Reklama

Reklama

Hobit: Bitva pěti armád

  • USA The Hobbit: The Battle of the Five Armies (více)
Trailer 2

„Hobit: Bitva pěti armád" uzavírá epické dobrodružství Bilbo Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků. Když se jim v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast, nechtěně vypustili do světa smrtící sílu. Rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na bezbranné muže, ženy a děti v Jezerním městě. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. Ale ještě větší nebezpečí je čeká. Sauron, o jehož krocích nikdo kromě čaroděje Gandalfa nic netuší, tajně vyslal obrovskou armádu Skřetů, aby zaútočila na Osamělou horu. S tím, jak se stahují mračna stupňujícího se konfliktu, jsou Trpaslíci, Elfové a Lidé postaveni před volbu, zda se sjednotí či budou zničeni. Budoucnost Středozemě visí na vlásku a v epické bitvě pěti armád bojuje Bilbo o život svůj i svých přátel. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Mne sa zda ze Jackson v dokumentoch spominal ze nechce draka ktory chodi po 4roch ako pes. Preto mu spravili ruky s kridlami do kopy. Mne osobne sa finalna verzia lubi viac.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Shakers , Echelon1

Tak ono technicky vzato v té klasické kinoverzi to ani nebyl drak, protože draci mají mít regulérně čtyři nohy a křídla, jako je to zobrazeno na tom konceptu. Ale to je jen technický hnidopišský detail, uznávám :)

na příspěvěk reagoval Echelon1

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Echelon1

Presne tak. Vsetko sa robilo za pochodu, dokonca aj ten Azog alebo Smaug. A o efektoch ani nehovorim. Tusim ze po prvom filme nevedeli este ako bude Smaug vyzerat. Ked prisli v Desolation s finalnym navrhom tak mu v Extended neocakavanej cesty dorobili predne ruky ked vstupil do ereboru.

na příspěvěk reagoval Echelon1, Jakkob

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Shakers

Myslím, že aj rok by ešte nebol celkom dosť. Na tom kanále som videl aj video, ako približne mala vypadať verzia od del Tora, a ten Jacksonov koncept je citeľne prerobený od základu. Najdrahšia trojica filmov v dejinách bola formovaná z idúceho vlaku...Škoda. 

na příspěvěk reagoval Jakkob, Shakers

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Echelon1

Viac menej som všetko videl v dokumentoch, ale pekne zhrnutie. Škoda, že to neodložili o rok, aby si to Jackson nachystal.

na příspěvěk reagoval Echelon1

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Echelon1

Súhlas. Jackson má svoj štýl natáčania réžie a toho všetkého s tým spojeného kdežto del Toro... No jednoducho to je iná liga ako sa hovorí. Bolo by to zaujímavé. To určite. Vidieť Hobbita od del Tora ale ten vizuál by asi naozaj mnohým vadil.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Vzhľadom na jeho poňatie fantasy žánru by sa potom dalo nadávať na ďaleko viac, než len na "iný vizuál". Nehovoriac, že podľa jeho doterajších režijných počinov mi ako kandidát na veľkofilmy nepríde. Návrat Jacksona bol správny, chcelo to len čas, viac rozumu, menej experimentovania a Hobit by bol o úroveň vyššie.

na příspěvěk reagoval renegad

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Shakers

Nvm no, podle mě, kdyby to natočil del Toro, tak by ve výsledku všichni nadávali, že je vizuál odlišný od Pána Prstenů.

na příspěvěk reagoval Echelon1

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Shakers

Ok. Elfské melódie z LOTRa sa tam hodia. Ale ten Numenór je trochu iná káva lebo Gondor je vlastne kráľovstvom ktoré založili utečenci z Numenóru (celkovo ľudia z Gondoru boli podľa kníh vznešenejší a dožívali sa vyššieho veku než ľudia z národov Stredozeme) takže aj Numenór by mal mať epickú melódiu.

na příspěvěk reagoval Shakers

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Ja si tam moc hudbu s LOTRa predstaviť neviem. Theme Rivendel alebo Lothlorienu oukej, ale to je asi tak všetko. Nepredpokladám, že Numenor bude mat niečo epické ako Gondor alebo Rohan.

na příspěvěk reagoval renegad

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Kincl

Nie si jediný, keďže to ost je najlepšia hudba aká bola kedy vytvorená. Každopádne, do toho seriálu nepatrí a v jej nepoužitie dúfam. Hudba musí pasovať podobe filmu, a podľa všetkých doterajších indícií bude ten seriál točený podľa súčasných biednych trendov, takže taká vznešená hudba sa tam nebude hodiť, ale skôr niečo modernejšieho štýlu.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Škoda no, jako dá se to pochopit, ale dýchalo by atmosférou Středozemě, určitě nejsem jediný který má husí kůži když slyšíš tu hudbu :)

na příspěvěk reagoval Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Kincl

Samozrejme, že nebude. Maximálne sa objavia a zakomponujú v pozmenenej podobe malé segmenty melódií. Hovoriť o hudbe, ešte ani nie je evidentne zverejnený (alebo vôbec vybraný) skladateľ.

