Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 630)

Hees 

všechny recenze uživatele

Ako je toto možné? Niekto mi musí vysvetliť, ako sa dá natočiť taký rozporuplný film. Je v ňom veľa dobrého, ale aj veľa toho čo by som povedal, že sa nemôže stať nikdy vo filme, kde ľudia čo ho tvoria, píšu, hrajú, vidia nedopustia, aby tam boli také do neba volajúce nelogické momenty a to spomeniem len jeden ten úplne na konci, no však viete čo myslím. To nie sú malé čerešničky na torte, tieto nelogické momenty, ale to je tak veľké, že každú jednu túto chybu pochopí každý človek a bojím sa, že tie čerešne sú väčšie ako torta. Tak isto veľkým problémom je nelogické chovanie ľudí na čo sme si možno v podobných filmoch zvykli, lebo ako by bola inak zápletka, ale tu .... tu je to prehnané. Ja to tu nebudem nejak spoilerovať to je myslím si, že zbytočné a dokonca tomu chýba aj atmosféra pôvodného votrelca. Jediné čo zachraňuje celý film sú efekty? Nie efekty to nie sú, lebo tie sú primerané na túto dobu. Jediné čo naozaj zachraňuje film sú myšlienky, ktoré sú vo filme a nejaké odkazy, ako keby bola snaha urobiť film aj po intelektuálnej stránke zaujímavým, ale je to urobené okato, ale aspoň toto jemne funguje a tak film má nápad a vtipná je aj snaha o prekvapenie divákov niečim nápaditým, ale to v kontexte toho, aké inteligentné odkazy sú tam predtým použité vyznieva lacno z dôvodu, že divák toto pochopí dopredu a ak nie ... vypol mozog. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pokud se oprostíme od toho, že Covenant patří do kultovní pecky ságy Vetřelec, tak to jako samostatný film jde. V sérii Vetřelce se ale jedná o další katastrofu. Postavy naprosto ploché a některé ani pořádně nepoznáme, než si pro ně drastická smrt přijde. Předpokládal bych, že pokud má posádka na povel kolonizovat novou planetu, má se jednat o profíky, kteří se na misi stoprocentně hodí. Oni však jen brečí, šahají na to, co nemají a chodí tam, kam nemají (Jako vážně si jde tajně zakouřit, když prozkoumávají planetu??). Pokud srovnáme Prometheuse s letošním Covenantem, vychází v tomto souboji Covenant lépe. Přesto je to šílená béčkovina. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takze aj Alien dopadol rozpacito, a pre mna spatne. Reziser Ridley Scott /Alien, Martan/ natocil dalsi slaby film, ktory pripomina mix vsetkeho mozneho, kde vladne hlavne nuda a priserne dialogy. Bez Tempa, bez stipky napatia, bez gradacie, Fassbender /300- bitva u Thermopyl, nejake X meny/ je sice herec par excelance, ale privela mudruje, nechapem, preco hra na flautu/piano ci co to bolo /akysi chudobny nastroj, len mi to vypadlo rychlo/. Uz Prometheus bol akymsi pohrebom Aliena, a tu sa zatlkaju do rakvy posledne klince jak tak pozeram. Od prirodzenia som tolerantny a stacia mi herecke vykony, super rezia a zmysluplny pribeh + nuda stlacena nekompromisne na minimum. Tu ale je vela veci polovicatych, nedokoncenych a akokeby nedomyslenych. Preco dam dva spunty, je len ta sebadestrukcna myslienka, ze absolutne zlo Vetrelce stvoril android, ktoreho zase priviedli na svet ludia. To malo nieco do seba, uznavam : 40 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na nového Vetřelce od Ridley Scotta jsem se těšil. Po zhlédnutí mám rozporuplné pocity. Po slibněm úvodu a velikém očekávání, co nám přinese objevování nového světa, jsem byl poněkud zklamaný. Horrorová linie fungovala celkem dobře, byť chybělo napětí a pořádná akční jízda předchozích filmů (vyjma Prométhea). Ovšem linie vysvětlující a řekněme filosofická mě příliš nenadchla. Nová planeta mě tolik nezajímala jako děj na lodi. Film je rozhodně kvalitní, ale čekal jsem více horroru. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott je takový americký Václav Vorlíček. Za celý život stvořil několik kultů, aby ten největší na sklonku svého života v záchvatu senility zabil pokračováním. Pokud jste věřili, že Prometheus byl ústřel, tak se podržte. Prometheus byl menší zlo jak tohle. A to jsem odcházel z noční projekce Promethea velmi velmi rozladěn. Tohle je prostě po všech stránkách horší a blbější. A mimochodem, stejně jako Vorlíček i Ridley má problémy s CGI. Ne tak monstrózní, ale to CGI na konci filmu (řetězy a tahače) je už pár let i v počítačových hrách na vyšší úrovni. Kdyby se to nejmenovalo Vetřelec, bylo by to možná i na 3 hvězdy. Jenže pokud Prometheus dostal 3 hvězdy, nemohu jinak... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Výbornej comeback Ridleyho Scotta do Alienovský série.O to víc, že to mělo spojitost s Prometheusem, což mě mile překvapilo. Až tady vidím, že to byl vlastně i neoficiální název projektu. Takhle má vypadat film, kterej má 120 minut a dokáže absolutně vtáhnout do děje. Začátek na lodi vlažnější, jakmile ale navštívili planetu a objevili tu původní loď a všechno se začlo kazit, tak to chytne a až do konce nepustí. Jak řikám, ta zápletka kolem robota Davida z Promethea a aktuálního novýho modelu Waltera byla super. Akce tam asi nebylo až tolik, ale vetřelci to nechutně vynahradili, taková ta stará dobrá líheň. A ten závěr? Famózní, člověk tak nějak něco tuší, ale filmaři ne a ne to potvrdit, a v posledním momentu BANG. Mám skoro až chuť dát 5*. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Až na zajímavou část příběhu s Davidem "genetikem", který vytvořil nový typ vetřelce co vypadá jak Požírač dětí z Faunova Labyrintu, tak to nepřineslo nic zajímavého a ještě by se lidi z NASA mlátili do hlavy proč se jich Scott nezeptal jak by vypadalo dobývání cizích planet + v roce 2104 létají ve vesmíru už i neschopní, amatéři co neumí jednat ve vyhrocených situacích, ale chápu, už to trochu přeháním, leč je to bída jak nový Predátor.... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Druhý pokračování předehry Alienů mě příjemně překvapilo. Už se trochu víc tlačí na pilu oproti prvnímu dílu, příběh má šmrnc a Fassbender je super tahoun! Opravdu se těším na další pokračování. Je vidět, že budování série je a bude lepší a lepší. Navíc, vetřelec byl k sežrání! Bojuj Ridley! 70% ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než Prometheus, se kterým ho pojí spousta negativ, jako jsou nezáživné postavy a jejich často hloupé jednání, tak i pozitiv, to zejména v rámci audiovizuálního spravování. Jako oddychovka OK, coby nástupce (vlastně předchůdce) dnes klasických filmů s vetřelci nic moc. 50 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s prvním dílem, tak se mi tohle líbilo daleko více. Hlavní herečka mi byla sympatičtější a nebylo to tak utahané. Nějaké emoce se tam objevili, jen bych tam přidala vraždící scény (nebo aby na ně bylo alespoň vidět). Pointa filmu mi nepřišla úplně špatná, ale tohle téma už tu bylo tolikrát, že je to okoukané a tím pádem trošku nudné. Konec předvídatelný, takže žádné překvapení ani zklamání, prostě průměr. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Vetřelec pro mě není srdcová záležitost, ale stále se jedná o dostatečně silnou značku, abych kvůli ní zašel do kina. Do mnohokrát propíraného hloupého chování osazenstva se mi nechce zabředávat a pouze pochválím výkon Michaela Fassbendera. Snaha o filosofický přesah není u Scotta něčím novým, ale tady se jedná o tak výraznou složku, že si zasloužila lepší péči a neměla se jen spoléhat na obraz, hudbu a citování. Brutalita snímku pomáhá, jelikož bez ní by byl méně výrazný. Doplňující promo videa nejsou k dokreslení potřebná, ale závěr Covenant mě zaujal natolik, že chci vidět, kam série bude pokračovat. (Třebíč, kino Pasáž) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak na pomezí mezi tří až čtyř hvězd. I během psaní tohoto komentáře se rozmýšlím. Alien: Covenant je horor, který je sakra drahým hororem a buďme rádi, že byl natočen a dán do kin, protože fanoušci hororu se málokdy dočkají podobně nákladných žánrovek. Covenant opravdu nemá tolik blízko k Vetřelcům jako spíše k Prometheovi. Tedy je zde snaha budovat nějakou filozofii světa v němž se rodí slavné monstrum. Zároveň ale je tato filozofie v příkrém rozporu s občasnými hororovými scénami, které tu a tam zařvou svou stupiditou. Skutečně hororové klišé je zde opět ždímáno (místy) co to dá a zvláště v první polovině jsem si skoro ťukal na čelo, co to scénáristé vyprodukovali a jak se kvůli nim pitomě postavy chovají. Hlavním hrdinům jsem se tedy pod kůži nedostal a s jejich jednáním plně nesžil. Nemohu ale říci, že jsem jim nefandil. Svět byl prokreslen docela slušně a vývoj minimálně u dvou charakterů mě bavil. Přesto však zde nebylo tolik památných scén jako v Prometheu, jenž díky tomu hned tak z hlavy nevymažu. Zde opravdu ani po technické či efektivní stránce nebyly takové památné momenty. Ano, smrt několika postav byla velice drsná, ale přeci jen jsem od toho čekal trochu více (Prometheus a jeho převracející se loď nebo operace břicha při plném vědomí zde není přítomna v jiných podobách), což tedy mé hodnocení o drobátko snižuje. Není to rozhodně špatný film. Je to dobrý scifi horor s průměrným scénářem. Problém ale je že se občas snaží být výborný. A zde již selhává. Za mě i tak mírný palec nahoru 70% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen zdejším hodnocením (66 %). Už od začátku je Covenant tajuplným sci-fi s nejednoznačně odhadnutelným průběhem a výbornou atmosférou. Až do konce se na tom ani nic nezmění. Od chvíle, kdy se na scéně objeví David, provede nás Pompejemi a k divákovi se dostává pozvolna více a více informací o původu tekutého životapudiče z Promethea, film přidá i na gore efektech (a někdy na ne zcela chytrém chování soon-to-be-dead postav). A nakonec se nám dostane rozuzlení v podobě způsobu, kterak xenomorphové ke svému životu přišli. Osobně mi to přijde dokonalé, vypointované - sám si nedokážu představit lepší možnost. Pár chyb se samozřejmě najde - příliš dlouhá flétnová scéna, Hail to the King, baby! při vylíhnutí prvního čistokrevného vetřelčího zmrda a stále chybějícímu spojení mezi s prvním Vetřelcem. Stále ještě nevíme, proč a kdy na LV-426 havarovala inženýrská loď s nákladem vajec a kdo ji pilotoval. Dozvíme se někdy?... Moc se mi líbí, jaký přesah vetřelčí sága dostala. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Prometheus se mi líbil,takže nevidim jedinej důvod,proč bych u Covenanta měl hodnotit jinak.Jen škoda,že těch krvavejch scének při zrodu těch potvor,který pak napadali všechno živý nebylo povícero.to mě bavilo hodně.Ale jinak takovejch a podobnejch scifíček už je na úkor komiksů tak málo,že jenom retard si to neužije.Ale jo ,dám čtyři hvězdice,po zásluze.80%.Odpady tady nasázely povětšinou naši východní bratři..Nechcete jít do piče. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Covenant mi splnil vše, co jsem od pokračování Promethea chtěl. Pokračuje v nádherných vizuálech, nabízí dobrodružství v neznámých končinách vesmíru a přináší hrůzu z jiného světa. Bonusem je nádherné gore. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Pred filmom treba vidieť všetky doplňujúce scény na youtube/inde. Hlavne postavy majú potom svoj vývoj, a často krát zmysel. Za mňa spokojnosť. Chýbal už len fight black and white votrelcov.. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak se na to podívejme. Nejočekávanější horor a návrat roku 2017 dopadl tak, jak dopadl. Je jasné, že žádný remake už nedožene klasiku ze sedmdesátého devátého, ale mohla tam být trochu větší snaha. Respektive ne větší, ale zajímavější. Podle mého názoru vidíme Aliena v atraktivním prostředí jiné planety až příliš málo a až příliš moc musíme poslouchat monology a dialogy androida Fassbendera, který sice svým hereckým výkonem dominuje, ale jeho postava stáčí děj do úplně jiných vod, než ve kterých bysme remake této kultovky asi rádi viděli. Každpádně bych asi zmínila i dost nevýrazné a bezcharakterní postavy, které si už teď skoro nepamatuji. Jediný, koho můžu pochválit je Fassbender a je škoda, že Amy Seimetz nedostala více prostoru. Kdybych měla srovnávat nezaujatě nového Vetřelce s nedávným vesmírným snímkem Life, hodně bych se musela zamýšlet v čem má Vetřelec navrch, protože Life mi přišel mnohem napínavější a také mi rychleji odsýpal. Ridley má tu špatnou vlastnost vymýšlet do jednoduchých a jistých úspěšných scénářů kraviny, a proto se mu jeho kreativita potom nevyplácí, podobně jako u Promethea. No, nevadí. ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama