Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (16)

  • V závěru filmu jede Vendula (Kristýna Boková) bílým mercedesem k TJ Sokol Vršovice, ale fakticky je neprve na Francouzké ulici (prakticky za rohem u sokolovny), pak je na magistrále u Hlavního nádraží a pak nad Florencí. Tedy jede celou cestu od sokolovny. V následujícím stříhu ale stojí u ní. (Lvísrdce)
  • Film je věnován ženám u příležitosti Mezinárodního dne žen. (jenik71)
  • O obsazení Tomáše Pokorného se postaral Marek Taclík, který se sním setkal na natáčení seriálu Vyprávěj  (od r. 2009) a sám ho doporučil produkci. (Olík)
  • Kristýna Lišková-Boková je ve scéně, kdy její postava nahá vchází do rybníka, zastoupena dublérkou. (janekrubes)
  • Po uvedení filmu se tvůrcům často dostávalo otázky, ke byla natočena pikniková scéna Venduly (Kristýna Boková) a Aleše (Jan Budař). Našli se dokonce tací, kteří se rovnou svěřili, že na tomto místě chtějí požádat svoji vyvolenou o ruku. Autoři filmu proto prozdradili, že se natáčelo poblíž Štěchovic s doplněním přesných souřadnic. Za filmaře dodává producent Adam Dvořák: „Místo je to opravdu překrásné, i když ve mně převažuje vzpomínka, jež se k tomuto místu váže také a zase tak veselá není. Když jsme točili scénu, v níž Kristýna odjíždí otevřeným kabrioletem za průtrže mračen, jaksi jsme netušili, že uděláme průtrž tak dokonalou, že zapůjčené auto budeme muset ještě před vrácením majiteli nechat vysušit a uvést do původního stavu za nemalé peníze v servisu." (Zdroj: Turner)
  • „Zajímavostí filmu určitě je, že původně jsme měli do nejmladší role obsazeného úplně jiného chlapce. Dokonce už jsme s ním natočili i několik sekvencí. Původně se mu říkalo Péťa, ale museli jsme ho přejmenovat na Erika, aby lépe reagoval…“ říká Adam Dvořák, producent a střihač filmu, a dodává: „Malý Erik se totiž neprojevoval úplně tak, jak si režisér Jiří Chlumský a filmový táta Marek Taclík představovali. Ostatně bylo mu pouhých 7 měsíců. Náhoda tomu chtěla, že se Marek Taclík během jiných pracovních povinností poznal s rok a půl starým chlapečkem, jehož si přivedl a dokonale to fungovalo. Jméno Erik už mu však zůstalo po prvním chlapečkovi. Marek mu dokonce přirostl k srdci natolik, že se i dále navštěvují. Aby si nepletl tátu filmového a opravdového, sám si vymyslel pojmenování – pro Marka Taclíka strejda-táta a pro Kristinu Bokovou teta-máma." [Zdroj: Turner] (oje)
  • Při natáčení jedné scény si drobné role vyzkoušeli čtyři výherci soutěže týdeníku „TV magazín“. Jednou z nich byla i pětadvacetiletá servírka píšící do internetových novin, která využila pauzy mezi natáčením pro rozhovor s Janem Budařem. (Olík)
  • Na jeden z veselých okamžiků z průběhu natáčení vzpomíná Adam Dvořák se slovy: „Jednou ráno byla k snídani v cateringu spousta nutely. Bylo to přesně den poté, co ji rekvizitáři velmi nutně potřebovali ve velikém množství. Točila se scéna, ve které se náš filmový táta Martin (Marek Taclík) učil přebalovat…" [Zdroj: Turner] (oje)
  • Natáčení romantické komedie probíhalo na české poměry nadstandardní počet dní, a to přibližně 40. Filmovalo se především v Praze a přilehlém okolí, konkrétně na Karlíně, Hlavním nádraží, Chodově nebo také na hranici pražského Suchdola, Roztok a Úněti v Trojanově mlýně v Tichém údolí, který sehrál významnou roli v seriálu Byli jednou dva písaři... (od r. 1972) a který se stal filmovým domoven Martinova otce (Ĺubo Paulovič). Výjimkou byl mezi pražskými lokacemi jihomoravský Mikulov. [Zdroj: Turner] (oje)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (Johnny.ARN)
  • Názov snímky sa objaví v piatej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama