Reklama

Reklama

Okupace - Série 1

(série)
Norsko / Francie / Švédsko, 2015, 7 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Henrik Mestad, Eldar Skar, Ane Dahl Torp, Vegar Hoel, Ragnhild Gudbrandsen, Ingeborga Dapkunajtě, Kristin Braut-Solheim, Daniel Rusten Larsen (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (11)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezónu seriálu Okupace hodnotím jako vcelku povedenou záležitost. Pravda, tu a tam něco zaskřípalo, pokud by se děj odehrával v Japonsku, předpokládám, že by členové premiérovy ochranky provedli rituální seppuku, ale musím přiznat, že mě první řada bavila, určitě jsem se nenudil, a jak už je u mě zvykem okamžitě jsem si oblíbil cynickou velvyslankyni Sidorovou i s její kamennou tváří a občasným přezíravým úsměškem. ()

hony23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo Nesbø na chvíli opustil žánr krimi a naservíroval nám politické drama. Po prvních 2 dílech jsem křičel WOW! Pak tempo trochu zvolnilo, ale závěr opět neměl chybu. Navíc ačkoliv téma ruské okupace Norska je jen hypotetické, nám Čechům je od roku 1968 blízké a i dnešní politika Ruska ukazuje, že děj tohoto seriálu nemusí být až takové sci-fi. ()

Reklama

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Objevil jsem úplně náhodou a všech prvních 10 dílů dal snad naráz! Skvělé! Scénář, atmosféra, casting (až na Sidorovou), herecké výkony a hlavně ta nosná linka - (spoiler:) největší vlastenci balancující na hraně jsou právě ti, ostatními odsuzováni za zradu a vůdkyně vlastenců ženoucí zemi do otevřené války je vlastně hnána jen egem a osobním prospěchem - "životem" po životě... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě to byl šokující námět ( i když, co je dnes šokující)...Bylo to, ale tak, uvěřitelné až to vypadalo málem jako dokument...Je fuckt, že rusáci se serou všude, kde mají co získat ( stejně jako amíci) a na Špicberkách o tom ví své... Takže to ve finále,vlastně vůbec šokující nebylo?! ...Jojo, o peníze jde vždy až v první řadě...Za mě 95% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Děsný nesmysl. Už základní myšlenková premisa, že si Norsko může brát jako rukojmí celou Evropu a diktovat si, je tak mimo mísu, že cokoliv dalšího na tom postaveného nedává vůbec smysl. Poslední 3, 4 díly jsem už úplně přesával chápat důvody chování postav a nesmyslného děje a navíc jsem v podstatě od začátku očekával kdy že dojde k té oné v názvu zmiňované okupaci - a ono prd celou sezónu, přesto že o "okupaci" a "okupantech" všichni mluví a odpůrci dělají, jak kdyby měli ruské tanky v ulicích. A přitom jde jen o obsazení několika ropných plošin kdesi v Severním moři a o nějaké anexi se zatím nedá mluvit, ani o pokusech. Naprosto ztracená možnost na současnosti tématicky blízký seriál. Premiér je šašek, myšlenkový twist vedoucí rozvědky mimo mísu, u zbytku budete jen vrtět hlavou. Zklamání. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně v restauraci je vidět ruská a norská vlajka, přičemž ta ruská, je vyvěšena obráceně, než by měla být, což se považuje za urážku. (Cheeter)
  • Ruské vrtulníky, které v této epizodě útočí na norskou námořní těžební plošinu, jsou KA-52 Alligator (bitevní vrtulník se dvěma protiběžnými rotory) a Mil Mi-17 (výsadkový vrtulník). (Rudy_742)

Reklama

Reklama