Reklama

Reklama

Čikjú kógeki meirei: Godzilla tai Gigan

  • Japonsko 地球攻撃命令 ゴジラ対ガイガン (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve dvanáctém dílu série o Godzille se opět setkáváme s mimozemskou rasou, která se snaží zničit život na Zemi. V nově vznikajícím zábavním parku si mimozemšťané v budově ve tvaru Godzilly zřídí základnu a ovládají odsud Gigana, kybernetické monstrum z vesmíru a King Ghidoraha. Skupinka mladých lidí však tyto plány odhalí a přivolá na pomoc Godzillu a Anguiruse - boj o osud Země může opět začít... (Ertai)

(více)

Recenze (23)

Lima 

všechny recenze uživatele

13) GODZILLA vs GIGAN (1972)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Godzilla zde pokračuje v trendu, který nastolila polovina 60.let, tedy postavy coby altruistické, ochotné pomáhat lidstvu před nebezpečím (od HEISEI série se Godzilla naopak stává opět hrozbou). Tím nebezpečím jsou zde – ano, opět – zlí mimozemšťané. Po 25-ti shlédnutých filmech s Godzillou mi všechny ty mimozemské rasy již splývají v jednu zapomněníhodnou entitu, nicméně tito se aspoň odlišují tím, že pod slupkou lidské podoby skrývají tělo jakéhosi švába a z dalekého kosmu posílají proti Zemi Kinga Ghidoraha a nové monstrum – Gigana. Tím je bestie s velkým rudým okem, hákovitými pazoury a masivní pilou v břiše. Tenhle díl je všeobecně považován za jeden z nejméně vydařených vůbec, ale díky sympatických hlavním postavám (v čele s kreslířem komiksů a karatistkou), které podkopávají mimozemské plány na ovládnutí světa, se to dá celkem bez úhony přežít. Závěrečný souboj monster je tak edwůdovsky bizarní, že více než jindy si člověk uvědomí kouzlo zvané ´kinematografie´ :o) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Godzilla by prostě s nikým neměl vést dialogy, to se k němu vyloženě nehodí. Jak se s ním film od filmu víc a víc pracuje jako s lidsky uvažující postavou, vždy zabíjí část toho, ci mi na něm líbilo nejvíc. Jinak ale povedenější díl. především díky novému přístupu k zobrazování destrukce - záběry jsou víc z podhledu, dokonce zevnitř ničených budov, což dělá z anonymního bortícího se lega něco, co se nás spíš dotkne. Navíc se podařilo propojit monstra s lidskou linií lépe než v jiných dílech. Myslím že oboje sérii dost chybělo. 3 a 1/2 ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle Godžira má svůj velký půvab -- padouši jsou zlí, hrdinové jsou kladní, zápletka je blboučká. Aby se dotáhlo penzum zhruba hodiny a půl, mlátí se kaidžůtači navzájem asi o dvacet minut déle, než by bylo potřeba. Titulní potvora Gaigan mi připomíná spoustou rysů Cylon Raidera, a je docela tvrdá -- Godžiru zraní dokonce do krve, což je, pokud se nemýlím, poprvé. Drobný spoiler toho, co se ukáže až asi po 30 minutách -- píši proto, že je zajímavé, kam úloha Godžiry a jeho kumpánů doplula. Mimozemští prevíti chtějí ovládnout Zemi, takže si přitáhnou mimozemská monstra. Okamžitě vystartují božskými vlastnostmi oplývající "naše" monstra a ten mimozemský šmejd pěkně vykopou, kam patří, tedy mimo Zemi. A na konci naši odkráčejí do vycházejícího slunce, doslova, za zpěvu písně velebící bojovného ducha Godžiry, který za nás přijde nasadit krk, když je těžko. Inu, za Zemi si dosaďme Japonsko a za ufony nejaponce, ale to napovídám trochu moc... Každopádně až na relativně slabou a nastavovanou bitku začínající na cca jedné hodině jsem se výborně bavil. Monstra prima, dokonce mě tentokrát Kingu Gidora neiritoval tak strašně, jako vždycky. Godžira zase perlil a kamenoval, proč ne. Armáda tentokrát překvapivě nevypadala jako banda lůzrů, dokonce používala těžké zbraně, s kterými už kdysi měla úspěchy, a nešla na monstra s pistolkami... Musím též na závěr s povděkem pochválit vyloženě sympatické herecké obsazení mezi klaďasy i záporňasy. Skoro 5. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Taký priemer. Mimozemské príbehy ma nudia, lebo sú všetky na jedno kopyto a títo ufóni sú navyše premenení na ľudí a zábery z ich domovskej planéty nie sú v podstate žiadne, takže dvojnásobná nuda. Chvalabohu druhá polovica je nonstop deštrukčná akcia, kde sa nešetrí na nákladoch. Teda šetrí - všetko vyzerá hrozne amatérsky - no tých scén je o to viac. Navyše Gigan je fajn monštrum a konečne tečie aj krv. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl se producentům zdál moc temný a tak svoje místo v tomto filmu dostal opět Jun Fukuda. Celkově se jedná o špatný díl této série. Jelikož zjevně Fukuda neměl nápady,použil jako padouchy do filmu opět mimozemšťany. Narozdíl od předchozích dvou ras,které byli velmi charismatické a oblíbil jsem si je,jsou tihle velmi debilní a tupí(sami se na konci zničej). V tomto filmu učinkuje Godzilla a Angilas,kteří celkem vyhovují. Co se záporáků týče:Gaigan(Gigan) je celkem snesitelný,King Gidora je sice jako vždycky skvělí,ale je zde snad jen do počtu,protože není sebemenší důvod,aby zde(ještě ke všemu,když ho v Destroy all monsters zabili)byl.Copak jeho znovuzrození ještě jde,ale co mě nejvíc naštvalo,že na konci nezemře. V dalším díle totiž už King Gidora nevystupuje, a proto,kdyby ho režisér neobsazoval, byla by jeho smrt v Destroy all monsters konečná(však to taky tak vypadalo),ale takhle je to vlastně nedořešené. Tak tohle byli ještě docela klady,teď shrnu to nejhorší. Jun Fukuda neustále opakuje záběry z původních filmů. Někdy to nejsou jen záběry,ale dokonce celé scény(Angilas zakousnutý do Kinga Gidora,Gaira plazící se mezi stromy,omráčená Godzilla z útoku z neznáma,King Gidora ničící Mobiloil atd.)