Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 630)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Není to úplná tragédie, ale to stupňování napětí a pocit tajemna z vesmíru mi zcela oproti původnímu fimu, chybělo. Mám takový pocit, že tenkrát to byla taková ta poctivá filmařina, minimum CGI a tvůrci se zaměřili právě na budování atmosféry. Tady je to prostě jiné. Opět zde máme kupu postav, kterým tvůrci vtiskli to neskutečné chování. Jediný, kdo pak alespoň trochu logicky uvažoval byl paradoxně ten Vetřelec. Jsem zvědav, co Ridley vymyslí v dalších dílech. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak a Scott je u mě definitivně za senilní prase! Nejenom, že arogantně ignoruje cameronovy Vetřelce (a vlastně asi vše co následuje po prvním filmu) ale ve své debilitě popírá vlastně i svůj původní film. Tady jsme se teda dozvěděli, že facehugerovi stačí cca 5sekund aby "zasadil semínko" a že od zasazení do vyskočení na svět to netrvá ani 10minut.. Takže ten Alien z prvního filmu byl asi nějakej pomalejší jedinec ze zvláštní školy.. David si tam genetikuje facehugery a ty vejce si asi uplácal z hlíny nebo co.. Některé scény by mnohem lépe fungovaly s hudbou z Bennyho Hilla na pozadí protože to nic jiného než groteska není.. Lidi lítají přes půl vesmíru ale na selfie se pořád používá selfiestick.. Design a technologie jsou pokročiléjší, čistější a lépe vypadající než v budoucnosti prvního filmu..... A kdo tady proboha viděl nějakou filosofii?... Ten film je zatraceně špatný i kdybych vypustil, že to má být součást Alienovské ságy ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Ano, a skvělé. Thriller? Ani náhodou. A horror? Tak to už, prosím, vůbec ne. Krom znovunalezení Davida a vysvětlení vzniku vetřelců (cca. 10 minut z celkové stopáže) je Covenant převídatelný od počátku do samého konce (včetně posledního záběru závěru). Až se nechce věřit, že to režíroval Ridley. Napětí 0, po strachu ani památky, za některé dialogy a scény by se nemuselo stydět slušné Céčko. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Vyložené zklamání a problém bude nejspíš v názvu, očekávat díl série vetřelec je chyba, protože tohle je druhý Prometheus. V zásadě to je jedno, ale důležité to je kvůli vnímání kdo je hlavní (záporná) postava.. vetřelec to prostě není. Prometheus mě nějakým způsobem pořád baví - hudba a vizuál, kdy příběh mi nepřijde ještě tak dementní aby mi zkazil zbytek. V Covenantu už je té idiocie na mě přilíš a opravdu už místy vzbuzovala smích, těžko uvěřit kdo to celé zrežíroval. Covenant je velmi komorní, exteriér nevýrazný a většinou tmavý či deštivý a konzervativní, neboť opakuje příběh předchozích dílů. Zároveň je však brutální, brutálnější než jiné díly a celkem akční - navzdory tomu to však není horor, ale spíš thriller. To co vzbuzovalo dříve strach svojí tajemností se nyní stává výrazně odtajněným kvůli čemuž film ztrácí své hlavní kouzlo - já se nebál, já se smál. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Scott promarňuje miliony na schizmatickou polovykrádačku sebe sama. Fajn témata spojuje dost nefajnovým způsobem, a ďábelský ideový výtrysk tak trčí kdesi uprostřed mezi nablblou první polovinou a nudnou druhou. Přitom to všechno vypadá božsky a Fassbender i přes okoukanost v dvojitém balení válí, ale bez řádných xenomorfích hrátek to není ono. Ty jsou pekelně nenápadité, a ne na úkor filosofické omáčky, je to prostě a jednoduše špatně odvedená práce. A to CGI strašně bolí... Aspoň, že trio Fassbender, Waterson a McBride "lidsky" funguje. Možná, že když bude další díl zas o ždibec lepší a další zas o ždibec, dostane se Ridley do deseti let zas do kvalitativní výše prvního Vetřelce, aby mohl řádně navázat... ()

pools 

všechny recenze uživatele

Kdyby se takhle chovaly posádky raketoplánů tak nepadají jednou za deset let ale jednou za týden... Pokračuje Prometheovská debilita všech "hlavních" postav, filozofující psycho android ktery vlastně nemá co říct a senilní Scott kterému nevím proč někdo dává rozpočty na takovéto průsery... ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott se rozhodl složit takový reparát, že zapoemente na to, jak se mu nepovedl Prometheus. No a jediné co dokáže je to, že možná nakonec přehodnotíte názor na tenhle několik let starý prequel. Vetřelec: Covenant je totiž těžce nezajímavou, nudnou a stupidní podívanou, která vlastně neví čím chce být. A to její dvouhodinové plácání se na suchu zábava rozhodně není. V konečném pohledu přemýšlím, co vlastně na filmu vypíchnout jako ono pozitivum, nic mě ovšem nenapadá. Ona i ta přidaná hodnota v podobě titulní monstra totiž na papíře vypadá dobře, s tímhle přístupem ke kultovní zrůdě ovšem zrovna do nebe skákat nebudete. [55%] Více ZDE ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Prometheus už mě asi dostatečně otupil, takže fakt, že by se celý prapodivný děj dal shrnout ve 30min videu, mě zas tak nepřekvapil. Stejně jako iracionalní chování lidí na cizí planetě. Aspon díky bohu za toho Fassbendera a pár klasicky vetřelčích Rkových scén. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Sexuálne a citovo frustrovaný android s poruchou identity je minimálne taký prúser,ako všade prítomne CGI.To,že to bude p*čovina už celkom jasne načrtol trailer..ale až takáto patlanina ??? Priehľadné od začiatku až do konca.Nesympatické a neuveriteľne ploché charaktery postáv,na ktorých mená a tváre zabudnete v momente ako si ich podá otrasne sprznená digitálna obdoba Gigerovho kultového monštra.Prequely,sequely,omáčky okolo produkcie ďalších filmov,pričom sa tvorcovia tvária,že nikdy nespia a keď to konečne príde,tak človek dostane podpriemerné popcornové odfláknute scifi po každej stránke...Jednoznačne sklamanie roka! ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Ridley, říkal jsem ti, abys nám už nikdy nic nevysvětloval. Ale jo, spolu s prologem to dává jakž takž smysl, ale je to průhledný jak ranní blití. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Při urážce logiky č. 348 jsem vzdal poslední naděje na příjemný filmový zážitek. Což je ve 30. minutě stopáže trochu problém.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy jste se při sledování Vetřelce doopravdy báli a soucítili jste s hlavními postavami. Ať už se Ridley Scott snažil u nejnovějšího přírůstku sebevíc, tak se s originálem z roku 1979 nemůže vůbec Covenant měřit, a to ať už atmosférou, nebo i výkony herců. Vizuální stránka je opět dechberoucí, ale vše mi připadalo tak trochu vyumělkované, nepůsobilo to na mě moc realisticky, zelené plátno z toho šlo ihned poznat. I samotné ikonické vyražení vetřelce z hrudi , kterého se zde zase dočkáme, nemělo takové grády, v původním Vetřelci jste byli jako na trní, tady se tu atmosféru napodobit nepovedlo. Velké, ale opravdu převeliké mínus jsou herecké výkony kromě dvojrole Fassbendera, který si film ukradl pro sebe. Chování postav je málo uvěřitelné, místy doslova stupidní (jdete se umýt, ačkoliv víte, že kolem pobíhají zabijácká stvoření ?). K žádné postavě si nevybudujete emocionální vztah. Všem ta to jejich "logické" chování přejete rychlý konec. I tak jsem se bavil, v druhé polovině to v zásadě neztratilo tempo a hlavně konec byl grandiozně překvapivý. Horší Prometheus. Za mě dávám 73 % ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Že je Ridley Scott přemýšlivým tvůrcem, o tom by snad pochybovat nikdo nemusel. Že je jednou z žijících legend svého žánru, o tom se snad taky pochybovat nemusí. Že na stará kolena chce do svého vetřelčího univerza nabobtnat hloubku, filozofično a hledání podstaty žití a nežití, to mu vyčítat prostě nejde. Kdo smí tvrdit, že Ridley nechápe podstatu svého kultovního díla? Kdo chce Vetřelce, ať se podívá na Vetřelce, ale čekat od skoro osmdesátiletého tvůrce, aby opakoval mustr svého téměř čtyřicet let starého díla, to je vrchol naivismu. Protože jestli Ridley Scott něco prokázal, pak to, že sám sebe nechce opakovat. Proto nikdy nenatočil druhého Vetřelce, proto nikdy nenatočil druhého Blade Runnera, ačkoliv k tomu po pětadvaceti letech měl opravdu ideální podmínky, proto sešlo z pokračování Gladiátora a proto bude Alien: Covenant jen a jen rozšířením univerza, které začal s Prometheem na stará kolena budovat. Jasně, je to místama tak banální, plytké a tzv. nízkopřemýšlivé, že zamrzí dvakrát víc, že se Ridley nechce vrátit ke klaustrofobní netušené hrůze, na druhou stranu je to ale tak skvěle audio a vizuálně promakaný, až se člověk musí ptát, proč tohle není řemeslná norma. Imho je 66% podhodnocený, průměrnej fanda sci-fi si 10% přidá. Jo a jinak se nemůžu zbavit dojmu, že Fassbender je momentálně nejpřeceňovanější herec - kam přijde, tam to jde s tržbama dolů. Pan herec je to třeba dobrej, ale... prostě tržby nemá a obávám se, že ani on novému Ridleymu nepomohl. P.S. Jestli dopadne dobře Blade Runner, celkem by mě zajímalo, jak by se Vilnéf popasoval s momentálním Alien univerzem. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Božíčku, horší než Prometheus. Scott si libuje v nevýrazných charakterech, budování jakési pseudomystiky a hraní si na boha, gore efektech, ale žádné napětí ani atmosféra tam teda nejsou. Nudní hrdinové lezou opět stejně jako v Prometheovi do cesty emzákům a chovají se tak prostě nesmyslně, že nemáte potřebu komukoliv fandit. Davida x Waltera sice milujete, ale bohužel Fassbenderovy výkony už tuhle pseudomaškarádu nezachrání. 50% ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Kombinace všeho dobrého (Michael Fassbender, dechberoucí výprava) a špatného (demence postav, hloupý předvídatelný scénář) z Promethea s odkazy na vetřelčí ságu často hraničícími s prachsprostým vykrádáním sebe sama. Tohle Ridley neutáhl a naservíroval fandům podivný paskvil, který má ještě dementnějšì postavy než kdy dřív, vykrádá sám sebe a zároveň se snaží o pokračování filozofických myšlenek Promethea. Krom idiotského scénáře tu máme kolísavé tempo. Snímku trvá prvních 35 minut než se jakž takž pohne z místa a začne "bavit". Dále tu máme necharismatickou hlavní hrdinku, trikově nedodělané vetřelce, nudný hudební doprovod a gore scény, které nejsou patřičně brutální či hororově střižené. Jakoby byl celý snímek udělán jen na půl cesty a z vod podprůměru ho nedokáže vytáhnout ani skvělé vizuální zpracování exteriérů, bravurní výprava a úžasný Fassyho David, který svou každou scénou s lehkostí krade celý film pro sebe. Ridley se rozhodl svou propracovanou ságu pohřbít a vy byste u toho važně neměli být. I stupidní Prometheus byl lepší než tahle kravina s postavami, kterým do jedné přejete co nejbrutálnější a nejkreativnější smrt, aby jste se demencí dialogů a unylým tempem neunudili k smrti. 4/10 Kompletní video recenze zde. ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem pohoršen! Spoiler Alert: Ridley Scotte proč?? Ty dobře víš, že Prometheus byl sračka!!! A co uděláš s novým Vetřelcem?!? Natočíš Promethea znova!!! Styď se!!!! Do doby než nová posádka s lodí U.S.S Covenant dorazí na naší známou vetřelčí planetu, se nový díl alien ságy tváří, že půjde o něco jiného, ale ne!!!! Od té doby je to naprosto identické s prvním odporným dílém. Zase tu máme naprosto retardovanou posádku. Mají řídit celou koloniální loď a přitom jsou bez absolutně žádného vojenského výcviku o disciplíně ani nemluvim, všichni řeší jen své interní problémy a kašlou na vše ostatní. Samozřejmě, že když přiletí na planetu, kde je vysetá pšenice, tak si zopakují pár replik z prvního dílu. Ani se nesnaží zjistit jestli je na planetě nějaký život a ani by žádný nezjistili, pač tam nejsou zvířata, prostě nic, není Vám to divný?? Není Vám divný, že při mapování planet nenašli tuto, protože ji někdo třeba vymazal, aby se tam lidé znova nepřiblížili. Naší nové posádce je to prostě šumák. Jsme na planetě a jeden voják se samozřejmě nakazí virem a spolu se svojí kámoškou se snaží vrátit do příletového modulu na ošetřovnu, plive krev atd. Pilotka modulu, místo toho, aby zachovala chladnou hlavu, tak totálně zpanikaří a díky ní zařve další člen posádky a tak je to pořád dokola, nechápu. Další zajímavost, malý bílý alien vydří asi stokrát víc než dospělí bílý alien, kterému stačilo pět nebo šest ran a byl tuhej. Do malého aliena střílejí plné zásobníky asi 5 lidí a nic?!? Na planetě narazí na Davida, kterej se nudil, tak vytvářel a míchal různé druhy alienu až vytvořil našeho známého face-huggera. No pardon, nevěřím, že tohle byl prvotní nápad pana Scotta, jak vznikli klasičtí alieni. Furt dokola se řeší, že nové aliení filmy mají filozofický přesah a toto nám nabídne pan Scott. My jsme stvořili androida Davida, ten se scvoknul, pač mu to program dovolil a vytvořil alieny, jak je známe. Dost slabota!!!! A tak postupem, členové posádky postupně zhasínají jako svíčky a odhodlaný Danny McBride se rozhodne vlítnout s celou mothership do iontové bouře nebo co to bylo, aby zachránil cca 4 členy posádky a přitom ohrozil 2000 kolonistů v kryokomorách. Ok, proč ne. Protože takhle velká vesmírná loď má pouze jeden průzkumný modul. Jak Titanic, málo člunů. Směšné! A hřebíček do rakve, je soubou Fassbendera s Fassbenderem. Nikoho ani na vteřinu nenapadlo, že by mohl „zlý“ Fassbender zvítězit?? Kristovy játra, vážně. Opět, absolutně retardovaná posádka!!!!!!!!!!! Vše bylo tak hrozně předvídatelné až hanba. Minule jsem dal hvězdičku, teď již si to dovolit nemohu!!!!!!!!!!! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Po mdlých trajlerech,jsem nic nečekal a to bylo (jak se ukázalo),moudré rozhodnutí. Na rozdíl od Promethea u kterého jsem se 80% doby,nudil,tak u tohoto (dle mého) o něco lepšího pokr.,ani chvilku. Užil jsem si celý film a rozhodně mi,jak píše spousta lidí (nebo možná neomorphů),nepřišel úvod nějak extra sáhodlouhý. A rozhodně se těším na Awakening. Pozn. k datu 1.5.2020, který nejspíše nikdy nebude. A když, tak to myšák domrví, jako skoro všechno. P.s. též u mě zabodoval ost. To občasné použití Goldsmithových motivů (dokonce hl.motivu,který Scott odmítl a je tímto pouze na původním i pozdějších special edicích ost), je žůžo a skvěle funguje i dnes. Jak ostatně dokazuje i geniální hra Alien.isolation. Jsem zvědav, jaké to bude na podruhé. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jestli byli v Prometheovi všichni idioti, jsme s IQ covenantských tykví v jiné dimenzi. Vypadá to bombasticky, závěrečná třetina je docela napínák, ale většina filmu je předvídatelná nuda napěchovaná prázdnými žvásty postav, které nikoho nezajímají. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Solidní monster-scífko s vypiplaným vizuálem (zejména přenádherné exteriéry!), v němž se zas a znovu všechny budoucí oběti podívají tam, kam by se průměrný středoškolák nikdy nepodíval, a kde nejpůsobivější pasáže jsou ty krátce před relativně hodně krvavou akcí ("akce" samotné netrvají zrovna dlouho; mustr: útok do zad, otočka, zděšení, střih, krev na podlaze). Z obsahového hlediska se Scott nikterak nevzdal své ambice o filosofický přesah, přičemž, vzhledem k okolnostem, linie "stvoření" zde přece jenom působí méně kostrbatě, než tomu bylo v případě Promethea (ačkoliv mi volba dějotvorného elementu vůbec nesedí). Na vyčerpanou ságu o Vetřelcích zoufale málo, jako svébytné sci-fi dobrodružství celkem koukatelné. 5/10! ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama