákových zvratů věc druhá, i ta okatost použitých prostředků a motivů by se dala při velké toleranci odpustit, pokud by film byl alespoň trochu vtipný, když už to má být komedie. Tahle česká rodinná čalamáda je ale bohužel úplně mimo, není vůbec vtipná, žánrově se snaží plout všude možně, ale kompas si s sebou nevzala (snad nejbizarnější je hororová etuda ve sklepě/ateliéru postavy Krause mladšího). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moulu Martina přikurtovat k baletní tyči, vyhaslou Venuši uspokojit na podlaze foyer Budařovy galerie a mě vystřelit na Pluto.. Počin omletý jak kameny na dně Colorada v Grand Canyonu, jenž směle házím do omšelého pytle s visačkou Marie Poledňáková, tzn. rozjívené dětičky, neschopní tatínci a frustrované maminky a mám vtíravý pocit, že jen u podobné sorty diváků může tato scenáristická topornost zabodovat.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Do rôsolovitej hmoty trápne sladkých českých rodinných komédií, ktorej ikonickým predobrazom a svetlým vzorom je komédia Marie Poledňákovej "S tebou mě baví svět", pribudol ďalší prírastok. Tentoraz je to o oživení rutinou zvetraného viacročného manželského zväzku. Hlavnou mantrou filmu je: Nové auto do rodiny - rodina bude šľapať ako hodiny! Ale sú tu i poučky vystrihnuté z článkov poskytujúcich instantné návody na životné problémy: Úspech na manažérskom poste sa zvýši, ak sa jeho nositeľ podieľa aj doma na výchove potomkov. Pracovníci riadiacich štruktúr sú v jednom kole, nemajú čas na nič, trpia psychickými problémami - je potreba z času na čas vypnúť, vyskúšať home oficce. Vplyv ruského kapitálu je značný, no jeho nositelia sú len opilecké figúrky, koriace sa všetkému západnému. Umelci chľastajú, alebo tvoria sračky, ich mecenáši sú vypočítaví hajzli, pracujúci s túžbami más po "pravom umení". Neúspešní maliari sami seba považujú za tých pravých, ich rajónom je dedinská krčma, radi radia z výšin umeleckého nadhľadu potomkom. Navyše, predely filmu kochajúce sa v ľúbivých leteckých záberoch na českú krajinu v objatí lepkavo príjemnej piesne len ukotvujú celý film skôr kdesi v oblasti spotrebného marketingového produktu ako zábavného filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Seznámili se náhodou, zamilovali se okamžitě, děti přišly záhy. Jak plynul čas, a na předním skle milovaného mercedesu se přelepovaly dálniční známky, vztah uvadal. Teď mají Martin a Vendula dvě dcery předškolního věku a jednoho mrňouse. Konflikt cítíme pouze v tom, že on jí u televize bez talíře a před spaním si nechce povídat. Ona byla kdysi nadějnou malířkou, teď však nemá čas na nic. Uvízla v péči o děti, malířské ambice zahodila do kouta, svůj život vnímá nevyužitým. Vše navíc eskaluje nabídkou, že by Martin i s rodinou odjel za lepším výdělkem do Ruska. Co kdyby ale v době „před výbuchem“ děti nějakou dobu hlídal jenom on? Stačí pár vypitých panáků a dohoda je ujednaná. A naprosto jalová zápletka jakbysmet. Pohled na trable moderních mezilidských vztahů je to ryze povrchní. Tvůrci se zaměřují na publikum, které má rozesmát, když se tatík na pár minut stane balerínou, případně zažívá ony rozjuchané chvíle se zlobivými dětmi. Má popíchnout také divačky, kterým ujíždí vlak, a přesto mají šanci ještě naskočit do posledního vagonu, byť v něm sedí nadutý majitel galerie s tváří Jana Budaře. Postavy ovšem nikam nesměřují, dělají prazvláštní kroky, překonávání vztahových překážek svěže rozhodně nevypadá, divák se s ním pramálo ztotožní, hlavně pak ten, který už nějakou tu rodinu má. Cesta k tomu, že se dva začnou znovu respektovat, je skutečně mdlá. Přitom úvodních dvacet minut tomu prakticky vůbec nenasvědčovalo. Jenže pak se půvabná Kristýna Boková vrhá do podivných dobrodružství a Marek Taclík se jen omezuje na kroucení očima, co zase ty děti vyvedly. Bitva pohlaví se nekoná, cynická komedie o tom, jak je dnes obtížné udržet si fungující domácnost, také ne. Ve finále navíc tvůrci honí hned několik podzápletek a divák si oddychne, že závěr nakonec přeci jenom přijde. Dvě až tři hvězdy, ať jsem fér. A teď si pojďme zkrotit nějakého toho krokodýla. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Co všechno neudělat pro svoje skvělý auto. Story o neschopném taťkovi, který se pochlapí (nebo spíše poženští) a podnikne strastiplnou cestu k srdci svých tří roztomilých ratolestí i utrápené mamce. Marek Taclík obstál na výbornou, stejně tak všechna ta ječící drobotina a i Kristýna Boková (opravdu nádherná baba) se svým úsměvem u mě ze začátku bodovala, jenže pak se to celé díky Budařově postavě tak nějak nesmyslně zašmodrchalo (zákaz zahýbání, manžel se polepšil a a zvládá to, ale proč si ještě trochu neužít), že jsem měl chuť zmáčknout stopku a nedokoukat to. A co tam proboha dělal ten Kraus? Takže díky za těch pár dobrých vtípků, ale i za to, paní scénáristky, že jste příběh zvrzaly jak to šlo .. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála vtipnějších českých filmů, co nám servírují čeští režiséři za poslední léta. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby vtipných českých odpadů, v němž se postavy stále chovají jako naprosto nesympatičtí idioti a jejich děti jako největší rozmazlení fakani, jimž nikdo nevynadá, a my se jim máme smát. Smutné, jak je čím dál těžší u nás natočit aspoň průměrnou žánrovku bez zbytečného pitvoření. A docela by mě zajímalo, jakým způsobem jsou dneska do filmu vybíráni dětští herci, protože něco tak nesympatické a odfláknutého už jsem dlouho neviděl. Éra Tomáše Holého a spol. už je evidentně ta tam. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, pohřbívá nedostatek humuru (který si tohle téma vyloženě žádalo, televizní provedení a často trošku nereálné situace nebo chování postav. Rovněž castingově bych možná obsadil postavy jinak. Většina herců komediálně mrtvá. Romantiku jsem objevil pouze v úvodu. Bohužel jen potvrzení toho že Češi malinko zapomněli jak se točí laskavé a opravdu vtipné komedie. 50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem na ten "kolotoč humorných událostí", jako kdyby podle obsahu měla dorazit Matějská. Jenže místo toho přijely jen rozvrzané a okoukané houpačky... Já vlastně ani nevím, proč ty tři hvězdičky. Aspoň vidíte, holky, jak jsem hodnej kluk. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Komedií o výměně rolí rodičů, kdy chlap je většinou ten co chodí domů unavenej z práce, zatímco ženská dělá to samé a pak má ještě šichtu doma včetně postarání se o unaveného manžela (vyjma těch co jsou na mateřské, ty jsou v zápřahu 24 hod.) tu už bylo mraky. Ale pořád nepřestávají nudit. Divák se totiž s osudy hrdinů snadno identifikuje ať už jde o ženskou nebo o chlapa. Osobně si myslím, že potomstvo jsem schopen obstarat dokonce i v dlouhodobějším horizontu a to i s komfortem v podobě vaření, pečení atd..., ale do mateřské bych nešel... Každý se o tom jistě jednou přesvědčil, že děti v mžiku těma malinkýma ručkama rozeberou barák na kousíčky... Martin a Venuše je film o sázce. Mohl by to být dobrý film. Některé dialogy byly vtipně sepsány a to dokonce i u dětských hrdinů. Bohužel autoři filmu neponechali vše jen inteligentnímu humoru a tak došlo i na stokrát jinde ukázanou pokaděnou plínku a štítícího se otce, trapný pád Taclíka na baletu atd... Jakoby toho nebylo dost, od poloviny film ztratí na důvěryhodnosti zavřením Hanáka do blázince (nejen že ho personál nevyhodil hned ten večer, ale oni si ho tam nechali na řadu dní!!!!). Tohle může fungovat v Arabele, nikoliv však v současné rodinné komedii. Další mínusy pak filmu přidávají herecké výkony dětských aktérů a nezbytný product placement. Moc se mi však líbila postava Martinova otce v podání Pauloviče. Měl charizma a skoro jsem měl strach, že se ,,Krasava'' s tchánem spustí! :-). Jako stareh fotr a děda byl skvělej. Krystýna je zatraceně pěkná baba a nedivím se Budařovi, že do ní tak šel ! Shrnu-li to dohromady, tahle komedie neurazí, příjemně u ní uteče čas a párktát se i zasmějet. To se o řadě dnešních českých komedií říci nedá. Za mně je to nařídkej odvar ze tří palic makovic. * * * ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to vypadalo az necekane sveze a vydarene, ale postupne se to zapleveli podivnymi zapletkami a deus ex machina. Nemluve o te lince "nechci Budare, nikdy bych nebyla neverna, ale vlastne bych mu mohla zavolat...". ()

Reklama

Reklama