!!! Ještě ke všemu je to tak neuěřitelně okaté,že vám z toho bude zle. Bitva se odehrává v noci,náhle střih na scénu z útoku z neznáma,když Godzilla tahá Kinga Gidora za ocas a máme náhle den. Jak je vidět,den,noc,tvar krajiny,nebo plazící se Mosuru(Mothru) režisér neřeší. Tohle je ten největší problém celého filmu,který ho sráží do vysokého podprůměru,ale je to stále lepší než následující peklo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jsem se opět setkal s Godzillou. Poslední film s ní jsem viděl více než před rokem a proto jsem se dost těšil. teda já jsem ani nijak nepřemýšlel že Godzilu zrovna zkouknu, ale koukal jsem na jeden díl AVGN kde zrovna hrál na Nintendu Godzillu tak jsem dostal na ní chuť. Myslím že jsem si vybral poměrně slušně. Jistě jsou tu daleko lepší filmy ale tohle jako takovej průměr ujde a bavil jsem se dost. Godzilla opět hodná sviňka která musí pomoc lidem. Příběh je opět infantilní ale Godzilla je roztomilá a každá její scéna potěší. A ostatní monstra jsou sympatická a hlavně King Ghidorah je parádní. Co říci jinak? Poměrně slušnej díl kterej má ale taky dost hluchých míst a o postavách herců raději ani nemluvím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Do dvanáctého dílu se na úkor zostuzeného Banna vrátil do režisérského křesla opět Fukuda a mě začaly brát mrákoty. Gojira tai Hedora (1971) konečně přinesl výrazné zlepšení v klesající kvalitě této série, ale mrazivé pojetí se nelíbilo hlavnímu producentovi společnosti Toho (Tomoyuki Tanaka), který vehementně orodoval za navrácení její (tak nudné) tváře. Díky tomu se dočkáme opět Fukudovy speciality v podobě opakovaných scén z předešlých dílů, zbytečně natahovaných soubojů, které vás pomalu začnou uspávat a zmrtvýchvstání King Ghidoraha. Jak já tohle na Japoncích „miluju“. Jediné větší pozitivum vidím v novém monstru, které bylo alespoň částečným oživením jinak nepříliš zajímavého děje. Je velká škoda, že pro Haruo Nakajimu šlo o poslední představení v kostýmu Gojiry. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nebudem zlý ani ku tomuto kaiju spektáklu a hodím mu rovno maximálne hodnotenie. Toľko ´´pokleslej´´ zábavy sa v dnešnej dobe vidí už málokedy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No řeknu to na rovinu:Byla to tragédie, která-jen tak mimochodem-funguje jako konečný(a smutný) důkaz o tom, že Godzilla opravdu neexistuje. Kdyby totiž náhodou opravdu hybernovala někde hluboko pod mořským dnem, tak po uvedení tohodle filmu by se probrala, japonsko krutě ztrestala a Fukudu osobně análně znásilnila(3x) :D. Godzilla tu vypadá jako žabí muž, kterého pobodaly včely-potupně žvatlá se svým opilým kámošem v ostnatém obleku a bojuje s trojhlavým vypelichaným kuřetem, které má být prý KING Ghidorah. Aspoň, že ten Gigan je relativně zajímavý(ikdyž je taky dost zoufalý). Nejděsivější na celém projektu musela být rozpočtová cifra, protože film je nacpaný špatnými triky, kostýmy, dekoracemi a opakovanými záběry navíc často použitými z předchozích Gfilmů. Chápu, že to má být prostě sranda, která se nesmí brát vážně, ale z mého pohledu je to hrozná degradace nejen Hondova prvního Gveledíla ale i Gsérie jako takové. Naivitu, nadhled, svéráznost a šílenost Gfilmů mám rád ale tohle už je trochu jiná liga. Kdyby se to jmenovalo jinak(žába vs vetřelci apod..) neřeknu ani popel, ale na Godzillu a její svět mi takhle prosím nesahejte :D.... Edit: S řádným odstupem jsem si dal druhou projekci a zpětně musím uznat, že něteré prvky filmu relativně fungují, Fukuda se z toho snažil vytřískat co se dalo a má to kulervoucí endingsong, ale ty fighty jsou prostě slabé.. Demolice a střety s armádou jsou z 90% recyklace z předchozích filmů a epická mlátička dva na dva(která má papírově obrovský potenciál!!) je díky nedostatku materiálu sestříhána do monotónní a nudné šarvátky plné opakovaných záběrů a nenavazujících akcí... Má to své kouzlo a asi by se dalo říct, že to mám rád, ale jinak je to prostě jeden z nejslabších G-filmů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jun Fukuda skvěle převzal žezlo krále kaiju filmů a natočil snímek, který je jednoznačně nejlepším filmem, kde se Gojira objevuje ve společnosti dalších monster. Nesmírně akční snímek, který si místy hraje s naprosto krásnými miniaturami, které mě také dostaly. Souboje jsou dlouhé, povedené trikově, nejsou špatné a nevadí ani to, že většina monster jsou prostě jen převlečení lidé. Tady je celkově vidět, že snaha prostě nechyběla. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

地球攻撃命令 ゴジラ対ガイガン Průměrný kaiju film, kde se představí nové monstrum z vesmíru, Gigan, který má na břiše pilu a je to celkem sráč. To Král Ghiborah je jiná káva. Na toho nemá ani Japonec lezoucí po čtyřech, v gumovém kostýmu kaiju Anguiruse. Ve filmu jsem si všiml, že zrecyklovali pár záběrů ze starších filmů a tím si u mě zaslouží despekt. Podkopávají tím sami sebe. Vyzdvihl bych scénu Anguiruse lezoucího z vody na kterého zaútočila armáda. Perfektní. Připomnělo to začátky Godzilla série. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Pro Fukudu typický důraz na příběhovou stránku je sice přítomný i zde, ale jádro filmu (pro Fukudu prvně) tvoří monster akce. A akce je to ke všemu pořádně vypečená. Celý film je překvapivě temný a velmi krvavý. Efekty i přes občasný chaos mají díky velkému použití výbuchů a ohně ještě větší šťávu než obvykle. Prolínání miniatur s normálními záběry je sice (nepřekvapivě) okaté, ale nadmíru sympatické. Ponurá Sci-Fi mysteriózní atmosféra je fajn a Gigan je cool. Definitivně jeden z dosud nejlepších Godzillích příspěvků. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Vesmírne šváby v telách mŕtvych ľudí chcú ovládnuť zem v mene absolútneho mieru. Pre tento účel vybudujú zábavný park zo sochou Godzilly a snažia sa pozemské obludy ovládnuť pomocou magnetofónových pások. Keď sa im to nepodarí, urobia to čo by urobil každý iný emzácky bastard v japonsku - vyšlú na zem svojich vlastných čumburákov. King Ghidorah je známa firna a tentokrát má posilu vo forme technozmrda Gigana s hákmi miesto rúk a cirkulárkou v bruchu. Prvá polovica filmu je venovaná rozvíjaniu zápletky a odhalovaniu vesmírneho komplotu, v tej druhej sa potom stretnú štyri monštrá a rubú sa až do úplného zmagorenia. Mlátiace sa potvory ( dokonca tu strieka aj krv! ), hromady výbuchov a ohňa, to všetko je fajn, len to kazí neustála recyklácia záberov z predchádzajúcich snímkov ( napr. scéna keď sa Anguirus zahryzne Ghidorahovy do chvosta a ten s ním vyletí a zhodí ho dole ). Že sa pritom medzi zábermi strieda deň s nocou a mení sa terén bojiska sú maličkosti ktoré pána režiséra nemôžu vyviesť z miery. Keď máte k dispozícií štyroch chlapíkov v príšeráckych kostýmoch ktorých jedinou úlohou je tĺcť sa, načo je preboha nutné dolepovať ešte také isté zábery z iných filmov? Rozhodne neverím že to malo iný dôvod než prostú lenivosť. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Co se zábavnosti týče, pro mě jedna z nejoblíbenějších Showa Godzill. Oproti posledním cca pěti dílům tady hlavní hrdinové nejsou na zabití a monstrům se nemotají do záběrů, takže závěrečný tag team mezi čtyřmi monstry, plný wrestlerských šíleností, si můžete nerušeně vychutnat. Nebýt tolika nestydatě zrecyklovaných záběrů z minulých filmů, dám za 4*. ()

gazogazo odpad!

všechny recenze uživatele

viděno s "Americkým" dabingem... Ne nechci jít proti proudu za každou cenu, a je mi jedno jaké kulturní postavení tyhle hračky a mini makety měst mají.. ten film je děs. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Asi nemá cenu tu stále dokola vzpomínat jak ikonická byl(a) první Godzilla. Všechno potom jsou jen příšerně natočené filmy plné všeljakých moster a mimozemšťanů. Začíná se mi to pěkně splývat do jednoho guláše.. nezbývá než čekat, že alespoň technická stránka postupem let půjde trochu nahoru. 1* za skutečnost, že tu není to příšerně hnusný minimládě. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že som si už zvykol na herecké výkony v kaiju filmoch...ale tu je to na novej (pochopiteľne) horšej úrovni. A to som ešte poriadne nezhodnotil príbeh, ktorý je plný WTF momentov (obyčajné dievča prebije dvoch namakaných ozbrojených ochrankárov ako nič DVAKRÁT, OK pozabudol som, že dievča je karatistka ale aj tak....) a nelogického správania sa, jednoducho ešte horší ako "hranie" hercov. Ďalšia perlička (z mnohých) sa nájde pri rozhovore medzi monštrami, kde navzájom medzi sebou pri dorozumievaní zvieratá využívajú zvuk pretáčania kazety - vybuchol som smiechom. Bláznivý dej, ešte horšie prevedenie, ale body plus aspoň za novú über Godzillu na scéne, na ktorej sa konečne dizajnéri poriadne vybúrili. Bohužiaľ, bojové scény su stále zárukou kvalitnej zábavy (wrestlingové chvaty nikdy neomrzia), pričom sa mi zdalo, že niektoré scény sú recyklované zo starších filmov, napríklad pád Godzilly cez most v 67. minúte. Neviem, aký matroš brali tvorcovia pri tvorbe tohto filmu, ale chcem ho tiež. :D (nápad s meterologickým balónom, tip-top). Jedna hviezdička za Gigana a za šokujúcu "first blood" scénu. PS: King Ghidorah náhodou nezomrel v jednom staršom filme? PS2: Godzilla začína byť až nudne neporaziteľná... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Opäť Godzilla s nejakým messagom. Dokonca sa mi to páčilo o niečo viac ako predošlý diel s Hedorahom. Bol tu taktiež odkaz na jadrové bomby a devastovanie prírody. Čo ale považujem naozaj za fail, je keď Godzilla kecá s Angilasom. To už tvorcovia trochu degradujú hlavnú pointu stvorenia Godzilly ako takej. A tie bitky sú jednoducho na popukanie. 65 % ()

Reklama

Reklama