Reklama

Reklama

Heavenly Sword

Trailer 2

Obsahy(1)

Heavenly Sword je dobrodružným fantasy točícím se kolem Nebeského meče, s nímž nelze podnikat nic menšího, než se stát bohem a ovládnout svět. Klan Naričina otce meč chrání a vládce druhého, král Bohan, jej chce ukrást. Narika se vydává s Nebeským mečem najít dosud nepoznaného bratra, který je podle legendy coby syn svého otce schopen mečem vládnout. (Geriel)

(více)

Recenze (13)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

V podstatě to není špatné, i když animace byla spíš na úrovní herních cinematics a to mi tak nějak k celovečernímu filmu příliš nesedí, nebo spíš bych čekal mnohem víc. Navíc byly místy patrné jisté nedostatky a nedodělky (mimika, gesta a občas i pohyb) a někdy to působilo lehce toporně. Přesto to má pro mě docela zajímavý příběh, který ale mohl být klidně i více a lépe propracován, ale i tak to mělo pro mě překvapivé momenty, třeba když se pan bratr konečně dostal k meči, prohlásil, že o tomhle momentu snil celý život a pak.... Hlavní hrdinka i její sestra vypadají velmi hezky ale bohužel už se tak dobře neposlouchají, zkrátka ano i to namluvení má své mouchy. Hudba byla docela povedená, ale k takovémuhle filmu by se hodila prakticky jakákoli hudba, kterou lze označit slovem "epic" takže s tímto aspektem to autoři moc těžké podle mého neměli. 4,5/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nuda. Neatraktívna animácia, samé kecy, nudné boje, nezaujímavé postavy, neviem o čom to bolo, príliš dlhá minutáž, zlý anglický dabing. Jediné čo sa mi páčilo bola hlavná hrdinka, ale to je tak všetko. Neukázala pre oživenie ani kozy alebo nebodaj niečo viac. Je to také japonské, všetci tam aj vyzerajú ako aziati, lenže oni to aziati nie sú. Nechápem teraz ako to dokázali natiahnuť na 87 minút. Nepáčilo sa mi ani, že som nevedel či to brať ako reálny svet alebo sci-fi. Raz to vyzeralo ako starý svet samurajov, potom sa tam začal zjavovať nejaký duch a hlavná hrdinka oživovala ľudí silou mysle, no proste ani ryba ani rak. Strata času, ale kedže sme v súčastnosti všetci doma v povinnej karanténe kvôli koronavírusu, tak tá strata času až tak nezamrzí. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Hru jsem sice nehrál, ale určitý příběhový potenciál tam byl. Bohužel film působí jako skládačka z in-game cut scén, které tvoří zkratkovitý děj bez jakékoliv přidané hodnoty pro diváka. Animace nevypadá zle, ale při pohybech postav nebo mimice jsou vidět určité nedokonalosti. Jako filmově laděnou upoutávku ke hře bych to bral, jako samostatný film to ale v této podobě moc nefunguje. Pokud bych mohl akční sekvence odehrát s gamepadem v ruce, asi bych byl s hodnocením shovívavější. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Populárnu PS3 hru Heavenly Sword som síce nehral, ale poznám ju. Ako hráča ma teda potešilo, že to niektorá z hier dotiahla po vzore série Final Fantasy (mám na mysli Advent Children vychádzajúci priamo z udalostí vo Final Fantasy VII, nie samostatne stojaci Spirit Within) do celovečerného počítačovo animovaného filmu. Bohužiaľ, to je tak jedno jediné, pre film samotný aj tak nepodstatné pozitívum. Ďalej som sa už nestíhal diviť, čo sa režisér snažil divákom v roku 2014 predhodiť pred oči. V prvom momente zarazí veľmi slabá animácia, ktorá by nemohla očariť ani v roku 2005 na PS-dvojke, nie to dnes, keď Pixar chrlí jeden vyšperkovaný animák za druhým. Samozrejme, takú kvalitnú animácie som od „video-animáku“ neočakával, ale Heavenly Sword nedosahuje ani len priemerných kvalít. Postavám chýba základná mimika, prostredia sú fádne a celé je to bez nápadu. Skazu následne dokoná chabý dabing, ktorý jednak nekorešponduje s výrazom tváre postáv, ale hlavne mu chýbajú akékoľvek emócie. Je tak jedno, či postavy kričia alebo prednášajú nejaký srdcervúci monológ. Dablérka jednoducho odčítava text ako zo šlabikára. Viaceré postavy navyše dabuje jeden a ten istý hlas! Odhliadnuc od silne podpriemerného vizuálu, ani tak tu nie je o čo stáť. Príbeh je nezaujímavý a celé to pôsobí skôr ako bez zmyslu pozlepované cut-scény z videohry ako plnohodnotný film. Čakal som aspoň nápadité bitky, no aj tu film sklame na plnej čiare. Nič vizuálne pútavé sa pri nich nedeje, jedna je ako druhá, sú nezáživné a úplne bez napätia. Toto skutočne nemôže potešiť ani len tých najsklanejších fanúšikov Heavenly Swordu. Absolútne zbytočný videoherný animák. Aj tých pár bodov v hodnotení len zato, že som „gamer“ a tak nejako automaticky beriem tieto videoherné animáky na milosť. CELKOVO: 1* (2/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten plakát se mi strašně líbil a já jsem si myslel, že to bude pořádná akční a sexy 3D řežba. To se bohužel nekonalo. Ona to řežba místy je, ale ani tak nic moc, ale hlavně ta vizuální stránka není nijak dokonalá. Kdyby to byla počítačová hra, tak před pěti lety, možná by mě to i bavilo, ale jako film je to slabé. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé a nudné. Byl zde přinejmenším jeden prvek, který měl skutečný dramatický potenciál - samotný Heavenly Sword, který vysává životní sílu z toho, kdo jej třímá. Využití této zbraně se ale omezuje především na stereotypní bojování - bitvy jsou jedna jako druhá, bez napětí, přičemž vyloženě působí jako několik in-game videí poslepovaných dohromady jen tak halabala. Celému "in-game cinematic" pocitu, který z toho mám, odpovídá i úroveň dialogů a dramatizace zápletky, která je zkratkovitá, předvídatelná a bez emocí. Abyste dostali film, musíte vyprodukovat víc než jen slepenec in-game videí. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Keďže som býval gamer, tak niečo ma zlákalo pozrieť si tento remake, dosť úspešnej hry. Pravdu povediac, po celú dobu som sa cítil ako v tých pasážach medzi hernými scénkami, no zaujalo ma prostredie, chuť postáv a fantázia... Je pravda, že celé to pôsobí čudným dojmom, aj sme sa zasmiali, aj sme sa divili, no ako výfič je to si myslím dobrá vec. PS: Na animák, hlavne ženské postavy sú riadne sexi :-) ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Nie úplne podarené dielko. Čo sa týka animácie, tak prostredie, textúry, detaily sú skvelé. Horšie je to z mimikou, fyzikou a pohybom postáv. No to by som ešte zvládol. Horšia je tu práca s hudbou, zvukom a atmosférou. Napríklad počas masívneho boja hudba buď nehrá vôbec, alebo sa k boju nehodí. Namiesto zúrivého rinčania zbraní počuť cinkot noža za opaskom. Takto človek vôbec neprecíti napätie, pozerá sa na krviprelievanie a cíti sa pohodlne, ako pri káve a koláčikoch (s jahodovým džemom). Silné sú tu črty z hry (ktorú nepoznám). Asi 3 alebo 4 fajnové boss fight ma bavili. Naopak nepríjemný bol často pocit, že bola nejaká scéna vystrihnutá, alebo prebehla príliš rýchlo. Trochu ma ešte sklamal koniec. No nie veľmi podarené. S jazvou na oku 3* - 46% ()

kramatos 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná škoda a zklamání. Jako první jsem viděl fanouškem sestříhaný film na youtube přímo ze hry (hru jsem nehrál). Těšil jsem se na stejný příběh v lepším kabátě a ještě poutávěji zpracován, omyl... To co jsem měl tu smůlu zhlédnout mě totálně zklamalo. Sice je příběh podobný, charaktery také, ale to je vpodstatě vše. Atmosféra, geniální charaktery a vyjímečně kvalitně odvyprávěný příběh jsou ty tam. Sestřihaný film ze hry doporučuji zhlédnout a ten hodnotím na 4*. ()

Jindra_S 

všechny recenze uživatele

Film mi připomenul stejnojmennou hru na PS3, kterou jsem hrál a která se mi líbila. A pokud si dobře vzpomínám, většina filmů jsou cut scény právě z téhle hry. Pro ty, kdo hru nehráli to ale musí být velmi nudný film. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Od samotného počátku jsem měl pocit, jako když se koukám na sestříhané cinematic z nějaké hry. Animace mi sice nepřišla špatná, ale občas se postavy pohybovali tak nějak nemotorně a trhaně (skoro jako glitche ve hrách), což mi lezlo dost na nervy. No nakonec jsem asi nebyl daleko od pravdy, protože je to prý na základě hry. A můj názor na sledování her z pozice diváka je dosti špatný, neboť jak říkám: "není nic horšího než sledovat, jak někdo hraje a nemoci do toho zasáhnout," a z tohoto filmu jsem měl bohužel podobný pocit. ()

Reklama

Reklama