Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco ruské jednotky drží se svolením Evropské unie v šachu norskou vládu, premiér Jesper Berg se zoufale snaží zachovat alespoň zdání nezávislosti. Před investigativním novinářem Thomasem Eriksenem odmítá používat výraz „okupace". Státní svátek 17. května však nemůže proběhnout běžným způsobem. Většina lidí si sice dopřeje tradiční oslavy, avšak v zákulisí to vře. Mladý příslušník královské gardy Stefan Christensen se během ceremoniálu neúspěšně pokusí o atentát na ruskou velvyslankyni Irinu Sidorovovou. Zabrání mu v tom pohotový člen premiérovy ochranky Hans Martin Djupvik. Ten je také pověřen jednáním s ruskou ambasádou poté, co Rusové pachatele zajmou. Podle atentátníka je do odboje proti ruským okupantům zapojena celá královská garda včetně nejvyššího velení... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Unie si je zcela vědoma, že tu nejsme jako agresoři." Rusové si svou agresi užívají, Norové se strategicky brání vyčkáváním, Evropa čeká na ropu a mě přitom nebaví vše kolem rodiny investigativního novináře Eriksena. Ten vlezlý plešoun je mi totiž totálně nesympatický a zatím mi dost kazí dojem z jinak zajímavého seriálu. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atentát na ruskou velvyslankyni mi přišel vcelku logický, když se vetře na oslavy, kde nemá co dělat. Postava Djupvika je pro bodyguarda škoda, tak povýší, zato investigativní novinář Thomas Eriksen třeba časem přijde k úrazu... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama