Reklama

Reklama

Justin: Jak se stát rytířem

  • Španělsko Justin y la espada del valor (více)
Trailer 2

VOD (1)

Justin je středověký chlapec z dobré rodiny a v království, kde žije, panuje zákon a pořádek. Osvícená královna zde zavedla spolu se svým kancléřem, Justinovým otcem, nekonečné množství předpisů a hlavním náboženstvím je byrokracie. Na věci, které se dříve řešily mečem a soubojem, je tu po ruce vyhláška či nařízení a rytíři byli z království vykázáni. Otec naplánoval Justinovi výnosnou kariéru právníka, ale Justin má úplně jiný sen: stát se rytířem. Vždyť jeho děda byl jedním z nejslavnějších a nejudatnějších. Rozhodne se odejít z domova a vydává se za dobrodružstvím, na jehož konci vidí brnění, meč a věčnou slávu. Potkává odvážnou a prostořekou dívku Taliu, zmateného kouzelníka a především starého šermíře a dvojici mnichů, kteří začnou Justina ve starobylém klášteře opravdu cvičit na opravdického rytíře.
Představa Justina jako chrabrého rytíře začíná být jen o malou trochu pravděpodobnější, když se objeví opravdová výzva. Do království se vrací Sir Heraclio, kdysi vyhnaný rytíř, se svou armádou a s touhou se pomstít a nasadit si korunu. A protože rytíři byli ve jménu pořádku vyhnáni, pochlapit se musí alespoň učedník...Justin. S chytrou a statečnou dívkou Taliou, která se Justinovi tak nějak asi začíná líbit, a s kouzelníkem, který umí do pěti počítat, ale dál už ne, stojí Justin před svým prvním velkým úkolem. Zachránit království. Naštěstí je tu ještě krokodýl Gustav. Ačkoliv starý krokodýl má být moudrý a rozvážný, Gustav má stejně jako Justin svůj sen: Chce být drakem. A mít na své straně draka a jeho leteckou podporu se může hodit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $16,930,000▐ veru Španieli milo prekvapili, slušná animácia, príbeh zaujme, má to dokonca aj nejaké tie vydarené akčné sekvencie a dobrú zábavnosť /80%/ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný animák, který sice na evropské poměry útočí s celkem sympatickou animací, jinak ale vykrádá kde se dá. Z Na vlásku si tvůrci vypůjčili celkový styl a zcela totožného (!!!) koně, z Jak vycvičit draka zase toho létajícího aligátora či co to bylo...takhle bych prostě mohl pokračovat dlouho. Nápad žádný, příběh nudný, akce k uzívání a divák starší 12-ti let se zde vlastně ani nemá u čeho pobavit. A ani ty současné caparty téma rytířů bohužel asi moc neosloví. V tomhle případě je to vlastně asi i dobře. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Takto příjemně napsaný a zrealizovaný animák už jsem dlouho neviděl. Mělo to hlavu a patu, moc příjemné hlášky, neurážlivé a poctivé, takové, které dnešní děti a mládež neurazí a nepoškodí!! Vřele doporučuji Vašim dětem.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvých pár minút pozorne sledujete, aký štýl snímka volí. Na jednej strane má fajn narážky a alternatívne kráľovstvo s kráľovnou, no skutočnú moc majú právnici a zákony. Ľud nie je nadšený, ale nemá veľa možností. Animácia je fajn, ale (ako čítam) 3D neohúri. Nádej na dobrodružstvo stále čaká. Rysujú sa aj zaujímaví záporáci v podobe rytierov, ale to už sa na plátne objavujú aj prvky z iných filmov. Celkom zaujímavé a myslím aj originálne nápady so stredovekými odkazmi na dnešný svet a technológie ako notebook, mobil, navigácia. Nie je to ale zase nič prevratné ani objavné. Príbeh sa drží dobre osvedčenej klasickej šablóny. Čerpanie z konkurencie sa však miestami objaví, ale našťastie ho nie je príliš veľa a film sa snaží byť samostatný. Vizuál je vyslovene pekný a farebná paleta výborne vyznieva. Súboje sú fajn, občasné zastavenie kamery poteší, dialógy chcú byť aktuálne. Len tento film má málo vlastného zaujímavého. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl lepší animované filmy, tento nepatří mezi nejhorší, ale do mých TOP se určitě nedostane. Pár zajímavých nápadů najdeme, ale bohužel jich není tolik, humoru je také méně. Příběh je samozřejmě obyčejný, ale neurazí. Nemohu jinak než dát 6/10 = 64% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozne nudný animák. Dej je stereotypný a predvídateľný bez štipky nápadu. Humoru je tiež veľmi málo, aj keď pár vtipných scénok by sa tu našlo. Celé mi to pripadalo akési nedorobené a halabala narýchlo textovo zbúchané. Popravde, najviac som si užil grafiku, tá bola nádherná. Inak som celý film odzíval. Konečné poučenie pre deti bolo tiež slabšie. Za tri hviezdy, ale s odretými ušami. 50/100 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Levnější, leč zábavný animák, který bude bavit spíš starší diváky a odrostlejší děcka, protože přeci jen rytířská tématika mi nepřijde nijak zvlášť valná pro dnešní špunty.Ten náš odpad asi po půl hodině a já to fakt dokoukal dobrovolně, protože mě to prostě bavilo.Vtipů moc není, je to hrozivě vykradené (kuň z Na Vlásku fakt mazec), ale příběh mě prostě chytnul a i když to byl ´´hloupý´´ animák, dostal jsem po něm zase chuť na Skyrim.Tržby hovoří za vše, moc úspěšné to nebylo, animace taky neohromí, na druhou stránku v záplavě všech těch Pixaráckých bezduchých mrdek jako Auta 2, Letadla a Letadla 2 je tohle svěží, hravé a s příběhem co nepřinutí rodiče po půl hodině sežrat papírovou krabičku od popcornu.69%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jakmile se začnou do historie vkládat věci ze součastnosti jako jsou počítače nebo hamburgry stojí to pak všechno za hovno. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Krásně animované rytířské dobrodružství neamerické provenience. Zábavná satyra na byrokracii. Jediné, co musím vytknout je jméno hlavního hrdiny. Pokaždé, když jsem tady tu pohádku hledal, tak mi vyjelo plno odkazů na jiného Justina, který s rytíři nemá nic společného. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý soundtrack - to je základ úspěchu každého animáku. Další osvědčenou metodou, jak pobavit, jsou dobře zpracované postavy s různými (v ideálním případě vtipnými) charaktery. Kůň je sice kopírka z "Na Vlásku", ale formát funguje. Dále tu je šílený schizofrenický čaroděj s rozdvojenou osobností a nebo třeba gay pomocník/klaun hlavního záporáka. Příběh nijak nepřekvapí, klasický nalajnovaný tisíckrát přežvýkaný, vyprávějící o outsiderovi, který se stane hrdinou. Ale stále to funguje a je jedno jestli tím hrdinou je Auto (Cars), Letadlo (Planes), Šnek (Turbo) a nebo zrzavej synáček, kterej měl jít na práva, ale chce se stát rytířem. Na 4* to není, ale na slabší 3* ano. Pobavil jsem se, animáky mám rád a klobouček dolů před Španěly, že se pustili do díla konkurenceschopného americkým animákovským velkomagnátům. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hey, lads, proč tak špatné hodnocení? Ano, graficky to není Disney (Pixar už umřel), ale příběhem, nápady a humorem to nakopává ty Disneyácko/Pixarovské srágory z posledních let do řiti až na kost - vzpomeňme na Brave! ~~~ Příběhem se toulá hrstka magorů, kteří ale mají sic předvídavý, přesto pohádkový příběh, který nenudí, není trapný a jinde okoukanými vyčpělými klišé (které tu samozřejmě jsou) si tu s noblesou takříkajíc zapaluje doutníky. Celkem zajímavé a myslím i neotřelé nápady se středověkými odkazy na dnešní svět a technologie (notebook, mobil, navigace...) a narážky na filmy včetně jejich vlastních "ohraných písniček" (např. smyčka bezpečnostní kamery nahrazená obrazem :) z toho dělá překvapivě fungující a koukatelný animák, který mě bavil. Těch narážek na mnohé další filmy je požehnaně a nevěřím, že jsem si je jen vymyslel :) (chudák Bubo tady dostal větší roli než ve vlastním ubohém pokračování Titánů). ~~~ Uznání do Španělska. Disney si může ta svoje technologicky vypiplaná auta. letadla, rebelky a další havěť strčit... ~ 3,5* ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Dyť já ani nevím, co to je kočkovací průkaz. - Je mi líto, ale tvá kočka půjde do vazby." Místo rytířů zákonodárci aneb nádherná parodie na dnešní debilní politiku a zákony (v ČR je na tohle z posledních let nejlepší Bambitka) a vůbec dnešní konzumní společnost samozřejmě zaobalená do animáku pro děti, kde místo draků lítají krokodýlové, kde místo rytířství jdete na práva se svou holkou (bacha za prvé měl přítelkyni, žádné vidíš nevěstu těsně před svatbou, za druhé holky mohly jít studovat.. wau...), kde je normální jít do středověké hospody a objednat si kebab z tresčích jater, prasečí burger a hranolky, kde už existoval kamenný notebook, kde jeden z padouchů byl naprosto skvěle přiteplený se svým krokem a pohazování brky na čepce, kde se tančí moderní tanec (trochu mit o připomnělo tento taneček z Příběhu rytíře) a v neposlední řadě, kde všecky ženské měly neskutečně výrazné a kýčovité líčení... a hlavně... oční linky. Jinak ten kůň byl boží "Pusť ty osle. Vrať to ty jelito." 3-4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musí se tomu nechat, že to má docela pěknou grafickou stránku, ale příběhově je to průhledné od začátku do konce. Nic moc zde nepřekvapí. Film má dost postaviček, které mohou být zábavné, ale také dost těch, které jsou spíše otravné. A mě bohužel většina z nich otravovala. Na evropský animovaný film, docela dobré, průměrné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Animace budov a scenérií byla krásná a povedená, budovy vypadaly jako opravdové. Nevadilo mi, že animace je statická. S postavičkami je to už slabší, ale jsou vyobrazeny přesně dle jejich daného charakteru. Když je někdo hajzlík, tak tak vypadá. Takže se s tím malí divaci snadno identifikují. Jsou tu dobré nápady a vtipné momenty. Není to ale zase nic převratného ani objevného. Příběh se drží dobře osvědčené klasické šablony. Všechno dobře odsejpá, není tu hluché místo. Je to ale určeno především menším divákům, kteří se z toho možná i poučí. Španělé se rozhodně neztratí. Viděna bohužel dabovaná verze. Tady ten dabing nebyl až tak dobrý. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Scénář se snaží moc hrát na komediální stránku, ale to se vůbec nedaří, chybí tomu vtip, což u pohádek většinou hodně očekávám a i když příběh není zrovna nejhorší, tak tomu stále chybělo to pohádkové kouzlo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nejslinější stránkou tohoto animáku je bezesporu hvězdné herecké obsazení v dabingu.Jinak se jedná o spíš tuctový animák,který až na pár vyjímek (krokodýl/drak,...) nedokáže nabídnout nic co by tu už jindy nebylo zpracováno lépe.Jako celek neurazí,ale ani nenadchne...60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Další klasická pohádka minimálně jednou dvoudenně puštěná u nás v baráku... Takže to člověk tak nějako nakouká aniž by chtěl a snažil se. Občas na to zaujatě čumím, než si uvědomím, že to vlasně není puštěný kvůli fotříkovi... A možná i skrz ty moje chvilkový záseky na rytíře si to tu průměrnou známku a tři hvězdy zaslouží! 55% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Justin neurazí, ale také nanadchne, protože jde o podivně sterilní dílko, které výjma krokodýla Gustava nenabídne nic, co by jste už neviděli jinde. Ale problém není to, že je Justin neoriginální. Potíž je v tom, že nemá atmosféru, příběh netáhne a výjma Talie tam není postava, která vyčnívá. Přesto je snaha tvůrců sympatická a kdyby nic jiného, tak pro ten slušný vizuál si dvě hvězdy zaslouží. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný španielsky komedionálny 3D animák, ktorý sa môže oprieť hlavne kvalitnú animáciu a tradične zaujímavý príbeh. Spracovanie postáv (hl. hrdina, jeho družka, kúzelník, hl. záporák) má viacero trhlín a príbeh je priehrštím tradičných klišé, ktoré však čiastočne kompenzuje vtip, resp. pokusy o vtip. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

Reklama