Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (277)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak nejdříve ty klady: pár chytrých dialogů, výtečné herecké obsazení, Taclík zvládnuvší svou roli na jedničku, vtipné situace, souvislý nekoktavý příběh. Za zápory považuju seriálové a reklamní vzezření celého filmu. Je to reklama na cestovku a některé produkty. Barva a kýčovité záběry. Celková nereálnost prostředí, v němž se to odehrává a vedlejší postavy, které jsou za každou cenu ujeté, aby film byl pestrý. Pár trapností. Celkově se však jedná o prostinkou lehkou komedii do letního kina a já s tím problém nemám. Pro diváky s dětmi určitě zábavnéjší. 60% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Jestliže v poslední třetině mě film několika podařenými scénkami (makovice) donutil uvažovat o alespoň průměrném hodnocení, tak posledních deset minut mě zase rychle vyvedlo z omylu. Občas schází vtip a svěžest, na můj vkus jsou předimenzované dětské role a největším negativem filmu je samoúčelnost, která je do očí bijící (jednak ve falešné nahodilosti a skladbě scén, kdy mnohdy byla natočena scéna jen pro další scénu, pak ve vyumělkovanosti většiny vedlejších postav, a nebo třeba ty líbivé záběry na rybníky, hrady a opakující se pražská panoramata, když s dějem ani tématem filmu to nemělo co dělat). Pohodovka to jo, ale nic víc jsem tam neviděl a sem tam to drhlo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ, MARTIN VRÁŽIL, TVRDÍM, ŽE SE POSTARÁM O SVÉ DĚTI, PO DOBU JEDNOHO MĚSÍCE.…“ /// Rodinnej film pro dospěláky, ve kterým má mamka už po krk parchantů (i taťky), a tak se vsaděj, že taťka výměnu rolí neustojí. (furt lepší, než aby se k tomu postavila jako Romča) Taťka pak jede na plnej úvazek, parchanti zloběj, vlastně ne, chovaj se tím svým přirozeným způsobem a von je z toho … šak víte. Může to bejt i vtipný, ale přeci jen tyhle kousky má Poledňáková zmáklý líp. Přesto jsou tady věci, který pobavěj a jako vůbec největší plus vidím v sympatickým obsazení. Když už se mi zdá, že to všechno bere správnej směr, přichází syndrom vyhořelý matky, příběh se zase posouvá jinam a dojíždí do zdárnýho konce spíš setrvačností. Von tady vůbec tak nějak podivně funguje systém uvěřitelnosti. Ale co, rodinka je to sympatická a v českým filmu už bylo i hůř. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem schopná vydržet měsíc bez (svejch) třech malejch děcek. 2.) Individualitu dítěte buduju přes psí kostým. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nemám rád rukopis pana Chlumského, ty nelogičnosti v jeho filmech v mých očích nezachrání ani krásný tvářičky- v tomto konkrétním případě mám na mysli sladkej kukuč paní Liškové. Nerozumím tomu, že do telefonu stačí šéfovi říct "bude mimo ještě nejmíň 14 dnů (konec- típnutí mobilu)", že chlap čumí doma na televizi s igelitovou čepicí na hlavě, že rybářovi, kterej do té doby seděl v klidu u vody, vypadne z ničeho nic z náručí kapr, že....nechce se mi to psát, nechce se mi nad tím přemýšlet...škoda času. Naopak se hodí zmínit výtku, že to bylo komplet celý v podstatě o ničem, a že to byla pytlovina, což by asi tvůrci obhajovali tím, že to nemám brát tak vážně, když to byla komedie. V tom případě bych se ale rád zasmál víc než (ať nekecám) třikrát..? Ta moje negace irituje i mě samotnýho, pokusím se to tedy vyvážit něčím pozitivním. Takto vnímám fakt, že Martin a Venuše nezaujali akademiky. Chlumského neumětelství je zřejmě naopak doslova ohromilo u 7 dní hříchů, a proto je velmi, velmi dobře, že to v Akademii v posledním roce tak hlasitě zaskřípalo. Z (možná naivně) předpokládané nápravy by mohlo vyplynout, že jméno Chlumský už na Českých lvech nikdo nikdy nezmíní. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Trochu to vypadá, jako kdyby byl zfilmován scénář z nějaké středoškolské soutěže. Naprosté vytržení z reality je jedna věc, mnoho bizarních zápletek a šestákových zvratů věc druhá, i ta okatost použitých prostředků a motivů by se dala při velké toleranci odpustit, pokud by film byl alespoň trochu vtipný, když už to má být komedie. Tahle česká rodinná čalamáda je ale bohužel úplně mimo, není vůbec vtipná, žánrově se snaží plout všude možně, ale kompas si s sebou nevzala (snad nejbizarnější je hororová etuda ve sklepě/ateliéru postavy Krause mladšího). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení jedné scény si drobné role vyzkoušeli čtyři výherci soutěže týdeníku „TV magazín“. Jednou z nich byla i pětadvacetiletá servírka píšící do internetových novin, která využila pauzy mezi natáčením pro rozhovor s Janem Budařem. (Olík)

Reklama

Reklama