Reklama

Reklama

Satellite Boy

(festivalový název)
  • Austrálie Satellite Boy
všechny plakáty

Obsahy(1)

Desetiletý australský domorodec Pete žije po té, co jej opustila matka, se svým starým dědečkem Jagamarrou v opuštěném přírodním kině ve městě Wyndham. Když dědečkovu domu hrozí demolice, Pete se vydává se svým nejlepším přítelem Kalmainem do města, aby uchránili to poslední, co jim zbylo - jejich svět v nedotčené přírodě. Chlapci společně cestují přes Kimberley, impozantní oblast západní Austrálie, a když se ztratí v buši, vznikne mezi nimi ryzí přátelství. Hlad a žízeň přivedou Peta k docenění některých tradičních dovedností, které ho naučil jeho děda a které jsou nutné k přežití v buši. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (2)

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v premiéře ve zlínském kině na MDFF roku 2013 a velice mě tehdy zaujal a tak jsem byl rád, že ho po čtyrech letech můžu zase vidět. Zaujalo mne tehdy to poselství přírody a předků, které Pete postupně dostal do krve. Také se mi líbilo přátelství, které bylo ve filmu tak výmluvně představeno, přátelství čisté jako ta nedotčená příroda, za kterou stojí vždy za to bojovat, což bylo pro mne tím nejhezčím z celého filmu. Proto rád ohodnocuji tento film plným počtem bodů. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Parádní roudmůví 2 desetiletých aboroiginských kluků napříč australským kontinentem .  A jak píše kolega GAVIN17 úžasné momenty vznikaly díky tomu , že si Pete rozpomínal na  záležitosti přežití , které ho naučil děda Jubi. Třeba to s tím alobalem byl mazec. Jinak ale jak vidno tam snad stále pro ně platí : If you walk country , country will look after you. ()

Reklama

Reklama