Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Xinn

Xinn (hodnocení, recenze)

PKD

Je to možný, každý máme sice jinej vkus, ale ty druhý dvě knihy mi přišly o poznání slabší, i když rozhodně nebyly špatný :-) Třeba ta třetí - Peklo - přímo předchází událostem, které byly ve filmu A2 (na LV-426), akorát že se tam něco pořádnýho začne dít až na posledních (asi) 60 stránkách, do tý doby tam o vetřelce ani nezavadíš :-)

na příspěvěk reagoval beba789, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Xinn

Známý je těžký Alienovec a líbila se mu jen jedna z těch knih.Nevzpomenu si,která.Je možný,že to je ta samá,co zde uvádíš ty:-)

na příspěvěk reagoval Xinn

Xinn

Xinn (hodnocení, recenze)

Pokud je řeč o knihách, tak nedávno jsem si přečetl knihy Vetřelec - Probuzení, Vetřelec - Odplata a Vetřelec - Peklo, a nebylo to vůbec špatný čtení, obzvlášť Probuzení se mi hodně líbilo.

na příspěvěk reagoval PKD

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Duncan66

Jo já úplně zapomněl sorry, :)  délka existence lidských stvořitelů musela být mnohem větší, pokud ten náš vývoj trvá těch pár milionů. A ta samá planeta ne. Mohla to být jen kolonie, něco jako jeden z přístavů. Alien nabízí mnoho záhad k rozluštění, to mě baví, ne jednoznačnost.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

beba789

Aha.To jsem čekal.Pokud by to bylo ve stylu přepisu SW I,jdu do toho.Tam byla spousta scén a vysvětlení,co mě zaujalo.Mě totiž na Covenantovi zaujalo to,že téměř již nepotřebuji žádné vysvětlení.Na rozdíl od,mírně řečeno,Promethea:-)

na příspěvěk reagoval bobstock

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

....se přiznám,že začínám uvažovat o koupi té knihy s velkým K(haha).Ale esli tam nejni spousta scén,neviděných ve filmu,tak na to dlabu.Jsou tam?

na příspěvěk reagoval beba789

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

bobstock

A k tomu zivotu, podle materialu Promethea z vody vyleze "jester", takze ten naskok jsou pravdepodobne desitky milionu let. Ikdyby rovnou nastartovali vyvoj cloveka, tak ten trva minimalne 3 miliony let.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

bobstock

ten svet kde skoncil David mohla byt klidne porad ta sama planeta, na kterou meli puvodne letet a nemuseli bychom sledovat ty nudne a neskutecne trapne sceny "opravovani" lodi v podobne utahovani retezu, zmenu cile na zaklade toho, ze se posadce nechtelo znovu do kryospanku atp. A jinak by film byl uplne o tom samem ;-)

na příspěvěk reagoval bobstock

Share

Share (hodnocení, recenze)

Čína pomáha s 29mil. Tak snad se podaří natočit třetí film který by tuto trilogii uzavřel a vše dovysvětlil

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Duncan66

Nemusejí mít miliony let náskok, třeba stačí jen pár tisíc let. S Oramem by se posádka samozřejmě časem smířila, kdyby mu vyšel ten kauf z planetou, tak by se stal dokonce slavným kapitánem. Jenže o čem by pak ten film byl?

na příspěvěk reagoval Duncan66, Duncan66

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Helo

Přesně tak, může to být jen jejich kolonie, ale domov jako takový může být úplně někde jinde. Nebo jejich původní planeta už neexistuje.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Duncan66

Já věřím teorii, že to nebyl jejich domovskej svět, ale jen nějaká zapomenutá kolonie nebo další pokusná planeta.

na příspěvěk reagoval bobstock

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

bobstock

no ja bych prave cekal preci jenom vic, kdyz maji naskok v evoluci desitky az stovky milionu let. Jak jsou vyliceni ve filmu vypadaji az moc jako my a tim myslim chovani, emoce atd. Prilet Davida na jejich planetu bez jakekoli bezpcnostniho opatreni jsem ochoten akceptovat pouze v pripade, ze si za svoji historii odbyli neco jako u nas treti svetovou valku a jedna vratili si technologicky hodne zpatky. 

Jinak ja vim, ze Wayland je neopovrhoval, ale vyplyva to z textu autora clanku, na ktery jsem timto reagoval.

 

A k Oramovi. Tezko by se stalo, aby nekdo, koho nerespektuje posadka delal zastupce velitele. A kdyz hrube nezvladl svoji praci, tak je kokot, to je proste fakt. 

na příspěvěk reagoval Helo, bobstock

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

bobstock

Jo tak zrovna u kapitána mi to chování hned bylo jasný. Jo, choval se jak kokot, ale film dost dobře v několika scénách naznačil, proč se tak choval. Osobně v tomhle případě moc nechápu rejpaly.

na příspěvěk reagoval bobstock

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Duncan66

Stačí mi, že lidstvo vzešlo z nich. To je trošku náskok, nemyslíš? Jen si říkám, že lidé nejsou jejich slabší verzí. Jsou jejich trochu jinou verzí jích samotných, podle planety, kterou si označkovali, jako to dělá pes s čůránkama. Proto ta nápadná podobnost v Covenantovi. Obětovaný alfasamec v Prometheovi je jen dokonale vyšlechtěný kus jejich civilizace. Jako, kdyby jsi vedle sebe postavil pupkatého násosku z místního baru  a člena speciálů od  Seals. Mimozemštan by se taky zarazil nad tou rozdílností vzhledu :)   A Weyland inženýry neopovrhoval, obdivoval, chtěl se s nimi vyrovnat. Opovrhoval možná jen tu chvíli, kdy mu Davidova hlava říká ´´have a nice journey Mr. Weyland´´  :)

na příspěvěk reagoval Duncan66

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

kl1styr

Tam se knižní a filmová verze rozcházejí, jeden měl utéct z trávy (ten mladší) a zaútočit až při evakuaci z planety, kde už byl i dospělý alien, s kterým se dal do křížku. Ten druhý neomorph byl zabit Oramem v katedrále, když ho našel jak si hoduje na Rosenthalové. (viz film) Knížka je naprosto skvělá, doplňuje mnoho informací hlavně o psych. stavu postav. Např. Billy Crudup zahrál nerespektovaného a lehkomyslného kapitána velice dobře. Akorát v knížce vám to lépe popíšou. Mě stačilo jedno zkouknutí filmu, abych jeho situaci pochopil a ztrávil ho jako člověka, co svoji situaci těžko nezvládl. Mnoho diváku to jednoduše přeslo a napsalo, že je to kokot no. :) Co si o tom myslet. Nevim, kdyby se přiblížili románovej verzi byl bych samozřejmě rád. Film by nabral min. 35 minut navíc a lépe by popsal postavy, který byly inteligentní přesto určený na odpis. Viz. románová verze, kdy David řekně Oramovi při inseminaci facehugerem. ´´Jste zproštěn služby, kapitáne. :)

na příspěvěk reagoval Helo, kl1styr, Share

kl1styr

kl1styr (hodnocení, recenze)

bobstock

Ano, jak pises, ale mohli to udelat tak, ze by jeden z nich z bitky prchnul...takze by to skoncilo plichtou. Ve vysledku by to scenar rozbit nemuselo.

na příspěvěk reagoval bobstock

kl1styr

kl1styr (hodnocení, recenze)

SsgtJira

Tak ve filmu ano, ale puvodne mela byt ve filmu scena, kdy neo a xeno utoci z ruznych stran (viz scena, kdy se lope a danielsova kreji zady) pri jejich evakuaci z planety. Neomorpha mela zabit danielsova, ale lopemu se to s protomorphem nepodarilo. 

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Zkurv.. android, tak jeste jednou.. Tak se na to podivej posedme, protoze ses evidentne dival spatne! Morf nevybuchne s landerem ale tesne pred vybuchem vybehne ven.. je to krasne videt v ty scene vybuchu kdyz se zbytek vraci z derelictu.. dokonce vybehne po vybjchu i Farisova, ktere hori a rve bolesti, pak kdyz Danielsova zveda Orama je jeste v jednom zaberu jasne videt, ze Farisova jeste kleci na 4 a hori zaziva..

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama