Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Mam zmiesane pocity z toho. Nebol to az taky nudny film. Po uvodnej asi tristvrte hodinovej nude sa to celkom rozbehlo. Uvodna katastrofa lode bola asi najhorsie spracovana co som doteraz videl. B-ckovy Pitch black bol v tomto spracovany daleko lepsie. Posadka samozrejme hystericki, ubecani amici, mal som sto chuti tam poslat Ripleyku, nech ich trochu prefacka, aby sa spamatali... Chybalo tam stupnovanie napatia. Tohto by sa nebali ani deti v skolke a aj ta zamena Davida a Waltera - to by uhadli aj deti v materskej skole. V titukoch sa spomina Giger, neviem - az na posledneho votrelca som tam nevidel nic z jeho diela - asi by sa chudak pri tom v hrobe obracal. Kto iny ma pravo zabit votrelca ako Ridley Scott, ale preco? Zeby starecka demencia? Pokial povodny votrelec bol riadnym vkladom do historie strieborneho platna a zasluzi si svoj vlastny piedestal toto len pozriet raz a dost! Chcel by som si pozriet konecne fakt dobry Sci-fi film. Tento dobry nebol.

na příspěvěk reagoval GigaPudding

 (hodnocení, recenze)

Castrator

Co se týče zvířecích monster, tak ano. Jinak ohledně filmu samotného to nevím.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Castrator

On si na mne někdo vzpomněl... To už je co říct... Já vždy hodnotím dle svého názoru. A nehodlám si hrát na žádného kritika či experta. A když se film zabývá tématem zajímavým a které je mi blízké, klidně i zvednu hodnocení.

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

GigaPudding

Ano, znalci v soudnosti. Teda aspoň ty, kteří hodnotili odpadem či jednou hvězdou. I na truc jsem hodnotil 5hvězdama, osobně si myslím, že tomu dost scén a podrobnějších popisů chybí od knižního románu. Tak to tak bývá, Ridley to zjednodušil, pokrátil, zřejmě i pod tlakem. I přes to všechno tento kousek nebude chybět žádnému příznivci. A komplet série Aliena neznamená automaticky, že jsem poblázněný geek. :)

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

bobstock

mozna tak pro geeky, kteri maji potrebu mit celou kolekci, jinak se muzou zblaznit. Tohle opravdu neni zadny vyjimecny pocin. Bohuzel.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Castrator 5, Psychor 5, Douglas 4 a spíše pochvalný komentář. Znalci filmu a experti se poznají hned.

Uživatel bobstock smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Stádo nechápalo a neocenilo ani prvního Vetřelce, dnes "kultovní a legendární" film, mezník.

na příspěvěk reagoval bobstock

glassmoon

glassmoon (hodnocení, recenze)

(okopcene z jednej trefnej recenzie...)

1. Mame na palube top mega androida, kt. mozeme poslat na neznamu planetu aby checkol wtf sa deje/stalo? OK, posleme tam 90% posadky a to bez ochrannych prostriedkov. Check.

2. Mozeme pristat na pevnom podlozi blizko zdroja signalu alebo vo vode zopar kilometrov deleko. Co si zvolime? Samozrejme vodu a turu neznamym terenom v mokrych boatach a gatiach. Check.

3. Male mimozemske huby vypustaju vrazedne spory? Jasne, ze k nim strcime nos a poriadne si pricuchneme - co by sa asi tak mohlo stat, ze? Check.

4. Niekto z posadky sa nakazil? Co tam po karantene ci protokole. Sup s nimi na turu nazad do lode zatial co oni na nasi gracaju krv a sliz. Check.

5. Vrazdomanicky organizmus sa prave vydrbal z chrbta koleovi. Nuz nacim je otvorit dvere a pokusit sa to zastrelit. Len netreba minut z 1m a DVAKRAT sa posmyknut na tej istej krvi. Check.

6. Tisice mrtvol okolo. Nieje cas na otazky, android (zijuci tam sam posl. 10r) povedal, ze vsetko je OK a sme v bezpeci. Check.

7. Aha kolegovia, temna chodba! Pockajte ma tu, idem sa oplachnut :P

8. Nuz kolegyna sa nam akosi nevracia. Pockajte tu, ja sa tam idem do tej temnej vrazednej chodby za nou pozriet... sam :P

10. Velke vajco sa otvara po tom co som nasiel zakillovanu kolegynu a divne sa spravajuceho androida? Jasne, ze nad neho strcim ksicht, ved ten android co nechal zozrat moju kolegynu vravi, ze je to OK...

... ale tak vizual pekny no.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, GigaPudding

beba789

beba789 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

S jeho inteligencí se sám dokáže opravovat. A ano, nesmrtelný není. Kdybys na něj hodil 300 kilovej pytel tak by byl určo na kaši ale takhle sám o sobě bez nebezpečí nesmrtelný být dokáže.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama