Reklama

Reklama

Čikjú kógeki meirei: Godzilla tai Gigan

  • Japonsko 地球攻撃命令 ゴジラ対ガイガン (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve dvanáctém dílu série o Godzille se opět setkáváme s mimozemskou rasou, která se snaží zničit život na Zemi. V nově vznikajícím zábavním parku si mimozemšťané v budově ve tvaru Godzilly zřídí základnu a ovládají odsud Gigana, kybernetické monstrum z vesmíru a King Ghidoraha. Skupinka mladých lidí však tyto plány odhalí a přivolá na pomoc Godzillu a Anguiruse - boj o osud Země může opět začít... (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Lima 

všechny recenze uživatele

13) GODZILLA vs GIGAN (1972)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Godzilla zde pokračuje v trendu, který nastolila polovina 60.let, tedy postavy coby altruistické, ochotné pomáhat lidstvu před nebezpečím (od HEISEI série se Godzilla naopak stává opět hrozbou). Tím nebezpečím jsou zde – ano, opět – zlí mimozemšťané. Po 25-ti shlédnutých filmech s Godzillou mi všechny ty mimozemské rasy již splývají v jednu zapomněníhodnou entitu, nicméně tito se aspoň odlišují tím, že pod slupkou lidské podoby skrývají tělo jakéhosi švába a z dalekého kosmu posílají proti Zemi Kinga Ghidoraha a nové monstrum – Gigana. Tím je bestie s velkým rudým okem, hákovitými pazoury a masivní pilou v břiše. Tenhle díl je všeobecně považován za jeden z nejméně vydařených vůbec, ale díky sympatických hlavním postavám (v čele s kreslířem komiksů a karatistkou), které podkopávají mimozemské plány na ovládnutí světa, se to dá celkem bez úhony přežít. Závěrečný souboj monster je tak edwůdovsky bizarní, že více než jindy si člověk uvědomí kouzlo zvané ´kinematografie´ :o) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle Godžira má svůj velký půvab -- padouši jsou zlí, hrdinové jsou kladní, zápletka je blboučká. Aby se dotáhlo penzum zhruba hodiny a půl, mlátí se kaidžůtači navzájem asi o dvacet minut déle, než by bylo potřeba. Titulní potvora Gaigan mi připomíná spoustou rysů Cylon Raidera, a je docela tvrdá -- Godžiru zraní dokonce do krve, což je, pokud se nemýlím, poprvé. Drobný spoiler toho, co se ukáže až asi po 30 minutách -- píši proto, že je zajímavé, kam úloha Godžiry a jeho kumpánů doplula. Mimozemští prevíti chtějí ovládnout Zemi, takže si přitáhnou mimozemská monstra. Okamžitě vystartují božskými vlastnostmi oplývající "naše" monstra a ten mimozemský šmejd pěkně vykopou, kam patří, tedy mimo Zemi. A na konci naši odkráčejí do vycházejícího slunce, doslova, za zpěvu písně velebící bojovného ducha Godžiry, který za nás přijde nasadit krk, když je těžko. Inu, za Zemi si dosaďme Japonsko a za ufony nejaponce, ale to napovídám trochu moc... Každopádně až na relativně slabou a nastavovanou bitku začínající na cca jedné hodině jsem se výborně bavil. Monstra prima, dokonce mě tentokrát Kingu Gidora neiritoval tak strašně, jako vždycky. Godžira zase perlil a kamenoval, proč ne. Armáda tentokrát překvapivě nevypadala jako banda lůzrů, dokonce používala těžké zbraně, s kterými už kdysi měla úspěchy, a nešla na monstra s pistolkami... Musím též na závěr s povděkem pochválit vyloženě sympatické herecké obsazení mezi klaďasy i záporňasy. Skoro 5. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No řeknu to na rovinu:Byla to tragédie, která-jen tak mimochodem-funguje jako konečný(a smutný) důkaz o tom, že Godzilla opravdu neexistuje. Kdyby totiž náhodou opravdu hybernovala někde hluboko pod mořským dnem, tak po uvedení tohodle filmu by se probrala, japonsko krutě ztrestala a Fukudu osobně análně znásilnila(3x) :D. Godzilla tu vypadá jako žabí muž, kterého pobodaly včely-potupně žvatlá se svým opilým kámošem v ostnatém obleku a bojuje s trojhlavým vypelichaným kuřetem, které má být prý KING Ghidorah. Aspoň, že ten Gigan je relativně zajímavý(ikdyž je taky dost zoufalý). Nejděsivější na celém projektu musela být rozpočtová cifra, protože film je nacpaný špatnými triky, kostýmy, dekoracemi a opakovanými záběry navíc často použitými z předchozích Gfilmů. Chápu, že to má být prostě sranda, která se nesmí brát vážně, ale z mého pohledu je to hrozná degradace nejen Hondova prvního Gveledíla ale i Gsérie jako takové. Naivitu, nadhled, svéráznost a šílenost Gfilmů mám rád ale tohle už je trochu jiná liga. Kdyby se to jmenovalo jinak(žába vs vetřelci apod..) neřeknu ani popel, ale na Godzillu a její svět mi takhle prosím nesahejte :D.... Edit: S řádným odstupem jsem si dal druhou projekci a zpětně musím uznat, že něteré prvky filmu relativně fungují, Fukuda se z toho snažil vytřískat co se dalo a má to kulervoucí endingsong, ale ty fighty jsou prostě slabé.. Demolice a střety s armádou jsou z 90% recyklace z předchozích filmů a epická mlátička dva na dva(která má papírově obrovský potenciál!!) je díky nedostatku materiálu sestříhána do monotónní a nudné šarvátky plné opakovaných záběrů a nenavazujících akcí... Má to své kouzlo a asi by se dalo říct, že to mám rád, ale jinak je to prostě jeden z nejslabších G-filmů. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Taký priemer. Mimozemské príbehy ma nudia, lebo sú všetky na jedno kopyto a títo ufóni sú navyše premenení na ľudí a zábery z ich domovskej planéty nie sú v podstate žiadne, takže dvojnásobná nuda. Chvalabohu druhá polovica je nonstop deštrukčná akcia, kde sa nešetrí na nákladoch. Teda šetrí - všetko vyzerá hrozne amatérsky - no tých scén je o to viac. Navyše Gigan je fajn monštrum a konečne tečie aj krv. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

地球攻撃命令 ゴジラ対ガイガン Průměrný kaiju film, kde se představí nové monstrum z vesmíru, Gigan, který má na břiše pilu a je to celkem sráč. To Král Ghiborah je jiná káva. Na toho nemá ani Japonec lezoucí po čtyřech, v gumovém kostýmu kaiju Anguiruse. Ve filmu jsem si všiml, že zrecyklovali pár záběrů ze starších filmů a tím si u mě zaslouží despekt. Podkopávají tím sami sebe. Vyzdvihl bych scénu Anguiruse lezoucího z vody na kterého zaútočila armáda. Perfektní. Připomnělo to začátky Godzilla série. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Posledný film z 20. storočia, kde sa objavuje King Ghidorah. (MerlinPolcic)
  • Jedná sa o 12. snímok s Godzillou, 3. s Anguirusom, 4. s King Ghidorahom a 1. s Giganom. Objavujú sa aj Kumonga, Gorosaurus, Rodan, Minilla, Manda, Mothra (larva) a Kamacuras, ktorí však boli zobrazený pomocou stock záberov pri pohľade na Monster Island. (MerlinPolcic)
  • Jedná se o 12. film ze série „Shówa“, čtvrtý film, kde vystupuje King Ghidorah, třetí s Anguirusem a první, kde se objevuje monstrum Gigan. (Terva)

Reklama

Reklama