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Kincl

To je fakt dobrá otázka. Aj mňa by potešilo keby aspoň trochu do toho zamixovali aj pôvodnú hudbu z LOTR. Ako fan servis by to bolo super. Ale nerobím si ilúzie že by použili komplet celú pôvodnú hudbu.

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Tak Bolg ako postava v tej trilógií vyznel veľmi trápne. V podstate sa dá povedať že nebolo divákovi vysvetlené prečo tak veľmi ide po Thorinovi a jeho družine. Len ho ukázali ako ďalšieho hlavného ohyzda ktorý velí svojmu oddielu a je pod Azogom. 

 

A teraz si predstav že by vo flashbacku ukázali ako Thorin pred bránami Morie zabil Azoga ako pomstu za to že len pred chvíľou v bitke Azog porazil a sťal Thróra. Do toho pohľad na mladého Bolga ktorý to videl. Super motív prečo by Bolg mohol nenávidieť Thorina a trpaslíkov. Neskôr vo filme by sa Bolg stretol s Thorinom a povedal mu že je synom Azoga a tak ďalej a tak ďalej. Oveľa uveriteľnejší motív pre Bolga ako zloducha než Azogova prísaha že vyvraždí všetkých trpaslíkov.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

renegad

Jinak s Azogem souhlasim. Taky nevim, co PJ vedlo k tomu ho tam dávat, že se nemohl spokojit s Bolgem, zvlášť když Bolga tam pak stejně dal, akorát z něj udělal jen obyčejnou mlátičku. Přitom i s Bolgem se ta linka dala udělala vesměs stejně. Bitva v Morii se mohla dát do prologu třeba druhého dílu, a pak by se během filmu řeklo, že Bolg je potomek Azoga, a proto jde tak urputně za výpravou.

na příspěvěk reagoval renegad

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

renegad

Del Toro to roky připravoval, a chvíli před natáčením se na to vysral. Pak přišel PJ, začalo se úplně od znova, akorát bylo na všechno mnohem méně času, protože už studio odmítlo další odklad.

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Shakers , fabecc1222 , Merengues9

Tak pokiaľ si pamätám dobre tak v hre o post režiséra bol nejaký čas aj del Toro ale potom projekt opustil a vrátil sa k nemu Jackson. Viem že tam boli problémy pri natáčaní ktoré sa riešili za pochodu a celá tá produkcia bola veľmi napätá. Myslím že všetci sme oslavovali keď sa k projektu vrátil Jackson. Veci z dodatkov síce nie sú zlá vec ale veľa vecí sa zjednodušilo/zmenilo/vycucalo z prstu. Len tak z fleku postava Azoga - veď ten už bol počas toho kedy sa odohráva Hobbit dávno mŕtvy! A to nehovoríme o Tauriel.

 

Silmarilion je samozrejme ešte ťažšia kniha než LOTR alebo Hobbit. Skôr sa dá brať ako séria príbehov ktoré na seba rôzne nadväzujú. Niektoré časti ma v ňom bavili viac iné menej. Uvidíme čo nám prinesie ten pripravovaný seriál zo Stredozeme.

na příspěvěk reagoval fabecc1222, fabecc1222

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

fabecc1222

A co teprve takovy Silmarillion. Nicmene souhlas, zub casu se na ctivosti podepsal. Takove detailni popisovani krajiny a mista je skutecne nudne a jak uz tu zaznelo, pisne jsou otres. Pokazde kdyz na ne prijde rada tak mi mozek vypne a i pres to ze si ji prectu celou tak si z ni nic nepamatuji. A pro nektere lidi to asi bude kacirske, ale filmy jsou v tom pripade lepsi jak knihy.

na příspěvěk reagoval renegad

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Shakers

Tak tak, říkal to no. Chtěl roční odklad (asi pro všechny filmy), ale studio odmítlo. Neviděl bych tedy Jacksona jako hlavní terč pro případné útoky, však ho samo natáčení zabilo. Na to, jaký měl celý proces problémy (ještě i před příchodem PJ), tak to mohlo dopadnout mnohem hůř.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

renegad

Jojo, knihy jsou vážně oříšek, zrovna si dávám opáčko, a ty písně rovnou přeskakuju (ale to dělám ve všech knihách). Je asi prostě poznat, že už je to dost dávno, co se to psalo, a že dneska už se píše jinak. Taky je fakt, že Jackson to dokázal úplně ideálně vzít a převzít na filmové plátno, tak, aby tam zůstali všechny ty hlavní myšlenky, a zároveň z toho vyřadil takové ty pro film nevhodné věci. Zrovna jsem si třeba při čtení říkal, jak by museli být filmy asi dlouhé, kdyby se Aragorn při každém střetnutí s libovolnou osobou představoval jako "Jsem Aragorn, Chodec, Elessar, Elfkam... Isildurův dědic, potomek Elendilova rodu, Dunadánský hraničář... a třímám v ruce Andurul, Plamen západu" Tak jak je to v knížkách :D

na příspěvěk reagoval Merengues9, renegad

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Nie len vy ale ani Jackson nie je spokojný s touto trilógiou, keďže nemal čas si to naplánovať a všetko sa robilo za pochodu. Sám to hovoril, tuším rok po premiére.

 

K tomu porovnávaniu. Hobit síce nedosahuje kvalít Lotra, ale na druhu stranu to ani kniha. Vlastne som rád, že to Jackson spravil aspoň trošku seriózne a nedal tam ešte viac rozprávkových vecí (ako napr. hovoriaci mešec), ale dočkali sme sa scén s dodatkov.

na příspěvěk reagoval fabecc1222, renegad

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Zásadný rozdiel medzi LOTR a Hobbitom je v prvom rade to ako filmári pristúpili k samotnej látke ktorú mali sfilmovať. 

 

Zatiaľ čo LOTR bol robený z lásky k predlohe a s poctou, plus bolo osekané to čo naozaj nemuselo vo filme za každú cenu byť tak Hobbit bol robený presne opačne. Vyžmýkať čo najviac prachov z fanúšikov, experimentovať s novými filmárskymi technológiami a do jednoduchého príbehu ktorý sa zmestil do jednej knihy spraviť pridaním dejových liniek zo Silmarilionu a z Dodatkov k LOTR (knihe) obrovský digibordel rozhodený na tri filmy. 

 

V každom diely LOTR trilógie sa našiel naozaj epický moment ktorý ak fanúšik zbadá na obrazovke tak hneď vie z ktorého dielu to je. Či už to je bitka v Morii zo Spoločenstva, Eómerov príchod do Helmovej rokliny/ pochod Entov na Isengard z Dvoch veží, alebo veľkolepá bitka pred bránami MInas Tirith z Návratu kráľa. Divák tieto scény prežíva veľmi intenzívne pretože sú naozaj napínavé a dobre sfilmované. Kdežto v hobbitovi sú podobné scény príliš umelé a divák nemá taký strach o postavy pretože je jasné že oni sa z toho nejako dostanú. 

 

LOTR je jedna z najťažších kníh na čítanie. Mne osobne vadili hlavne piesne ktoré sú v knihe ale to človek dokáže v knihe preskočiť. Hobbit je rozprávka ktorá vznikla pre deti takže ju tak aj beriem.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Já osobně Hobita beru jako pohádku, kterou svým feelem s LOTRem vůbec nesrovnávám. Hobita vnímám jako přepálenou vzpomínku vzpomínajícího hobita a jak víme, vzpomínky maj někdy (dost často) tendenci realitu přikrášlovat. To je ale jen moje interpretace a naprosto chápu, že to tak nedokáže vidět každej. 

na příspěvěk reagoval MEGAJOHN

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

LOTR sa neprekoná ničím a nikdy. Hobita je najlepšie neporovnávať, potom sa to dá brať, pretože ako filmy sú vo väčšine aspektov stále špička. Akurát Bitka piatich armád sa zasekáva na nedoriešenom deji a častej pseudo-komediálnej akcii. Ale keď porovnáme Hobita s inými fantasy (okrem LOTR), tak stále vychádza ako to najlepšie. Ano, určite by sa tam malo zmeniť a upraviť mnoho vecí, ktoré si to priam pýtajú. No vzhľadom na ohromný časový tlak (pri takto masívnom filme) sa výsledku príliš nečudujem. Aj keď tá spomínaná prehnaná akcia by asi ostala tak či onak. Ďalšia vec je možno prílišné držanie sa knižných súčastí, ktoré sa v LOTR filmoch dokonalo odfiltrovali, tu sú ale vložené a nemajú žiadny význam, len naťahovali stopáž a riedili dej s už tak citeľne vágnejším príbehom.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mám to hodně podobně. LotR filmová trilogie je i pro mě skvělá a kdykoli se rád podívám na jakýkoli film, přičemž Rohanské vojsko u Minas Tirith mě taky vždycky dostane :) Oproti tomu je pro mě knižní trilogie, bohužel, jeden z nejhorších literárních zážitků ever a taky jsem to nedočetl, protože to zkrátka nešlo... A co se Hobita týče, tak tam je filmová trilogie ve srovnání s LotRem OBROVSKÉ zklamání a jen díky prohlášení, že to chtěl raději zpackat on než někdo jiný, to Jacksonovi jsem ochotný jakž takž odpustit, ale stejně to tu hořkou pachuť z Hobita nesejme... Jako že není to celý úplně špatný a najde se tam spousta hezkých nápadů a momentů, ale jako celek to i s tím mega rozpočtem nesahá LotR trilogii ani po kotníky!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

mitrax

Bílé drahokamy vyrobili ereborští trpaslíci pro elfskou královnu - ženu Thraduila. Ta však padla v Gundabadu. Když si pro ně Thraduil do Ereboru přišel, nechtěl mu je Thror dát. Díky tomu se přerušilo jejich spojenectví.

na příspěvěk reagoval mitrax

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

MEGAJOHN

moze byt akurat pri fantasy mi chyba poriadne zapojenie carodejov. Harry Potter zacinal ako Hobbit a ani ku koncu to nie je podla mojich predstav celkom - v Panovi prstenov sa Gandalf ohana mecom v HP carodeji zase prutikmi. Zatial asi najblizsie sa mojej predstave trafil Warcraft, bohuzal ten trpi inymi detskymi chorobami. Ak by boli tie kuzla dobre premyslene a spravne davkovane a hlavne sa zapojila fantazia, tak by tam mohli byt epicke suboje. Mozno raz niekto natoci aj take fantasy :)

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

Shakers

dokumenty som nikdy nepozeral (zatial) a knihy som precital uz pred nejakym casom, kazdopadne po absolvovani Hobbita v kinach a nasledne doma kinoverzii a v predlzenej verzii som nikdy nechapal pohnutky Thranduila viest vojnu pre nejake drahokamy a mal som ho az do zhliadnutia vystrihnutych scen za posuka, ktory si materialne veci ceni nad tie duchovne, co je pri elfoch nieco podivne. Chapem snahu zostrihat vysledny material z natacania tak aby divak nezaspal ale zrovna ta scena nebola ani dlha a ukazala Thranduila v uplne inom svetle. Mal som Thranduila za blbca a stacilo par sekundovy zaber a jeden komentar z youtube pod videom a ja som konecne pochopil. Ale ked pisete, ze sa strihalo tesne pred premierou, tak uz chapem. Toto Jacksonovi uniklo. On to vedel ale divakom tento pohlad do elfovej hlavy uz nedal. Vacsina tak Thranduila podla mna odsudzuje, zatial co ostatnych velkych elfov povazuje za vznesenych. 

na příspěvěk reagoval Ainy

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

MEGAJOHN

Ak si dobre spomínam tak v Spoločenstve prsteňa (knihe) bola pasáž kde Gandalf v Moriií po úteku z komnaty Mazarbul zostal sám pri jej zadných dverách zatiaľ čo zvyšok spoločenstva ho čakal na konci schodiska a zhora počuli len jeho tiché mrmlanie keď sa snažil použiť zaklínadlo na zamknutie dverí. (Vtedy sa prvý krát stretol s Balrogom, ktorý vošiel do komnaty.) Keď sa k nim "vrátil" (Balrog ho vycítil za dverami a chvíľu bojovali medzi sebou silou vôle čo dvere nevydržali a vybuchli čím zatarasili cestu) tak tuším hovoril že tých zaklínadiel je veľmi veľa a je treba sa dobre sústrediť na vybrané zaklínadlo) 

 

Rozhodne čarodejníci v Pánovi prsteňov nie sú rovnaký ako napríklad v Harry Potterovi. Zaklínadlá sú časovo aj psychicky náročnejšie. Aj Sauron musel dlho zhromažďovať mraky z Hory osudu aby ich mohol vyslať nad Minas Tirith a vytvoriť tak vhodnejšie podmienky pre svoju armádu. (Ohyzdi z Mordoru mali problémy s priamym slnečným svetlom. Síceneodpadávali ako Ohyzdi z Morie ale neznášali jeho svetlo.)

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Shakers

Ten krátky časový harmonogram si spomínam, hlavne keď strihali prvý diel na poslednú chvíľu. Akurát, neviem prečo by to malo brzdiť film, ale škret pribitý o sekeru už nie. 

na příspěvěk reagoval Shakers

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Echelon1 , mitrax

Jackson sa k tým scénam vyjadruje v dokumentoch. Viac menej čo si spomínam hovoril, že to brzdilo film, alebo že podobné scény v tomto vyznení tam už boli skôr alebo, že prídu neskôr a nechcel tam mat takýchto scén príliš veľa lebo, že to kazilo vyznenie filmu keby, že je vo filme viac takýchto scén.

Aj keď ďalšia vec je, že by tretí diel spravil druhy krát úplne inak kedže naňho nemal moc času a nieje s ním spokojný. Veď 2jka a 3jka sa dokončovala iba pár hodín pred premiérou.

na příspěvěk reagoval Echelon1, mitrax

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

mitrax

Těžko říct, co tvůrce vede k tomu tu danou scénu vystřihnout a tu danou tam nechat. PJ je známý hračička, ten by určitě klidně udělal film, kde je bitva na 100% stopáže a jenom se tam rubou hlava nehlava v co nejšílenějších kombech :D Já jsem taky vždycky tvrdil, že největší síla posledního dílu je ve scénách, které se odehrávají před a po bitvě, ikdyž i samotná bitva má dost dobrých scén, ale spíše z kategorie těch efektních. Stejně tak, proč se rozhodli třeba rozdělit část se Šmakem do dvou filmů, ačkoliv si myslím, že zrovna tohle by v rámci úprav určitě šlo nějak vměstnat do jednoho filmu (vynechat bitvu s Bolgem v Jezerním městě, zkrátit bitvu se Šmakem v hoře... A na úkor toho rozvinout závěr třetího filmu - Medděd, Roklinka)

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Tvorcovia LOTR vytvorili pre Stredozem určitý obraz, vizuálny štýl, kostýmu, objekty podľa kultúry, a pod. Hudbu ani nepohovorím. A to je obraz a podklad, ktorý je nezmazateľný. Samozrejme, že budeme očakávať ten štýl: konzistentnosť. Prekonať film? To by bolo drzé si čo i len niečo také namýšľať, LOTR ostane neprekonaným filmom. Mimochodom, keďže to točí Amazon, tak podľa mňa to "politicky korektné" bude.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Echelon1

Tak u seriálu bude dost možná dnešní obligátní problém a to je toxicita fans. Spousta lidí bude prostě nadávat jen proto, že chtějí nadávat, a budou vyčítat i úplné zbytečnosti, podobně, jako je tomu u Zaklínače, který třeba není (zatím) dokonalý, ale spousta fans by nejradši tvůrce oběsila. Mám trochu obavu, že u seriálu ze Středozemě to bude podobné. Já si třeba nedělám iluze, že by to dosahovalo kvalit filmů, už jen tím, že období, kterým se bude seriál zabývat, není v knihách popsáno tak detailně, jako děj ve filmech, a ze zkušeností (Hra o trůny) víme, jak může poklesnout kvalita, když se adaptace knih dostanou mimo rozsah podrobně popisovaný v knihách. Ale nemyslím si, že by to měl být brak ve stylu Shannary nebo něčeho podobného. Za mě hlavně, ať z toho za prvé nedělají rádoby cool akční rubačku ve stylu nového Artuše, a za druhé, ať z toho není propaganda multikulti, LGBTQ a všech dalších možných písmen, co se do té zkratky přidávají.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

mitrax

Vďaka. Už podľa tých záberov medzi kulisami je to dobrá scéna. presne toto je jedna z tých esencií, ktoré tretí diel Hobita potreboval. :-(

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

mitrax

O tej scéne som nepočul, nerozumiem, že takéto momenty neboli dané namiesto mnohých zbytočných a hlavne smiešnych "bojov" v predĺženej verzii. Podobná škoda, ako odstránenie tejto scény s BiIbom.

____

Stredozem má materiálu na natočenie bohato. Otázna je kvalita a tu je odpoveď jednoznačná. Už teraz sa bojím, čo vytrepe na svet Amazon s tým seriálom. 

na příspěvěk reagoval mitrax, fabecc1222, Shakers

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

19.06.2020

Ve věku 88 let zemřel britský herec Sir Ian Holm. Diváci jej znají asi nejlépe jako představitele Bilba Pytlíka z fantasy ságy Pán prstenů. Slavný herec se ovšem objevil i ve filmech jako Vetřelec,… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama