Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 630)

Schimpy 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu povedať.....Ak to beriem ako Aliena, tak sa jedná o druhý najhorší film série/prvý je jednoznačke 4ka/. Ak by tam nebol Alien tak ok, trojku si to zaslúži a bolo by to priemerné sci-fi. Lenže človek vyrastajúci na votrelcoch proste čaká niečo viac ako len slabší priemer. Chýba tomu to desivo klaustrofobické napätie z nepoznaného. Prosím prosím pekne prosím, nechajte klasiku klasikou. Nič ďalej nevysvetlujte a nekazte originál. ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Starý pán se asi jaksi zapomněl podívat před natáčením na všechny filmy a ostatní věci co se toho dotýkají! (jako třeba komiksy, počítačové hry, knížky apod.) :-( Jinak by mu třeba přišlo dost blbý si hodně věcí upravovat nebo ignorovat podle potřeb tohoto příběhu. Teď myslím třeba jak dlouho trvá, než se z vajíčka vyvine mládě a prožere se ven. Nebo jak dlouho to trvá, než vyroste do dospělé velikosti. Je blbé když takovéto "maličkosti" pokazí dojem z filmu, zvlášť když se na něj dívá fanatický příznivce série (což mám teď pocit že jsou všichni). Jako chápu, že je to jeho dítě, ale protože se mu 30 let nevěnoval, tak mu trošku přerostlo přes hlavu a zvlčilo způsoby o jakých se mu ani nesnilo. Vůbec jsem nečekal že to bude horror hodný úplně prvního dílu - jednak jsem viděl Prométhea, jednak vím jak teď točí Ridley. Je to film asi docela adekvátní věku svého režiséra. A jsou v něm pěkné záběry a zajímavé scény. Ale stejně jako v Prométheovi se všechny týkají spíš sci-fi stránky díla, né té hororové. Zase je to docela zajímavé sci-fi, které kurví vetřelčí linie děje a občas extrémně naivní scénář (Takhle jsem si opravdu výsadek na neznámou planetu s neznámou faunou a flórou nepředstavoval. Sice je R.S. můj asi nejoblíbenější režisér, ale s ním bych do kosmu neletěl - je to diletant!). Takže pan Scott to má opět za tři a příště už si asi zavoláme na kobereček rodiče... ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Dnes druhý film v kině (prvním byl Strážci galaxie 2) a tento jednoznačně lepší. Nicméně být v kině sám je poněkud za trest, kor, když vedle vás sedí dva páry...ale jaké páry? Jedni si povídali alespoň potichu, ale v tom druhém..Kráva nebeská! Mluvila naprosto jak kdyby byla někde v restauračním zařízení..Přesně ve chvíli kdy jsem se natahoval pro batoh, v kterém nosím pro všechny případy nůž, tak mě předběhla nějaká jiná, očividně nasraná, žena a...Ne, neubodala ji, nicméně seřvala a tak po asi dvaceti minutách se dalo začít dívat i na film. Který, abych se vrátil k hodnocení, byl pravým opakem Promethea! Vykřičník proto, protože zaplať pánbů! Návrat ke klasice, napětí, že by se dalo krájet, dobře napsané postavy, akce ať už ve vesmíru, na skěle naefektěné planetce, tak i při bojích mezi androidy, či přímo s opravdovým nefalšovaným vetřelcem. Od začátku do konce člověk netuší kdo, a jestli vůbec někdo přežije. Opravdu dobře natočený sci-fi horor jak z osmdesátých let s perfektní výpravou a hudbou, vynikající dvojrolí Fassbendera..ještě teď mi z něj běhá mráz po zádech, hodně nápady a tak pochopitelně i dobrou režií. Opět se nestotožňuji jednou s hodnocením, protože ani ona zmíněná Kráva nebeská (jak by řekl pan doktor Štrosmajer) mi to nedokázala pokazit a já tak svůj chtíč někoho "píchnout do té němé tváře" opět jednou odložil a dávám zasloužených 90%. ()

Flagg 

všechny recenze uživatele

Takový lepší Prometheus...což přeloženo do češtiny znamená, že to není úplný shit, ale rozhodně nic, co by si člověk měl chuť pustit znovu, nebo si na to snad vzpomněl více, než dvě hodiny po shlédnutí. Ridley Scott se pořád ještě nerozhodl, jestli bude točit béčkový slasher, nebo filozofickou sci-fi sondu. Ve finále tak nenatočil ani jedno, a opět tu máme podivný film, který je všechno, jen ne Vetřelec. Ridley, proboha, už se na to vykašli, nestojí to za to ani Tobě, ani divákům. ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

No bylo to hrozný. Na tenhle tip filmů asi moje jemná stárnoucí duše nemá. To co zůstávalo v předchozích filmech decentně naznačeno, si tu snad díky vysokému rozpočtu, užíváme na plnou kameru. Několikrát jsem musela zavřít oči a několikrát jsem se přistihla, že se tisknu cela strnulá do sedačky. Celý film mě štvalo, že si nemůžu vzpomenout na obsah Prometea a finalní zápletka mi byla hned jasná. Líbilo se mi, jak si tvůrci užívaly pohledy na vesmírnou loď, to bylo pěkné. Ale jinak, zcela subjektivne, dávám tři hvězdy. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Scenar je neskutecne hloupej. Posadka je banda blbcu a hysterek. To co predvadi na planete, je na par facek. Korunu tomu nasadi kapitan. Vetrelec se chova podle toho. Zlaty Vetrelec a Vetrelci. Tohle je naprosta kravina a ztrata casu. Scott uz vazne senilni, nechci domyslet o cem budou dalsi dily. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

UUUU , tak tady to byl kousek od parodie a nefungovalo vůbec nic, strašidelný casting, scénář.... jedna za kameru. Jasný adept na Zlatou malinu ()

zahadum odpad!

všechny recenze uživatele

Ridley...zbaľ prachy a vypadni ! bež na nejaký ostrov..popíjaj tam mubu cocktail...obklop sa striptérkami..ale prosím nechaj už votrelcov na pokoji....všetci sme Ti vďačný za prvý geniálny diel ale už dosť....kurvíš to jedna báseň a za chvíľku z toho neostane nič....si starý....chápem...starecká demencia robí svoje.... ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Covenant je po ucházejícím Prometheovi dost nepříjemným překvapením. Plusové body ode mě může získat snad jen slušná výprava. Za skoro všechno ostatní by se stydělo i kdejaké béčkové sci-fi. Zprasené CGI, přiblblý scénář postrádající logiku a v něm postavy, které se chovají jako banda mentálů a diletantů. Postavy jsou navíc odprezentovány tak, že jsou vám úplně jedno a nevytvoříte si k nim absolutně žádný vztah. Hlavní hrdinka je navíc tak ošklivá, že jí i vopice vyhodily z hnízda a když padala dolu, tak se ještě potloukla o větve. Zkrátka další hřebíček do rakve kultovní série. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Zapomeňme už na Vetřelce, ten už se nevrátí a těžko ho něco překoná. Po velkém zklamání z Promethea se nás R. Scott snaží uchlácholit dalším výletem do světa, kde příšery stále jsou. Ale tentokrát už kurva pořádněji! Další zanedbatelná posádka, kde nejpropracovanějším a nejosobitějším členem je opět android (jak už to má R. Scott ve zvyku). Celému ansámblu opět vévodí M. Fassbender, tentokrát ještě ve větší míře a ve větším hereckém rozsahu než minule. Jak by ne, když dostal dokonce dvojroli, dalo by se i říct, že dokonce hlavní roli. A potom postava, které mluví (mručí a fučí) sama za sebe, vlhký sen všech Xenomorffilů, Vetřelec v celé své dokonalé, uslintané, CGI kráse, díky které je mnohem dynamičtější, divočejší a brutálnější než kdy dřív. A i když se na spoustu scén s těmi krvavými jatky používá CGI, jsou překvapivě přirozená a líbívá. Film nám objasňuje spousty velkých otázek, které si fanoušci ságy kladou už celé dekády, a to možná i ve větší a důležitější míře, než s kterou mytologii otevřel Prometheus. Špičkový audiovizuál už beru jako standard, o kterém se nemá smysl víc rozepisovat. Snad jen přesun z nadpozemského Islandu na neméně krásný Nový Zéland, používání původního Vetřelčího hudebního tématu J. Goldsmitha. Nejen hudbou ale i dalšími prvky, scénami a rekvizitami nám chce R. Scott připomenout, z čeho tohle všechno vzešlo. A ta nostalgie ve výsledku není vůbec špatná. Ve spisovatelském a scénáristickém týmu došlo k úplnému přeobsazení a to je na výsledku hodně vidět. Ano, stále se najdou chvíle, kdy si můžeme klepat na čelo ale už nedošlo ke scénáristickému průjmu ala Prometheus. A i když je temný závěr od určité chvíle naprosto předvídatelný, já osobně jsem si poslední chvíle na Covenantu opravdu užil. Jestli bude R. Scott tímto způsobem pokračovat ságou dál, nejsem vůbec proti. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Ridley se nám chtěl v posledním pokračování evidentně více přiblížit k původnímu Vetřelci. A mně se ten nápad líbí. Ovšem, zůstalo to někde v půli cesty. Není to vůbec zlé, pokud pomineme fakt, že posádka se má skládat z profesionálů a místo toho nám je naservírována banda idiotů. Atmo to rozhodně má, ale dle mého názoru si Ridley podřezává větev až příliš chtěným filozofickým přesahem a touhou z toho udělat "něco víc". Film si nedokáže vybrat čím vlastně je, z každého dostaneme trochu, ale ani jedno není dostatečné a uspokojující. Výsledek je ve finále rozháraný a neucelený. Vetřelec byl/je fenoménem díky budování strachu, atmosféry a boje člověka s kurevsky odporným mimozemským "něčím". Ne kvůli filozování a pitvání odkud a proč a jak to vlastně vše bylo a vzniklo. Chápu, že je to velmi lákavé, chtít tomu dát onen přesah, rozvinout a dát tomu všemu historii.. ALE.. Ridley, my chceme pekelnej boj o přežití, hodně vetřelce, tak jak ho známe, pot, slzy, krve, hodně střelných zbraní, hlášek, agrese, bezmoci a především.. přímočarosti. Přestaň filozofovat, utrhni se ze řetezu a natoč pořádnou řež, jelikož patrony na to stále máš! ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Super, Ridley se rozhodl zkurvit vlastní značku. Mně se třeba líbilo, že v žádném předchozím filmu se mezi sebou androidi filozoficky nebuznili. A AvP sice stojí za hovno, ale přednáší backstory (naznačeno už v druhém Predátorovi) mnohem zajímavější, než "udělal to robot". A pokud se v tom filmu neobjeví jediný Alien, včetně chestbustera, tak ten film nenazývej Alienem. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Žádný Alien, Prometheus 2 je to. Bohužel film sráží dost velká předvídatelnost a špatné CGI (baby alien what?). ()

LordBeeDoO odpad!

všechny recenze uživatele

Scott se definitivně zbláznil a pokračuje v prznění Aliena. Pokračování Promethea (filmu o efetkech s dementní posádkou jedoucí na úžasnou výpravu) je překvapivě o efektech s dememtní posádkou jedoucí na kolonizaci a pak na úžasnou výpravu. Děj bez jakékoliv známky překvapení, předvídatelný, s plytkýma postavama, s nulovou atmosférou, bez hororovosti (krev tam je, lekačky taky .. ale o tom horor není ne?) ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Fassbenderova "trosečnická" role je jednou z nejlepších postav z vetřelčího vesmíru. Umělá inteligence s bujícími prvky vlastní osobnosti a svobodné vůle je z počátku zdánlivě ideálním průvodcem pro posádku lodi, brzy se však objeví indicie, že v obvodech tohoto androida není vše úplně v pořádku. Vedle něj bohužel vynikne největší slabina filmu, obdobná, jako v Prometheovi, a to naprosto idiotské chování členů posádky. Ti mají opět tendenci se psychicky sesypat při prvním náznaku problémů a pro vzájemné osobní sympatie jednají proti pudu sebezáchovy. Oproti Prometheovi však naštěstí došlo k návratu k jednoduchému přímočarému příběhu, film nenudí a i přes pomalejší tempo slušně graduje. Když k tomu připočtu hezkou výpravu a solidní akční scény, vychází mi z toho uspokojivý zážitek. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Slabota, film je nudný a nic moc nového nám neříká. Za mne zbytečná záležitost. dvě vetřelčí hvězďule ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama