Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Nj... to jsme vlastně brali v obecné Faunologii.... :D 

Si teď ale nemůžu vybavit žádnou věrohodnou pasáž o XENOMORFECH...  XD

na příspěvěk reagoval Jakkob

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

No mě přišlo že David byl právě už v docku.. když tu tungusku vyzvracel na ty chudáky... pak už jen sjel dolů výtahem z mrtvolkou.... žehlícího prkna. Kterou asi zabil... upřímně, vzhledem k jeho Frankeistanovským vlohům... byl na to cáklej dost.

beba789

beba789 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Ty jsi fakt mentál. Ta loď byla úplně mimo to město a chrám. Akorát dokazuješ, žes to furt neviděl ale hlavně že plno žvástů- kdyby to byl aspoň nějakej pořádnej argument tak to beru ale tohle tvoje blekotání je fakt k ničemu a už je to docela unavující. 

na příspěvěk reagoval bobstock, Prometheus69

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Pokud se pro tebe vystřižené scény rovnají uznaným kravinám, tak je to v rámci naší společné diskuze čistě a jenom tvá věc. Nevnucuji ti to, nicméně tu ta scéna je - ber nebo nech bejt. Ale dost dobře nemůžeš tvrdit, že to vůbec neexistuje...

 

Kravina pro tebe, obecně nikoli. Ty scény z filmů se, uznávám, dají vložit i jinak. Nic proti tomu. Já si je vykládám tak jak jsem psal. Jestli je to pro tebe kravina? Ať je, ale opět si o tom můžeš jenom myslet to své, třebaže je to právě tohle. Pro mě je to celkem jasný, mám k tomu ostatně své důvody, jakkoli nehodnotné se ti mohou zdát. Každopádně knižní přepis scénáře a scénu, kde jim chestbuster vybrakuje lednici popřít nijak nejde. To je prostě fakt, který jasně dokazuje, že alien se prvoplánově živit mohl. Pokud je tak jak říkáš naprosto jasné a zřejmé, že je to blud a že se ničím nikdy neživí, pak bych prosil přeposlat odkaz na nějaký hodnověrný a ofic. zdroj, kde se tomu tak píše. Pokud je to je jen tvůj názor a vše zatím nasvědčuje tomu, že je, pak máš, docela dost dobře, smůlu :)

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Užasný jakých kravim se dokáže člověk chytit? Haha... takže, tten chaceburger... potřebuje jen DNA aby mohl mutovat... né se nakrmit... 

Ve scéně z Trojky do něj jen hryže, vězeň porát žije.. nekrmí se.... Mimo jiné tu také byla řeč jen o tom 

Že XENOMORF  nepotřebuje ke svému růstu POTRAVU.  Jeho metabolizmus funguje trochu odlišně. 

To ovšem neznamená že si nemůže prostě jen tak sportovně hryznout... Ale díky geniálně vymyšlenému chřtánového ustrojí by se dokázal najíst leda brčkem. Umí jen zabíjet... jíst neumí. 

Ale přesto... je tu reálná možnost... že ke stavbě hnízda potřebuje přece jen nějaký genetický materiál který nějak rozloží... na svý výměšky. Ale to je na delší rozbor. 

Crytic

Crytic (hodnocení, recenze)

Prometheus69 , Jakkob

Já vím přesně jak to s tím přistáním myslel - taky mě to v tom filmu dostalo, protože je to totální kravina. Oni letí prozkoumat neznámý signál, který vychází z toho chrámu. Před chrámem je vidět obrovské rovné nádvoří, ale oni místo toho, aby letěli ke zdroji toho signálu, tak letí 8 km od něj. A pokud už musí přistát tak daleko, tak proč přistáli na vodě a ne na tom obilným poli hned vedle (aby to vypadalo efektně)? To byla prostě kravina na druhou.

A Scott by si už mohl ujasnit to jak teda xenomorfové vznikají. V jednom filmu je to kvůli nákaze z black-goo. V druhým filmu je to kvůli vajíčku, který ukutil robot. Očekávám, že ve třetím filmu bude královna, aby jsme to měli komplet. Mám z toho takový pocit, že ať uděláte ve scottově vesmíru cokoliv, skončíte s chestbusterem v hrudníku. Napiješ se ze sklinky - SEŠ MRTVEJ! Máš sex - SEŠ MRTVEJ! Šlápneš na píchavku - SEŠ MRTVEJ! Nezavázal sis tkaničky - SEŠ MRTVEJ!

Sorry, ale co je moc, to je moc.

na příspěvěk reagoval beba789

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Prometheus69

´´nepochopíš protože jsi zaslepený svým přesvědčením že Scotty točí dobré filmy...

Víz jeho filmotéka hovoří o něčem jiném...´´  to snad nemyslíš vážně pane :D

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Přijde mi velice úsměvné že právě ty, s celým svým vystupováním tady, nařkneš právě mě z nějaké zaslepenosti, přičemž jako podporu svého tvrzení použiješ něco tak subjektivního a relativního, jako je Scottova filmotéka. To samosebou o ničem nevypovídá...
A co se Big Chapa z původního filmu týče, tak jak jsem již dříve zmínil, lze v DC verzi filmu vidět vystřiženou scénu s hnízdem, kde je ještě živý Dallas a kde lze vidět Bretta postupně se "měnícího" ve vajíčko. Tuto formu rozmnožování aliena potvrdil i sám Scott a není žádné tajemství, že z myšlenky královny z druhého filmu nijak nadšený nebyl... Jinak ten proces přeměny je zmíněn i na Xenopedii ;)
Co se potravy týče, tak já zastávám ten názor, že alien žrát musí. Jednak je zde pasáž z knižního přepisu scénáře k prvnímu filmu, kde jim chestbuster v Nostromu vyplundruje ledničku, jednak je zde scéna z třetího filmu, kde je při závěrečné naháněčce v chodbách v jedné scéně jasně vidět alien s dávno mrtvým vězněm, přičemž to co alien provádí vypadá celkem dobře jako když se krmí. Podobnou scénu lze pak vidět i v druhém AvPčku, kde si alien táhne k bazénu jednu dávno mrtvou oběť a posléze to vypadá jako když se začne druhou, vysunovací čelistí krmit. A v neposlední řadě je zde i druhá mise za aliena v druhém AvPčku, kde jako čerstvě vylíhlí chestbuster musí hráč najít nějakou potravu, aby mohl dospět...
Nakonec ještě přidám odkaz na pěkné video z YT, kde fanoušek právě hovoří o tom, zda alien jí či nikoli. Je to poměrně dost zajímavé, doporučuji si to poslechnout ;)

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Jakkob

nepochopíš protože jsi zaslepený svým přesvědčením že Scotty točí dobré filmy... 

Víz jeho filmotéka hovoří o něčem jiném... 

Poukazoval jsem na logiku scénáře. 

Víz návaznost na Promethea kde si dokázali zmapovat celou základnu... 

A tady si prostě jen kecnou na louku a nechají se zmasakrovat. 

 

No to by jsi tu musel být díl. Nebo na prometheovy... už jsme se na toto téma hodně-krát dohadovali. 

třeba zstenyak ti k tomu řekne... Alien/Xenomorf nepotřebuje jíst... roste nazávysle na potravě. 

Třeba ve hře, ti stačí... za Aliena vyklubat se a masakrovat... a zdraví se ti doplňuje automaticky. 

Já třeba nezabíjel z nutnosti nikoho a došel až nakonec... 

kdežto za mariňaka nebo Preda musíš sbírat lekárničky. Kde pak to asi vzali? 8)

 

Samotný Dron (?) asi těžko... maximálně ve vajíčku se přemění... 

Co bylo první? Vejce nebo slepice? 

Odpověď tě jistě šokuje" DINOSAURUS. :)

 

Upřímně, nikdo nikdy nikde neviděl Xenomorfy něco jíst... dokaž mi opak. 

na příspěvěk reagoval Jakkob, bobstock

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Prometheus69

A to máš prosím odkud, jako že mám na mysli nějaký ofic. zdroj, kde se něco takového tvrdí.. ? Protože já mám za to, že nikde nic takového napsané není. Naopak vycházím z toho, co o Alienovi řekl Ash v prvním filmu a co mj na Aliena za celou jeho existenci beze změny platí. Že přežívá, že je velice přizpůsobivý a odolný vůči nehostinným okolním podmínkám atd.
Mj samotný dron má zřejmě schopnost se geneticky "přeměnit", resp. nějakým způsobem získá schopnost vytvářet z obětí vajíčka min. do příchodu královny je schopný tímto způsobem rozšiřovat své řady, viz DC verze původního filmu ;)

Tomu poslednímu odstavci moc nerozumím a nevím, co jsi tím chtěl říci, popř. na co poukázat atd.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Crytic

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ne, Alien/Xenomorf... je prostě jen krysa.. vyhledává vlhké a temné prostředí a útočí zákeřně ze stínů.. 

Bez své královny nejsou v podstatě nic, jen chytrý zákeřný mrchy. 

Prostě hmyz... krysí hmyz. :P

No když to tak vezmu z porovnáním těch  "Upřímně mě docela fascinuje, co všechno tam jeden může vidět za "neduhy" :DDD U promethea... Tak Covenant z toho vyšel ještě celkem slušně. No aspoň tam byli Vetřelci... no. :)

 

Pon Farr na vetřel-čí planetě.... Hlásím" že mi senzory hlásí jednu známku signálu energie.. v nějakém chrámu či co. 

Mám tedy nabrat kurz rovnou tam? Nebo to tu kydnem na té louce... a zablbneme si v lese? :D

na příspěvěk reagoval Jakkob, Crytic

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

JanMarek

Prostě Dee-bil no... :D

O nějaké inteligenci opravdu nemohla být řeč. 

Proč nešel rovnou dveřmi které byli stále otevřené? ;)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Prometheus69

No když by jim tam v ten den, či spíše v tu dobu vycházel Pon Farr, tak by dost dobře neměli na vybranou.

A co toho ostatního týče... Upřímně mě docela fascinuje, co všechno tam jeden může vidět za "neduhy"... Z mého pohledu se tam Alien choval celkem dost přirozeně a v rámci pravidel nastavených předchozími filmy. A že je pro aliena přirozené zůstat ve tmě bych s takovou jistotou asi netvrdil, resp. já mám za to, že alien je max. přizpůsobivý tvor a zvykne si více méně všude. Navíc prostředí planety Inženýrů z filmu žádné sluncem a jasem zalité místo nebylo, takže i proto mj nevidím v jeho pobíhání po prostoru žádný problém. A proč David pomáhal oba xenomorfy zabít je snad úplně jasný ;)

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama