Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Norský premiér Jesper Berg, jenž ztratil podporu členů vlastní politické strany, najde před okupační armádou azyl na půdě amerického velvyslanectví. Jenže trpělivost jeho hostitelů má své meze. Berg nakonec nevydrží nátlak, který je na něj vyvíjen ze všech stran, a zhroutí se. Smrtelně nemocná šéfka tajných zpravodajských služeb Wenche Arnesenová se rozhodne pro dobrovolnou smrt. Zároveň ji nastrojí tak, aby zmátla a vystrašila ruské okupanty. Hans Martin Djupvik úspěšně vysvobodí ruskou velvyslankyni Irinu Sidorovovou z rukou únosců. Zabrání tak další eskalaci mezinárodního konfliktu. Jenže ten je zřejmě nevyhnutný. Krátce nato se totiž maskovaní ozbrojenci v nemocnici zmocní Jespera Berga... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vaši evropští spojenci dali zcela jasně najevo, že do tohoto konfliktu nechtějí být zataženi." To jsou ti evropští spojenci, co do Norska poslali ruskou armádu? Tak tomu rozumím, že se jich to netýká. A Američani mě opět nezklamali, když se "elegantně" zbavili norského premiéra. Mě to tedy bavilo, dokonce jsem přivítal i ten otevřený konec, ale jistým zklamáním pro mě je, že některé dějové linie vyzněly do ztracena a jiné se nevyřešily vůbec. Ovšem "zmizení" šéfky Arnesenové mě opravdu pobavilo, takže přeju všem, kteří po ní pátrají, hodně trpělivosti a lopatku rozpoznávající DNA. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá polovina prosince mě sice nezklamala, ale první půlka se mi líbila o něco víc. Už zase unesli premiéra...Odboj se evidentně odhodlal k jasné aktivitě a závěr už otevřenější být nemohl ani v případě, že by k němu přibalili otvírák. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi lepší konec udělat nemohli, ačkoliv to, že konec nebude ve prospěch ani jedné strany se dalo čekat. Bylo jen otázkou, jak moc to bude. A bylo to provedeno podle mě dobře. Možná víc jak to. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomu se říká otevřený konec. Djupvik stále lákán na ruskou stranu, ale on vlastenecky odolává, nakonec povýší. Premiér přijat/přiveden do odboje. Jsem zvědav na druhou řadu, to už bude válka a partyzánská, jinak to proti Rusku nepůjde. ()

Reklama

Reklama