Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láskyplný príbeh chlapca a jeho otca, ktorý bojuje v druhej svetovej vojne, rozpráva o hodnote rodiny a priateľstva a o rôznych filozofiách života a viery. Prostredníctvom bojových konfliktov vo vojne odhaľuje to, čo je skutočne dôležité aj v tých najťažších okamihoch života človeka. (Eoin)

Recenze (54)

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Pro někoho náboženská agitka a hrozná ptákovina, pro mne velmi krásný snímek o tom co znamená věřit. Opravdu věřit. Opravdu bojovat. Jsem věřící člověk, a už mě uráží ty neustálé narážky některých idiotu tady. Taky vám tu nikdo nenadava do prasivych neznabohu. Víra je svobodná. Rozhodl jsem se pro ni svobodně, žádná Církev mě k tomu nutit nemusela. Ano Církev potažmo křesťanství může za spoustu Válek a jiných věcí, ale Církev není Víra. Se spoustou věcí v Církvi nesouhlasím ale to mi nebere Víru. Právě díky Víře dokázali lidé úžasné věci, a přežít ty nejtěžší chvíle lidstva... To upadajici Víra může za vše co se teď momentálně v tom našem světě děje. Co si lidé mezi sebou opět dokáží provádět, jak hystericky dokážou nenávidět... Atd. Atd. Je z toho smutno... Chce se mi říct styďte se, mnozí to ale nepochopí a opět jen odpoví kritikou a nenávistí... Jak smutné... ()

vladivostok 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne nudné, tuctové až otravné. Čudujem sa ako je možné, že sme to dopozerali celé. Asi sme mali naliate dobré víno. ()

ssscream 

všechny recenze uživatele

Tomu prckovi jsem věřil absolutně všechno. Kdy se na něj podívat? Když budete potřebovat zlepšit náladu! Je to jeden z těch příjemných... ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Slabší sonda do duše chlapce a jeho prožívání těžkých situací. Finální scéna opět dojemná až hanba, to prostě umí. ()

mullerad 

všechny recenze uživatele

Skvelý film plný emócií, prekvapení. Krásne vykreslený vzťah otca a syna, úžasný zásah miestneho farára a starého japonského američana. Udalosti krásne napredujú, miestami je to popretkávané nečakanými ale účelovými zvratmi. Je to film plný nádeje z pohľadu malého chlapca, ktorého naivita ma dojala. Koniec je veľmi dojímavý, no jednu hviezdu strhávam za posledné minúty. Aj napriek tomu je to nádherný film, vrelo odporúčam. Za tento titul sa oplatí zaplatiť v kine. ()

slamic5 

všechny recenze uživatele

Nádherný rodinný film. Ten kluk mi přirostl k srdci. Troška filozofie ohledně životních cest a víry. Po dlouhé době u filmu ukápla i slzička. 4* ()

vojta... 

všechny recenze uživatele

K celkovému velice dobrému dojmu z filmu nejvíce přispěla hlavní postava filmu - dle mého velká dětská herecká hvězda - sám Little Boy. Jeho mimiky, grimasy a herecké dokonalosti je ve filmu více, než předvádí kompletní herecký emsemble v celé sérii nekonečných a nekonečně trapných seriálů typu Ulice. Prostředí, kostýmy a další postavy filmu přispívají k tomu, že je divák rychle vtažen do děje. Film bych rozhodně ke shlédnutí doporučil, nicméně rozhodnout se, jestli snímku dát čtyři, nebo pět hvězd, bylo těžší. Navzdory tomu, že bych film nemusel v dohledné době vidět znovu, jsem nakonec sáhl po plném hodnocení. Film jednoduše velmi vhodně prezentuje, že pokud si člověk něco doopravdy přeje, celý vesmír se spojí, aby jeho přání bylo vyplněno (Paulo Coelho). Což je prostě pravda, všeobjímající životní moudro a jeho brilantnímu ztvárnění by se tak mělo dostat nejvyššího uznání. ()

dragon'88 

všechny recenze uživatele

Tlaci to na city, to snad bolo jasne uz z traileru. Iba som mal obavy ci to naozaj bude fungovat, ale bolo to nad ocakavania dobre. Naivne detsky pohlad - nema to nic spolocne s krestanstvom. ()

Von Kempelen 

všechny recenze uživatele

Poetickej, místy možná až dětsky naivní film, ale právě to se mi na něm moc líbilo. V současný době jsme všichni konfrontovaný s online světem a zapomínáme na sílu vyprávěnejch příběhů, kdy zdaleka ne všechno se dalo rozumně zcela vysvětlit a ze kterejch lidi odedávna čerpali sílu čelit ztrátě, strachu, nespravedlnosti i jinejm strastem každodenního života. A právě takovej příběh je Little Boy. Moc nerozumím zdejším narážkám na křesťanství, tenhle fim měl do nějaký formy evangelizace hodně daleko. ()

Ajbell 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus príliš sentimentalný film. Príbeh určite pôsobil trochu "inak, než obvykle", keď kamera často bola vo výške ozaj malého chlapca-všetko bolo zrazu až moc veľké, prehnané. Čakal som aspoň predstavenie hlavného hrdinu v reálnom čase- rozprávača, starca, ale nestalo sa tak. Príbeh dosť jednoduchý, ale zas pekne natočený-bojisko, dobová bitka samurajov s Mongolmi, či mesto a krajina ako taká. ()

Reklama

Reklama